Official Blog
Hogyan védhetik az oktatási intézmények a SaaS-adatokat egy BaaS-megoldással?
Synology Team
december 18, 2023

Hogyan védhetik az oktatási intézmények a SaaS-adatokat egy BaaS-megoldással?

A szoftver mint szolgáltatás (SaaS) platformok, például a Microsoft 365 és a Google Workspace megjelenésével az oktatás az online tanulás irányába fejlődött, ami a hatékony adatkezelés iránti igény növekedéséhez vezetett. A SaaS-szolgáltatásokat gyakran használják a különböző platformok és intézmények oktatási adatainak tárolására, hogy megfeleljenek a változó informatikai követelményeknek.

A Microsoft 365 szolgáltatásai ma már a diákok és a tanárok rendelkezésére bocsátják a zökkenőmentes együttműködéshez, valamint az adatok védelméhez és gyors eléréséhez szükséges eszközöket. Mégis előfordulhat, hogy SaaS-adataik nem olyan biztonságosak, mint gondolják. Az iskoláknak számolniuk kell a felhőszolgáltatóknak kiadva magukat hackerekkel, akik illegálisan akarnak hozzáférni a bejelentkezési adatokhoz, ami veszélyeztetett fiókokhoz, zsarolóprogram-támadásokhoz vagy akár adatvesztéshez is vezethet.

A külső fenyegetések mellett az emberek is hajlamosak lehetnek olyan egyszerű hibákat elkövetni, amelyek adatvesztéshez vezethetnek. A SaaS-adatok biztonságos tárolásának biztosítása érdekében megbízható Backup as a Service (BaaS) megoldással kell biztonsági mentést készíteni.

Kell-e aggódni az adatok felhőben történő tárolása miatt?

Mivel számos oktatási intézmény a SaaS-szolgáltatások bevezetése felé mozdult el, az online oktatási tartalmak mennyisége egyre nő. Mivel a tanulók adatait és a lecketerveket mind a felhőben tárolják, ez számos kihívással jár.

A SaaS-szolgáltatások a megosztott felelősség modellje szerint működnek, amely szerint a SaaS-szolgáltatók csak a SaaS-szolgáltatás működtetéséhez használt infrastruktúra üzemeltetéséért és kezeléséért felelősek. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók felelősek az adataik védelméért, és megbízható biztonsági mentési szolgáltatást vesznek igénybe az adatok biztonsági mentéséhez.

A rossz adatkezelési gyakorlatok miatt sok iskola és egyetem olyan biztonsági mentési szabályzatot vezethet be, amely veszélyeztetheti az adatokat.

Milyen előnyökkel jár a BaaS megoldás használata az adatok biztonsági mentéséhez?

A BaaS-megoldások számos előnnyel járnak, leginkább a felhő skálázhatóságával. A Backup as a Service megoldással az oktatási intézmények igény szerint méretezhetik erőforrásaikat, és biztonságosan tárolhatják adataikat a felhőben, anélkül, hogy aggódniuk kellene a költségek növekedése miatt, ha az adatigényeik változnak.

Az iskolák és egyetemek anélkül igazíthatják informatikai erőforrásaikat, hogy új eszközöket vagy további személyzetet kellene telepíteniük, ha növelni szeretnék a tárolási kapacitásaikat, így ez ideális megoldás a költségvetésű oktatási intézmények számára.

A BaaS-megoldások alacsony kezdeti költséggel járnak, és nem igényelnek hardveres karbantartást, ellentétben a házon belüli IT-infrastruktúrával, amely további karbantartási költségekkel jár.

Mivel az adatok biztonsági mentése közvetlenül az egyik felhőből a másikba történik, az oktatási intézményeknek többé nem kell belső hálózati erőforrásokat használniuk az adatok mentéséhez, ami csökkenti a hálózati késleltetést és a szűk keresztmetszeteket.

Ugyanakkor a BaaS-megoldások fejlett titkosított módszereket alkalmaznak, amelyek biztosítják, hogy az adatok titkosítva legyenek szállítás közben és nyugalmi állapotban is. A zsarolóprogramok kockázatának csökkentése érdekében csak az engedélyezett felhasználók férhetnek hozzá az adatokhoz a privát kulcsok segítségével.

Ismerje meg a C2 Backup-ot: Az ideális megoldás a SaaS adatok biztonsági mentésére

Azok az oktatási intézmények, amelyek a felhőben kívánják biztosítani adataikat, a C2 Backup-ot választják, mivel lehetővé teszi az intézmények számára, hogy sikeresen skálázzák adataikat, még akkor is, ha egyre növekvő adatmennyiséggel és korlátozott számú személyzettel és erőforrással kell szembenézniük.

Az Egyesült Államokban, Illinois államban található East Aurora School District például több ezer Microsoft 365 fiókot tudott biztonsági mentést készíteni a C2 Backup for Business segítségével. Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni.

Az oktatási intézmények is jogosultak lehetnek a Synology C2 Education Programjára, amelynek keretében egyedi szolgáltatásokat kínálunk az iskolák és egyetemek adatainak védelméhez. A C2 Backup biztonságos fájlmegosztási képességekkel rendelkezik, és a felhasználóknak alacsony TCO-val rendelkező, fizetős árképzési modellt kínál. Ez lehetővé teszi az iskolák számára, hogy erőforrásaikat arra összpontosítsák, ami a legfontosabb, a diákok oktatására.

A C2 Backup egy felhőből felhőbe történő biztonsági mentési szolgáltatás, amely megbízható szolgáltatást nyújt a felhasználóknak, amely csökkenti az adatvesztés, a zsarolóprogram-támadások és még az emberi hiba miatti adatvesztés esélyét is.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a SaaS-platformokról, például a Microsoft 365-ről közvetlenül a C2 Backuphoz hasonló felhőszolgáltatásokba készítsenek biztonsági mentést, így csökkentve az IT-adminisztrátorok munkaterhét, akiknek egyébként először biztonsági mentést, majd az adatok központi platformra való feltöltését kellene végezniük kézzel.
Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni.

30 napos ingyenes próbaverzió indítása