Official Blog
Soluții de backup Synology: Când să folosiți Care?
Synology Team
31 March 2023

Soluții de backup Synology: Când să folosiți Care?

Drive, Active Backup for Business, Hyper Backup, Snapshot Replication, C2 Storage sau C2 Backup?

 

Copiați datele pe un hard disk extern. Copie de rezervă este gata. Corect. Dar asta nu este un lucru bun. Ce se întâmplă dacă se adaugă date noi? Atunci noile date ar trebui să fie identificate manual și copiate din nou, sau totul ar trebui copiat din nou direct. Acest lucru este dificil și consumator de timp și, în cele din urmă, nu o faceți până la urmă. Și ce se întâmplă dacă toate dispozitivele se strică, de exemplu din cauza unei avarii cauzate de apă? Atunci și copia de rezervă de pe hard diskul extern dispare.

 

Synology oferă diferite soluții de backup pentru a preveni exact acest lucru și pentru a vă proteja propriile date în mod fiabil și automat împotriva defecțiunilor hardware, a ștergerii accidentale și a altor defecțiuni. Soluțiile includ Drive, Active Backup for Business, Hyper Backup, Snapshot Replication, C2 Storage sau C2 Backup. Dar când trebuie să utilizați care soluție de backup de la Synology? Ce aplicație a fost dezvoltată pentru ce cerințe și pentru ce utilizator? Și unde sunt diferențele?

 

1. Ce este necesar pentru o copie de rezervă bună?

Regula de backup 3-2-1 oferă o bază optimă pentru a vă asigura că datele dumneavoastră sunt protejate în mod eficient împotriva tuturor eventualităților. Conform acestei reguli, utilizatorii ar trebui:

 1. să creeze cel puțin 3 copii de rezervă ale datelor dvs.

 1. Să se utilizeze cel puțin 2 suporturi de date diferite

 1. Și unul ( 1 ) dintre ele se află într-o locație diferită.

În plus față de această bază esențială pentru o copie de rezervă fiabilă, diferiți utilizatori au, de asemenea, cerințe diferite în ceea ce privește copia de rezervă a datelor, cum ar fi dacă ar trebui să se facă o copie de rezervă doar pentru fișiere sau pentru PC-uri și laptopuri întregi, cât de des ar trebui să aibă loc copia de rezervă (de exemplu, o dată pe zi sau la fiecare 5 minute) sau cât de mult buget este disponibil. În plus față de backup-ul datelor, disponibilitatea datelor este, de asemenea, importantă pentru companii, adică faptul că datele și, prin urmare, operațiunea pot fi restabilite rapid în caz de urgență. Pentru aceasta se folosesc cifrele cheie RPO și RTO.

RPO precizează cât de mare poate fi pierderea maximă acceptabilă de date. RTO spune cât timp poate dura pierderea de productivitate. Pentru utilizatorii privați, cu siguranță nu este atât de rău dacă RPO se referă la datele din ultimele 24 de ore, iar RTO este de 5 ore. Pentru companii, însă, lucrurile stau cu totul altfel. Iată mai multe detalii despre ce înseamnă o bună copie de rezervă.

2. Soluțiile de backup Synology dintr-o privire

Synology pune la dispoziția utilizatorilor diverse instrumente pentru a face copii de rezervă eficiente în funcție de nevoile lor. Toate instrumentele permit realizarea automată a copiilor de rezervă a datelor. Mai jos sunt prezentate două prezentări generale ale soluțiilor de backup de la Synology.

Cu ce soluții de backup pot utilizatorii să facă backup la ce și unde și pentru cine este potrivit?

Care sunt costurile pentru soluția de backup respectivă și care sunt limitările?

Pe lângă instrumentele de backup, Synology oferă și aplicații de sincronizare a datelor, care completează gestionarea datelor pentru utilizatorii privați și companii. Printre acestea se numără aplicațiile Cloud Sync și Synology High Availability (SHA). O prezentare generală a aplicațiilor Synology NAS pentru efectuarea de copii de rezervă și sincronizare a datelor, precum și pentru oglindirea datelor poate fi găsită aici.

3. Ce soluții de backup Synology sunt potrivite pentru cine?

Pentru a identifica instrumentul de backup potrivit, cel mai bine este să faceți diferența între utilizatorii privați și companii și să vă bazați pe cea mai importantă necesitate.

3.1 Backup pentru utilizatorii individuali

3.1.1 Utilizatorii individuali care doresc să facă rapid o copie de rezervă a întregului PC/Mac și a datelor fără o investiție inițială majoră.

