Official Blog
Cum se utilizează clientul web și aplicația mobilă MailPlus
Synology Team
16 February 2023

Cum se utilizează clientul web și aplicația mobilă MailPlus

Aplicația de mail este esențială în fiecare PC și joacă un rol important în comunicarea în sfera privată și în cadrul companiei. De asemenea, aplicațiile mail pentru smartphone-uri asigură că oamenii nu pierd niciun e-mail atunci când sunt în mișcare. Synology pune la dispoziția clienților săi software-ul r MailPlus, care include un client web și o aplicație mobilă.

Pentru a accesa serverul Synology MailPlus, utilizatorii vor găsi MailPlus în Package Center, un client bazat pe web pentru a prelua e-mailurile de pe serverul NAS și pentru a trimite mesaje. În mod implicit, toți utilizatorii creați primesc permisiuni pentru aplicația MailPlus Server. Conectarea necesită apoi introducerea numelui de utilizator și a parolei DSM.

Proiectare și funcționare familiare

Clientul MailPlus este similar în ceea ce privește designul și funcționalitatea programelor de e-mail de la alți producători. Prin urmare, utilizatorii se pot orienta rapid. Programul suportă trimiterea de atașamente și vine cu teme gata făcute pentru designul grafic. Editorul de e-mail oferă opțiuni de editare și formatare, cum ar fi bold sau sublinierea pasajelor de text, marcaje colorate și inserarea de imagini și emoticoane. Configurarea este  ușoară: cu condiția ca SMTP să fie deja configurat pe serverul MailPlus, clientul adoptă automat setările atunci când este pornit pentru prima dată.

După configurarea serverului MailPlus, un folder partajat “MailPlus” va fi adăugat automat la Synology NAS. Pentru a vă asigura că utilizatorii pot accesa MailPlus, setările implicite de permisiune ale folderului partajat trebuie păstrate și nu trebuie modificate de dumneavoastră. Cu toate acestea, pentru ca utilizatorii să poată utiliza clientul web MailPlus prin browser sau aplicația mobilă, este obligatoriu ca în DSM > MailPlus Server > Account > să bifați caseta “Activate” (Activează) pentru numele de utilizator respectiv. Acest lucru facilitează crearea mai multor conturi. Acest lucru are sens pentru utilizatorii care au mai multe conturi, cum ar fi un al doilea cont pe care l-au împărțit cu colegii pentru o comunicare simplificată în cadrul unui proiect.

Thread-urile de e-mail pot fi rezolvate prin dezactivarea modului conversație, astfel încât mesajele individuale să apară în prezentarea generală și să poată fi editate sau șterse în mod specific. Programul dispune, de o funcție de căutare care include e-mailurile din toate conturile existente.

MailPlus acceptă protocolul POP3, prin urmare, poate prelua e-mailuri de la alte servicii de email și le poate salva pe serverul MailPlus. Pe de altă parte, utilizatorul poate activa POP3 și IMAP pe serverul MailPlus . Acest lucru îi permite să recupereze mesajele din alți clienți de e-mail, cum ar fi Microsoft Outlook sau Thunderbird.

Aplicație mobilă pentru primirea mesajelor în deplasare

Pentru telefoanele cu sistem de operare iOS  sau Android, Synology oferă aplicația mobilă MailPlus ca un client pentru serverul MailPlus prin intermediul Apple App Store și Google Play Store. Pentru a se conecta la NAS, utilizatorul introduce adresa IP (externă) a serverului, numele de gazdă DDNS sau ID-ul QuickConnect.

DDNS înseamnă “Dynamic Domain Name System” și se referă la serviciile DynDNS care atribuie întotdeauna adrese IP dinamice  aceluiași domeniu. Synology operează propriul serviciu DDNS în acest scop. Utilizatorii pot configura acest serviciu pe NAS la “Control Panel > External Access > DDNS” (Panou de control > Acces extern > DDNS) sau la “Connectivity > External Access” (Conectivitate > Acces extern). Există un articol separat pe această temă în Knowledge Center.

QuickConnect poate fi configurat în panoul de control., acesta permițând accesul extern la dispozitiv. Condiția prealabilă este ca utilizatorul să se fi înregistrat anterior pentru un cont Synology. Acest cont este gratuit. Aplicația necesită  un server Synology MailPlus care rulează cel puțin pe DSM 6.0 și clientul web MailPlus.

Opțiuni de setări extinse

De îndată ce aplicația MailPlus a fost configurată, pe smartphone este disponibil confortul obișnuit al unui client modern. Există folder-ele obișnuite pentru Inbox, Drafts, Sent, Spam și altele. Ca o caracteristică specială, utilizatorul își poate crea propriile dosare pentru e-mailurile pe care le-a marcat cu un asterisc sau cu cuvinte cheie. Dacă dorește, el poate chiar să ordoneze mesajele din inbox în mod corespunzător și să le grupeze fie pe e-mail-uri fie pe etichete. De asemenea, e-mailurile pot fi organizate prin atribuirea unui asterisc, marcarea lor ca fiind citite sau necitite și arhivarea lor.

Aplicația oferă o gamă largă de setări pentru a controla afișarea e-mailurilor primite și a celor nou compuse. De exemplu, utilizatorul poate edita bara de instrumente a aplicației, poate ajusta dimensiunea fontului și poate activa și dezactiva încărcarea automată a imaginilor. Alte caracteristici includ definirea semnăturilor care sunt adăugate automat la fiecare mesaj de ieșire sau setarea numărului de rânduri pe care trebuie să le afișeze previzualizarea pentru mesajele primite. Pentru a accelera afișarea mesajelor cu imagini extinse sau în special a atașamentelor de fișiere de mari dimensiuni, utilizatorul poate configura preluarea automată a e-mailurilor și poate defini dimensiunea memoriei cache care conține atașamentele și imaginile preluate.

Instrucțiunile și explicațiile pentru configurarea și utilizarea aplicației sunt disponibile în funcția de ajutor și în Knowledge Center, atât pentru Android, cât și pentru Apple iOS .

Link-uri conexe

Articol de blog aprofundat despre MailPlus Server