Official Blog
A megfelelő üzleti biztonsági mentési megoldás kiválasztása
Synology Team
március 13, 2023

A megfelelő üzleti biztonsági mentési megoldás kiválasztása

Ha üzleti adatainak védelméről van szó, a biztonsági mentés a jó megoldás. De a sok lehetőség közül mégis hogyan találja meg az Önnek legmegfelelőbb megoldást?

Nagy adat, nagy kockázat

Függetlenül attól, hogy milyen iparágban tevékenykedik, legyen szó e-kereskedelemről, pénzügyi szolgáltatásokról vagy marketingről, az adatok létfontosságúak az üzleti tevékenységekhez, és azokat a nap 24 órájában védeni kell. Az informatikai erőforrások folyamatos növekedésével az időnkénti biztonsági mentés már nem elegendő ahhoz, hogy lépést tartson a folyamatosan felhalmozódó adatokkal.

Az adatvesztés végzetes lehet, hiszen akár a szolgáltatás leállásához, bevételkieséshez és a hírnév sérüléséhez vezethet.

A természeti katasztrófák, fizikai hardverhibák és más típusú adatvesztések megnövekedett esélye miatt a vállalkozások számára létfontosságú, hogy felmérjék és aktualizálják kiberbiztonsági intézkedéseiket és rosszindulatú szoftverek elleni védekezési taktikáikat. A korlátozott mennyiségű informatikai erőforrás és személyzet mellett azonban nehéznek bizonyulhat egyértelműen meghatározni, hogy az Ön vállalkozása milyen szintű és mértékű adatvédelemre van szükség az Ön igényeinek megfelelően.

Okos választás vállalkozása számára

Vállalkozásának méretétől függetlenül az adatok biztonsági mentése nagyon fontos. A kis- és középvállalkozások számára azonban a legjobb, ha olyan megoldást választanak, amely egyszerűsíti és automatizálja a biztonsági mentési és helyreállítási folyamatot.

A felhőalapú biztonsági mentés egyszerű és könnyű megoldás üzleti adatainak védelmére és a kritikus szolgáltatások folytatására. Miután kiválasztotta az Ön és vállalkozása számára megfelelő megoldást, csak telepítenie kell azt az eszközökre, amelyekről biztonsági mentést szeretne készíteni, konfigurálnia kell a beállításokat, és máris kész!

A felhőalapú biztonsági mentési megoldás kiválasztása

Tehát, miket kell figyelembe vennie, amikor kis- és középvállalkozása számára felhőalapú biztonsági mentési megoldást választ? Több száz gyártó és lehetőség közül választhat, így nehéz lehet dönteni. Hogy megkönnyítsük a dolgát, összegyűjtöttünk néhány fő szempontot, amelyeket érdemes figyelembe kell vennie a biztonsági mentési megoldás kiválasztásakor.

Hálózati sebesség

Az adatok biztonsági mentése gyakran a szokásosnál nagyobb hálózati sávszélességet igényel. Ez különösen igaz az utóbbi években egyre nagyobb teret hódító távmunka esetében, mivel az otthoni hálózatokból az irodába vagy a felhőbe jutó sávszélesség jelentősen kisebb, mint egy vállalati irodában.

A biztonsági mentések ideális hálózati sebességének fenntartásához tartsa szem előtt a következőket:

  • Válasszon olyan biztonsági mentési megoldást, amely inkrementális biztonsági mentéseket használ:
    Az inkrementális biztonsági mentések csak egy teljes biztonsági mentést igényelnek. Ezt követően a változások nyomon követésre kerülnek, és csak a módosított vagy megváltoztatott fájlok/mappák kerülnek mentésre. Ezáltal csökken a mentésenként átvitt adatok mennyisége, ami végső soron időt és sávszélességet takarít meg a forrás eszközön.

  • Ütemezze a biztonsági mentéseket csúcsidőn kívüli órákra:
    A biztonsági mentési feladatok csúcsidőn kívüli órákban történő futtatása segíthet elkerülni a sávszélesség terhelését a nagy forgalmú órákban. Csak győződjön meg róla, hogy olyan biztonsági mentési megoldást választ, amely lehetővé teszi a biztonsági mentési feladatok ütemezését.

Adattitkosítás

A titkosítás a tárolt, fogadott és küldött adatokat olvashatatlanná teszi bárki számára, aki nem rendelkezik a mesterkulccsal. Titkosítás nélkül az adatok felhőbe történő biztonsági mentése gyakorlatilag ugyanolyan, mintha az adatokat az egész internetnek kitenné. A titkosítással az adatai mindig biztonságban vannak, mivel csak Ön férhet hozzá.

Services like C2 Backup use an encryption key to keep your data secure

Az adatok biztonsági mentése a legerősebb védekezés a kiberbiztonsági kockázatokkal szemben, de még fontosabb, hogy olyan szolgáltatót válasszon, amely magas szintű titkosítást alkalmazva kiemelten kezeli a biztonságot.

Központosított irányítás

Amikor egy vállalkozás bővül, az adatmennyiség és a központilag kezelendő és szabályozandó eszközök száma is nő. Mivel sokféle biztonsági mentést kell megvalósítani, például Windows, macOS és felhőalkalmazások, fontos, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a vállalkozás biztonsági mentések kezelése egy olyan szolgáltatás használatával, amely mindet figyelembe veszi.

A dolgok még egyszerűbbé tétele érdekében mindenképpen olyan szolgáltatásra törekedjen, amely egyetlen műszerfal vagy portál formájában biztosít kezelőfelületet, így kényelmesen, egy helyen felügyelheti az összes üzleti biztonsági mentést.

Mindent megkap a C2 Backup segítségével

Nem minden vállalkozásnak van elég elkötelezett IT-szakértője ahhoz, hogy 24/7-ben felügyelje az adatbiztonságot.

A C2 Backup webes portálja megkönnyíti a biztonsági mentések kezelését

A C2 Backup for Businesses szolgáltatással a legtöbbet kapja. A C2 Backup nem csak a felhőalapú munkaterheléseit védi, hanem a helyszíni igényeit is egy központosított és biztonságos felhőplatformról.

A C2 Backup lehetővé teszi:

Mostantól úgy védheti adatait és eszközeit, hogy közben a biztonsági mentések kezelése a lehető legkényelmesebbek legyenek. Látogasson el honlapunkra még ma, és tudjon meg többet arról, hogyan próbálhatja ki 30 napig díjmentesen.

További beszámolók…

Iratkozzon fel a C2 hírlevelünkre, hogy értesüljön a legfrissebb hírekről a C2 szolgáltatásairól, termékeiről, technikai információkról, tevékenységekről és eseményekről.

Együttműködő partner:

Leigh Parker

.