Official Blog
Cum pot instituțiile de învățământ să protejeze datele SaaS cu o soluție BaaS?
Synology Team
8 February 2024

Cum pot instituțiile de învățământ să protejeze datele SaaS cu o soluție BaaS?

Odată cu apariția platformelor Software as a Service (SaaS), precum Microsoft 365 și Google Workspace, educația a evoluat pentru a include învățarea online, ceea ce a dus la o cerere tot mai mare de gestionare eficientă a datelor. Serviciile SaaS sunt adesea utilizate pentru stocarea datelor educaționale de pe diferite platforme, pentru a răspunde cerințelor IT în schimbare.

Serviciile Microsoft 365 oferă acum studenților și membrilor facultăților instrumentele de care au nevoie pentru a colabora fără probleme, precum și pentru a-și proteja și accesa rapid datele. Cu toate acestea, este posibil ca datele lor SaaS să nu fie atât de sigure pe cât cred ei. Este posibil ca școlile să aibă de-a face cu hackeri care se dau drept furnizori de servicii cloud și care doresc să acceseze în mod ilegal acreditările de conectare, ceea ce ar putea duce la conturi compromise, atacuri de tip ransomware sau chiar la pierderi de date.

Pe lângă amenințările externe, oamenii pot fi predispuși să facă greșeli simple care ar putea duce la pierderea datelor. Pentru a vă asigura că datele SaaS sunt stocate în siguranță, acestea trebuie să fie susținute cu o soluție fiabilă de Backup as a Service (BaaS).

Ar trebui să fiu îngrijorat de stocarea datelor în cloud?

Deoarece multe instituții de învățământ se orientează acum către implementarea serviciilor SaaS, a crescut volumul de conținut educațional online. Având în vedere că datele elevilor și planurile de lecții sunt stocate în cloud, acest lucru vine cu propriul set de provocări.

Serviciile SaaS respectă modelul de responsabilitate partajată, care prevede că furnizorii de servicii SaaS sunt responsabili doar pentru operarea și gestionarea infrastructurii utilizate pentru a rula serviciul SaaS. Acest lucru înseamnă că utilizatorii sunt responsabili de protejarea datelor lor prin utilizarea unui serviciu de backup fiabil pentru a face copii de rezervă ale acestora.

Din cauza practicilor deficitare de gestionare a datelor, multe școli și universități pot pune în aplicare politici de backup care le-ar putea pune datele în pericol.

 

Care sunt beneficiile utilizării unei soluții BaaS pentru salvarea datelor?

Soluțiile BaaS prezintă numeroase avantaje, în special scalabilitatea în cloud. Cu o soluție Backup as a Service, instituțiile de învățământ își pot extinde resursele la cerere și își pot stoca în siguranță datele în afara sediului, în cloud, fără a se îngrijora de creșterea costurilor pe măsură ce nevoile lor de date se schimbă.

Școlile și universitățile își pot ajusta resursele IT fără a fi nevoie să implementeze noi dispozitive sau personal suplimentar atunci când doresc să își mărească spațiul de stocare, ceea ce face din aceasta o soluție ideală pentru instituțiile de învățământ cu buget limitat.

Soluțiile BaaS au un cost inițial scăzut și nu necesită întreținere hardware, spre deosebire de infrastructura IT internă, care implică cheltuieli suplimentare pentru întreținere.

Deoarece datele sunt copiate direct dintr-un cloud în altul, institutele de învățământ nu vor mai fi nevoite să utilizeze resursele interne de rețea pentru a face copii de rezervă ale datelor, reducând astfel latența și blocajele de rețea.

În același timp, soluțiile BaaS utilizează metode avansate de criptare pentru a se asigura că datele sunt criptate în timpul tranzitului și în repaus. Pentru a reduce riscul de ransomware, numai utilizatorii autorizați vor putea accesa datele cu ajutorul cheilor private.

Faceți cunoștință cu C2 Backup: Soluția ideală pentru salvarea datelor SaaS

 

Pentru instituțiile de învățământ care doresc să își securizeze datele în cloud, trebuie să apeleze la C2 Backup, deoarece le permite să își extindă cu succes datele, chiar și atunci când se confruntă cu o cantitate tot mai mare de date și cu un număr limitat de personal și resurse.

De exemplu, districtul școlar East Aurora din Illinois, S.U.A., a reușit să salveze mii de conturi Microsoft 365 cu C2 Backup for Business. Faceți clic aici pentru a afla mai multe.

Instituțiile de învățământ ar putea să se califice pentru programul Synology C2 Education Program, în cadrul căruia oferim servicii personalizate pentru a ajuta școlile și universitățile să își protejeze datele. C2 Backup vine cu capabilități de partajare securizată a fișierelor și oferă utilizatorilor un model de preț de tip “pay-as-you go” cu un TCO redus. Acest lucru permite școlilor să își concentreze resursele pe ceea ce contează cel mai mult, educarea studenților.

C2 Backup este un serviciu de backup de la cloud la cloud care oferă utilizatorilor un serviciu fiabil care reduce șansele de pierdere a datelor, atacurile ransomware și chiar pierderea datelor din cauza unei erori umane.

Acesta permite utilizatorilor să facă direct copii de rezervă ale datelor de pe platforme SaaS, cum ar fi Microsoft 365, către servicii cloud precum C2 Backup, reducând astfel volumul de muncă al administratorilor IT care, altfel, ar trebui să facă mai întâi copii de rezervă și apoi să încarce manual datele pe o platformă centrală. Faceți clic aici pentru a afla mai multe.

Începeți o încercare gratuită de 30 de zile