Official Blog
Központosított adatmentés minimális IT erőfeszítéssel
Synology Team
május 15, 2023

Központosított adatmentés minimális IT erőfeszítéssel

Nincs többé aggodalom a biztonsági mentési megoldások miatt!

 

Sok vállalkozás számára még mindig nincs egyszerű válasz a kérdésre: “Hogyan készítsek biztonsági másolatot az adataimról?”

A legtöbb esetben az üzleti adatok több platformon és eszközön, a szerverektől a virtuális gépekig, a PC-kig és az olyan felhőalkalmazásokig, mint a Google Workspace vagy a Microsoft 365, vannak tárolva.

Az informatikai és adatkezelők számára ez egyszerre több kihívást is jelent. Ahhoz, hogy a vállalati adatokról megbízhatóan készüljön biztonsági mentés, minden eszközt és minden platformot biztonságossá kell tenni. A különböző rendszerek különböző biztonsági mentési megoldásokat igényelnek. A kompatibilitási problémák miatt a vállalatok gyakran kénytelenek különböző gyártók termékeit integrálni, ami a komplexitás növekedéséhez vezet: A vállalatoknak meg kell érteniük az egyes gyártók korlátait, meg kell ismerniük a termékek hatékony és megbízható használatát.

 

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy sok biztonsági mentési megoldás még mindig megköveteli a vállalatoktól, hogy az egyik gyártótól vásároljanak szoftvert, a másiktól pedig tárhelyet. Ez a hardver- és szoftverlicencek vagy előfizetések egyidejű költségeit eredményezi, amelyek gyorsan összeadódhatnak.

 

Központosított adatmentés a Synologyval

De hogyan tudnak a vállalatok megbirkózni a különböző kihívásokkal és megvalósítani üzleti adataik védelmét – anélkül, hogy ez drágává, bonyolulttá, hosszadalmassá és ezáltal kockázatossá válna?

 

A központosított biztonsági mentési megoldások, amelyek egy helyen képesek a vállalati adatok mentésére, nemcsak az informatikai osztályok munkáját könnyítik meg, hanem a vállalat mindennapjait is.

A Synology biztonsági mentési szoftvere – Active Backup Suite használatával – a vállalatok egyszerűen, megfizethetően és gyorsan megteremthetik az optimalizált adatmentés alapját – mindenféle probléma nélkül.

 

A Synology Active Backup megoldása az üzleti adatok központi helyen történő biztonsági mentése mellett más előnyöket is biztosít:

  • Központi irányítás

Az Active Backup Suite segítségével a vállalatok egyetlen szerverről több száz számítógép, szerver vagy virtuális gép biztonsági mentését végezhetik el. Ez nemcsak időt és erőforrásokat szabadít fel, hanem a vállalatoknak megspórolja az eszközök egyedi beállításával vagy biztonsági mentésével járó erőfeszítéseket is. Így az egyes kollégák és egész csapatok fontosabb feladatokra összpontosíthatnak. Ráadásul egy egyszerű konzol segítségével több száz eszköz összes adatához hozzáférhetünk.

  • Globális deduplikáció

Nem ritka, hogy azonos fájlokat több eszközön és platformon tárolnak. Ha több tucat eszközről készül biztonsági mentés, ezek a redundáns adatok feleslegesen fogyasztják az értékes tárolókapacitást. A Synology Active Backup beépített globális deduplikációs technológiájával az ismétlődő adatoknak csak egy változata kerül mentésre, ami nemcsak a tárolókapacitást takarítja meg, hanem a sávszélesség-fogyasztást is minimalizálja.

A Synology egyik ügyfele, a Shiseido a Synology Active Backup deduplikációs technológiájának köszönhetően több mint 50%-kal, 58TB-ról 28TB-ra csökkentette a tárhelyfogyasztását.

 

  • Rugalmas helyreállítási lehetőségek

Ha üzleti szempontból fontos adatokról van szó, a vállalatoknak minden eshetőségre fel kell készülniük. Egy biztonsági mentési megoldással a vállalatok biztosítják, hogy katasztrófa esetén sem vesznek el az adatok.

De mi történik akkor, amikor az adatok helyreállítása katasztrófa után megtörténik? Az üzletmenet folytonosságának biztosítása érdekében a Synology Active Backup villámgyorsan visszaállítja a VM-eket. Az érintett eszközök szükség esetén azonnal újraindíthatók, anélkül, hogy meg kellene várni, amíg az adatok visszakopírozódnak a hosztra. Ha probléma merül fel egyetlen számítógéppel vagy egy felhőszolgáltatással, például a Microsoft 365-tel, az egyes alkalmazottak a személyes e-maileket és egyéb fájlokat is visszaállíthatják anélkül, hogy az IT-adminisztrátorokat kellene zavarniuk.

  • Többet hozhat ki a biztonsági mentésekből

A Synology segítségével a vállalkozások nem csak a legrosszabb forgatókönyvet előzhetik meg, hanem többet is elérhetnek, és még okosabban dolgozhatnak.

A teljes eszközök vagy virtuális gépek biztonsági mentésének és a Synology saját Virtual Machine Managerével történő beindításának lehetőségével homokozótesztek végezhetők, vagy új szoftverfrissítések értékelhetők, mielőtt azokat kritikus termelési környezetben telepítenék.

Az adatok teljes mértékben az Ön tulajdonában vannak!

A központosított adatmentés talán legnagyobb előnye, hogy a vállalkozások tulajdonosai maguk is képesek saját adatmentést készíteni. Így a vállalatok maximális hozzáférést és teljes ellenőrzést biztosítanak az adataik felett. Az, hogy a vállalatok saját adataik tulajdonosai, nemcsak nagyobb biztonságot jelent, hanem azt is, hogy rugalmasabban használhatják az adatokat.

Miért várna tovább? Lépjen előre, és vegye kezébe adatai tulajdonjogát, ha még ma többet megtud a Synology Active Backup Suite-ról. Szeretne beszélgetést folytatni velünk? Keressen minket a Twitteren, a Facebookon, vagy látogasson el a kapcsolatfelvételi oldalunkra.

https://www.synology.com/hu-hu/dsm/feature/active_backup_suite

https://www.synology.com/hu-hu/dsm/feature/virtual_machine_manager

https://www.synology.com/hu-hu/solution/SMB_IT

https://www.synology.com/hu-hu/company/contact_us