Official Blog
Promovați creșterea afacerii cu stocare all-flash
Synology Team
2 May 2023

Promovați creșterea afacerii cu stocare all-flash

Creșterea datelor în 2020: Un număr cu 14 cifre

Oamenii și computerele au generat un număr incredibil de 64,2 zettabytes de date în 2020. Aceasta este echivalentul a 70.588.646.646.503.219 gigabytes (sursa: IDC, 2021). Un număr care, cu cele 14 cifre ale sale, cu siguranță sfidează deja imaginația umană. Dar asta nu e tot: pentru 2025, previziunile indică de trei ori mai mult, și anume 181 de zettabytes de date generate la nivel mondial. (Sursa: statista.de)

Având în vedere acest volum de date, nu este de mirare că 95% dintre companii consideră că necesitatea de a gestiona datele nestructurate reprezintă o problemă în activitatea lor, după cum a raportat Forbes. Statisticile Big Data arată că crearea, colectarea, copierea și utilizarea datelor a crescut cu 5000% între 2010 și 2020 (sursa: forbes.com).

Creșterea continuă a datelor este, prin urmare, aproape de neoprit și afectează în special companiile. Date despre facturi care trebuie stocate pentru auditorul fiscal, dosare de personal conforme cu DSGVO, date productive și fișiere care se înmulțesc ca prin farmec. Dar unde să punem toate aceste date? Cum poate fi garantată disponibilitatea lor? Ce se întâmplă dacă trebuie găzduite și mașini virtuale? Și care este cea mai bună modalitate de a face acest lucru într-un interval de preț care să nu afecteze bugetul? Aici este momentul în care un server all-flash poate fi catalizatorul necesar.

6 Abordări pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi în IT-ul corporativ

Departamentele IT doresc ca operațiunile să fie cât mai puțin problematice posibil atunci când vine vorba de servere. Responsabilul DSGVO dorește securitatea datelor. Directorul general dorește un randament și o disponibilitate ridicată a datelor, astfel încât activitatea de zi cu zi să nu se oprească. Iar directorul financiar vrea o soluție rentabilă pentru companie.

Găsirea unei soluții de stocare internă care să îndeplinească toate aceste cerințe poate deveni rapid o sarcină mamut. Mai jos veți găsi 6 abordări pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi în IT-ul corporativ și modul în care le puteți exploata cu stocare all-flash în compania dumneavoastră.

1. Spațiu mic în cabinetul serverului? Mai mult spațiu cu serverele all-flash!

Din cifrele prezentate de Forbes reiese că oamenii produc în mod constant din ce în ce mai multe date și că aceste date doresc (și trebuie) să fie stocate în viitor. Cu toate acestea, atât spațiul de stocare, cât și spațiul fizic din dulapul serverului sunt limitate sau deja epuizate, în special în mediul corporativ. Stocarea all-flash poate fi o alternativă bună – inițial din motive de spațiu – în cabinetul serverului. Multe SSD-uri cu volume mari de stocare încap într-un spațiu mic. De exemplu, acolo unde “doar” 12 HDD-uri pot fi găzduite într-o unitate 2U, un server all-flash, cum ar fi FS3410 de la Synology, oferă deja spațiu pentru 24 de SSD-uri și creează astfel un buffer pentru mai multă stocare în același spațiu.

În cazul în care nu mai aveți spațiu de stocare și creșterea datelor v-a prins din urmă afacerea, stațiile FlashStation de la Synology vă permit să le extindeți cu unități de expansiune. Astfel, puteți obține cu ușurință mai mult spațiu pe hard disk fără a fi nevoie să cumpărați un nou server.

2. Viteze mari de citire și scriere (IOPS)

Partajarea folderelor, multe accesări simultane ale sistemului, cantități mari de date care trebuie încărcate sau descărcate – toate acestea pot fi motive pentru timpii de așteptare digitală și pentru încetinirea funcționării serverului.

Stocarea all-flash are avantajul unor timpi de răspuns extrem de rapizi, în special în comparație cu un server cu HDD-uri. Datele pot fi recuperate imediat, iar timpii de încărcare sunt scurți. O performanță IOPS ridicată, adică factorul decisiv pentru rapiditatea cu care o rețea sau un suport de date comunică cu un dispozitiv de intrare/ieșire, permite accesul paralel al mai multor utilizatori fără a încetini în mod vizibil performanța.

3. Găzduiți mașini virtuale

În unele domenii de activitate, găzduirea de mașini virtuale a devenit indispensabilă. Dar mașinile virtuale, în special, solicită foarte multă muncă din partea serverelor și necesită rate de transfer rapide.

Sistemele all-flash sunt făcute pentru acest volum de lucru, deoarece oferă acces rapid la date și aduc performanțe IOPS ridicate. Pe un server all-flash, hipervizoarele pot fi conectate prin iSCSI, iar mașinile virtuale pot fi găzduite pe server.

Pentru a nu pierde imaginea de ansamblu și pentru a gestiona toate VM-urile de pe un server dintr-un punct central, Synology oferă Virtual Machine Manager, o soluție optimizată, fără licență. Aceasta permite ca VM-urile să fie virtualizate și gestionate direct pe serverul însuși.