În acest caz, datele, cum ar fi fotografiile, documentele PDF, Word și Excel ar trebui să fie copiate rapid – de preferință fără a fi nevoie de investiții inițiale mari. Synology C2 Backup este potrivit pentru acest lucru . Cu C2 Backup, datele sunt copiate de rezervă în C2 Cloud. Prin urmare, achiziționarea și instalarea unui NAS nu este necesară. Cu aceasta, utilizatorii trebuie doar să creeze un cont Synology și pot începe să facă backup-ul datelor. Pe lângă fișierele obișnuite, aceasta include, de asemenea, salvarea unor întregi unități externe, precum și a configurațiilor de sistem, a setărilor utilizatorului și a aplicațiilor. În cazul în care PC-ul se defectează vreodată, utilizatorii pot restaura întregul PC pe computerul existent sau pe unul nou, cu recuperarea bare metal. C2 Backup este disponibil pentru PC-uri cu Windows și dispozitive Mac. Costurile sunt de aproximativ 41 de euro pe an pentru o copie de rezervă de 500 GB.

3.1.2 Utilizatorii individuali care doresc să facă copii de rezervă pentru fișiere individuale de pe PC/Laptop/Mac și fotografii de pe telefonul mobil la domiciliu și nu doresc să plătească o taxă lunară.

Acest lucru funcționează cel mai bine cu un NAS Synology mai mic (de exemplu, seriile J și Value) și Synology App Drive . Aceasta permite ca dosarele și fișierele individuale de pe PC-uri și Mac-uri să fie copiate automat în NAS. În cazul în care un fișier este șters din greșeală, utilizatorii pot restaura cu ușurință o versiune anterioară. Copierea de rezervă a datelor poate urma, de asemenea, un program individual. Utilizatorii pot, de asemenea, să facă backup rapid și ușor de fotografii și videoclipuri de pe telefonul mobil cu aplicația mobilă Synology Photos . Această aplicație este disponibilă gratuit pentru toate Synology NAS.

Pentru a respecta regula de backup 3-2-1, puteți configura apoi un al doilea NAS la casa părinților/prietenilor și puteți face backupul datelor noi sau modificate o dată pe zi cu Hyper Backup (de exemplu, noaptea ) . Acest lucru garantează că datele nu se pierd nici măcar în caz de urgență, cum ar fi un incendiu. Alternativ, NAS-ul poate fi, de asemenea, salvat în cloud cu C2 Storage. Dar atunci există costuri lunare, care sunt de aproximativ 6 euro pe lună pentru 1 TB într-un abonament anual.

3.1.3 Utilizatorii individuali care doresc să își salveze întregul PC/Mac de acasă și nu doresc să plătească o taxă lunară.

Cu ajutorul aplicației Active Backup for Business (care este disponibilă pentru seria Plus NAS și pentru cele superioare), utilizatorii pot face copii de rezervă pentru toate setările sistemului, pe lângă date. Acest lucru este, desigur, foarte util în cazul în care PC-ul se defectează. Pentru că și în acest caz (la fel ca în cazul C2 Backup), utilizatorii își pot restaura întregul PC cu recuperare bare metal pe computerul existent sau pe unul nou. Programele de backup pot fi, de asemenea, create în mod flexibil, de exemplu, imediat ce utilizatorul deconectează PC-ul sau la o anumită oră în fiecare seară. Utilizatorii beneficiază, de asemenea, de deduplicarea globală, ceea ce înseamnă că fișierele duplicate sunt copiate doar o singură dată, iar utilizatorii economisesc spațiu de stocare costisitor. Apropo, în acest scenariu puteți utiliza, desigur, și Synology Photos sau Drive.

3.2 Backup pentru întreprinderi

Pentru companii, așa cum am menționat, pe lângă securitatea datelor, este importantă și disponibilitatea datelor, deoarece devine rapid costisitor dacă angajații nu pot accesa datele. Fiecare minut contează. În plus, factori precum costurile de funcționare, suveranitatea datelor și opțiunile de gestionare joacă un rol mult mai important. Atunci când sute de dispozitive și TB trebuie să fie copiate în fiecare zi, copiile de rezervă gestionate și liniile directoare de păstrare a datelor respectate, aveți nevoie de un software de backup care nu numai că face acest lucru posibil, ci și facilitează munca și o face mai rentabilă.

Synology pune la dispoziția companiilor următoarele soluții de backup pentru o copie de rezervă completă a datelor:

 1. Copie de rezervă locală a tuturor dispozitivelor de pe Synology NAS cu Active Backup for Business (ABB)

 1. Backup extern cu Hyper Backup și/sau Snapshot Replication

3.2.1 Local backup of all devices on Synology NAS with Active Backup for Business

 

Cu Active Backup for Business, organizațiile pot avea un număr nelimitat:

 

 • PC-uri,

 

 • Mac-uri,

 

 • servere fizice (Windows / Linux),

 

 • server de fișiere și

 

 • backup de mașini virtuale la nivel local pe serverele lor SAN/NAS.

 

Cu ABB, personalul IT poate gestiona și implementa rapid și cu ușurință copiile de rezervă printr-un tablou de bord intuitiv. Funcțiile precum Deduplicarea globală și Urmărirea blocurilor modificate (CBT) reduc consumul de stocare și economisesc lățimea de bandă prin realizarea unei singure copii de rezervă a fișierelor duplicate și prin copierea doar a diferențelor față de ultima copie de rezervă. Administratorii IT pot seta configurația o singură dată cu ajutorul unui fișier .MSI și apoi o pot implementa la sute sau mii de calculatoare (de exemplu, prin intermediul politicii de grup a domeniului).

 

În plus, cu Active Backup, companiile pot, de asemenea, să facă copii de rezervă ale datelor din cloud de la Google Workspace și Microsoft 365 la nivel local pe serverele Synology. Acest lucru le redă controlul asupra datelor lor și nu depinde de disponibilitatea furnizorilor de cloud. Nu există costuri suplimentare de funcționare. Acest lucru înseamnă că investiția IT poate fi planificată în mod fiabil și pe termen lung – chiar dacă se adaugă noi dispozitive și utilizatori.

 

3.2.2 Copie de rezervă externă utilizând Hyper Backup sau Snapshot Replication

Conform regulii de backup 3-2-1, pe lângă backupul local, o a doua copie a datelor trebuie păstrată întotdeauna într-o locație externă pentru a fi protejată împotriva dezastrelor fizice, cum ar fi incendii, spargeri sau daune cauzate de apă. Instrumentele de backup Hyper Backup și Snapshot Replication de la Synology sunt potrivite pentru acest lucru .

Cu aplicația gratuită Hyper Backup, utilizatorii au la dispoziție următoarele ținte de backup pentru backup extern:

 • al doilea NAS într-o locație diferită, precum și alte dispozitive externe și servere rsync

 • C2 Cloud și alte cloud-uri publice, precum Google Drive și stocare compatibilă cu S3

Cu Hyper Backup pot fi stocate până la 60.000 de versiuni de fișiere, iar datele pot fi stocate în formă comprimată. Hyper Backup suportă, de asemenea, criptarea AES-256.

Cu soluția Snapshot Replication, care este, de asemenea, gratuită, companiile își pot oglindi datele pe un alt server Synology. Marele avantaj aici este recuperarea instantanee practică. Cu alte cuvinte, RPO și RTO sunt reduse semnificativ de la câteva ore (ca în cazul Hyper Backup) la câteva minute. Sarcinile de replicare pot fi executate la fiecare 5 minute pentru folderele partajate și la fiecare 15 minute pentru LUN-uri. Revenirea la o versiune mai veche a unui fișier disponibil la nivel local este uneori posibilă în mai puțin de 5 secunde. În plus, această tehnologie permite economisirea spațiului de stocare, a lățimii de bandă și a resurselor de calcul în comparație cu copiile de rezervă tradiționale.

În plus, Snapshot Replication permite angajaților să recreeze ei înșiși versiunile vechi ale fișierelor. Astfel, în cazul în care un angajat șterge accidental ceva, acesta poate restaura singur fișierul sau dosarul în câteva secunde, cu un clic dreapta în Windows Explorer. Acest lucru economisește mult timp și muncă pentru administratorii IT din companiile mari.

Nu în ultimul rând, Snapshot Replication oferă posibilitatea de a replica datele stocate local pe NAS din Google Workspace și Microsoft 365 pe un alt NAS și de a le restaura în caz de urgență.

Concluzie

Odată cu știrile zilnice despre atacurile cibernetice asupra companiilor, dar și a universităților, instituțiilor publice, clinicilor și utilizatorilor privați, toată lumea știe că securitatea datelor este importantă. Iar copiile de rezervă sunt o parte esențială a oricărei strategii de securitate a datelor. Alegerea soluției de backup potrivite este la fel de importantă. Aceasta trebuie să utilizeze tehnologii avansate pentru a face o copie de rezervă fiabilă a datelor, să reducă costurile și efortul administrativ, să facă datele din nou disponibile rapid în caz de urgență, să facă posibilă testarea scenariilor de dezastru pentru a putea planifica procesele de salvare înainte de producerea unui incident și să satisfacă nevoile foarte diferite ale utilizatorilor individuali. Soluțiile de backup de la Synology îndeplinesc aceste criterii.

Synology este expert în backup-ul de date de peste 20 de ani și oferă companiilor și utilizatorilor privați instrumentele potrivite pentru cerințele lor – de la backup-ul unui laptop/PC de acasă pe NAS sau în cloud până la backup-ul unor întregi infrastructuri IT cu numeroase dispozitive finale și servere și VM-uri.

Găsiți soluția de backup potrivită pe baza a 4 întrebări. Descărcați gratuit ghidul de backup aici.

Doriți să utilizați Synology în compania dumneavoastră și aveți nevoie de consiliere profesională? Trimiteți-ne cererea dvs. aici.