4. Card de rețea rapid, mai rapid

În special în mediile corporative, unde este necesară o viteză mare de transfer a datelor, serverul nu trebuie să devină un blocaj.

În cazul în care cerințele cresc, un server ar trebui să ofere posibilitatea de a fi actualizat cu plăci de rețea (pe scurt, NIC). Așadar, asigurați-vă că serverele dvs. au posibilitatea de a oferi o marjă de manevră ascendentă în această privință. Pentru a evita blocajele, soluțiile Synology All-Flash oferă posibilitatea de a obține un debit de date de până la 56 GB cu NIC-ul corespunzător.

5. De la biroul de acasă la server

Camera serverului de după colț sau administratorul IT nu este întotdeauna la fața locului atunci când se întâmplă ceva. Pentru ca administratorii IT care se ocupă de servere să poată efectua și depanarea de la distanță, există așa-numitele porturi OOB. OOB înseamnă “out-of-band” și permite o conexiune de rețea separată pentru a accesa interfața de administrare a unui server. Un port OOB este utilizat pentru a administra și monitoriza dispozitivul fără a afecta rețeaua principală, deoarece este separat de celelalte porturi ale dispozitivului.

Administratorii pot apela serverele de la distanță prin intermediul acestor porturi, chiar dacă acestea nu mai sunt accesibile prin rețeaua propriu-zisă. Restartările, primirea de jurnale și acordarea de “prim ajutor” nu reprezintă o problemă de la distanță.

Apropo: RAID F1 este un ajutor util pentru sistemele all-flash. Configurația RAID este specifică Synology și a fost dezvoltată special pentru utilizarea de SSD-uri. RAID F1 utilizează mecanismele RAID 5 (adică benzi cu paritate), care asigură toleranță la erori și o performanță sporită la citire. În matricea RAID F1, sistemul scrie mai multe informații de paritate pe o anumită unitate pentru a accelera îmbătrânirea acesteia. Prin asigurarea faptului că nu toate unitățile ajung la sfârșitul duratei de viață utilă în același timp, se previne pierderea de date.

 

6. Reducerea costurilor – de mai multe ori

Costurile de achiziție a unei structuri de servere sau de modernizare a acesteia sunt probabil cel mai critic și cel mai discutat punct dintr-o companie. Soluțiile Synology sunt semnificativ mai ieftine în comparație cu alți producători importanți, cum ar fi Dell EMC sau HPE, dar nu mai puțin funcționale – dimpotrivă. În afară de costurile hardware mai mici, interfața intuitivă a Synology DiskStation Manager economisește timpul și efortul utilizatorilor în timpul configurării.

În plus, serverele all-flash au de obicei performanțe mai mari decât serverele tradiționale cu hard disk-uri HDD. Acest lucru poate contribui la asigurarea faptului că sunt necesare mai puține servere în compania dumneavoastră pentru a procesa aceeași cantitate de volum de lucru. Acest lucru, la rândul său, vă economisește costurile pentru servere, electricitate și aer condiționat.

În general, serverele all-flash au o rată de defecțiune mai mică decât serverele convenționale cu hard disk-uri. Deoarece SSD-urile au mai puține piese în mișcare, acestea sunt mai puțin predispuse la defecțiuni datorate deteriorărilor mecanice. Acest lucru economisește costurile de înlocuire a hard disk-urilor defecte pe termen lung.

Dacă, atunci când achiziționați un server all-flash, optați, de asemenea, pentru surse de alimentare redundante și protecție la defecțiuni, sunteți dublu protejați. Într-un cluster de failover sau într-un cluster SHA (Synology High Availability), un server în oglindă preia controlul în câteva secunde în cazul unei defecțiuni totale a serverului de producție. Acest lucru înseamnă că operațiunile pot continua fără probleme, iar costurile pentru timpii de nefuncționare sunt aproape de zero.

Sursele de alimentare redundante încorporate oferă siguranța suplimentară că, în cazul unei defecțiuni a unei surse de alimentare, o a doua sursă de alimentare poate prelua fără probleme și nu se înregistrează costuri din cauza întreruperii operațiunilor.

În plus față de toate economiile de costuri care vin cu un server all-flash în sine, economisiți, de asemenea, costurile de licențiere pentru software de la terți. Beneficiați de software de backup de înaltă performanță, fără licență, pentru serverele și toate dispozitivele finale din companie, precum și de instrumente de colaborare și analiză.

Testați stocarea all-flash fără riscuri

Un server all-flash face ca orice afacere să fie pregătită pentru creștere. Dar pentru că o schimbare de acest gen aduce întotdeauna incertitudine, Synology oferă un serviciu gratuit de consultanță și testare.

Dacă încă nu sunteți sigur de modul în care un server Synology All-Flash se potrivește în mediul IT al companiei dumneavoastră, puteți utiliza acest serviciu fără obligații și puteți primi sfaturi complete de la experții IT Synology cu privire la dispozitivul potrivit pentru cazul dumneavoastră individual de afaceri.

Obțineți acum consultanță gratuită, fără obligații, și testați serverele Synology All-Flash în propriul mediu de afaceri.