Official Blog
Ce este MailPlus? Serverul de e-mail local Synology explicat pe scurt
Synology Team
2 January 2023

Ce este MailPlus? Serverul de e-mail local Synology explicat pe scurt

Pentru mulți oameni, poșta electronică este cea mai importantă aplicație de internet, adesea mai importantă decât serviciile de telefonie și de mesagerie. Acest lucru este valabil în special pentru companii, unde mesajele electronice sunt indispensabile pentru schimbul de informații și date, pentru transmiterea de întâlniri și pentru contactul cu clienții și partenerii.

 

În timp ce companiile mici se bazează de obicei pe ofertele furnizorilor de e-mail, companiile mijlocii caută adesea modalități de a aduce gestionarea e-mailului în propria casă. Pe de o parte, puteți fi siguri că respectați cerințele Regulamentului general european privind protecția datelor (EU-GDPR) , care, printre altele, definește reguli stricte pentru transferul de date cu caracter personal către țări terțe din afara UE. Pe de altă parte, își păstrează astfel controlul asupra traficului de e-mail, pot atribui orientări specifice pentru utilizatori individuali sau grupuri, pot identifica și îndepărta din timp amenințările malware și pot acorda administratorilor IT drepturile necesare pentru gestionarea sistemului.

 

Servere de e-mail pentru întreprinderi mici și mijlocii

Echipamentul software al sistemelor Synology NAS include două servere de e-mail:

  1. Synology Mail Server este o aplicație fără licență pentru semi-profesioniști și întreprinderi mici.

  2. Synology MailPlus Server , pe de altă parte, este o versiune avansată, profesională a serverului de e-mail și se adresează companiilor mici și mijlocii.

Synology MailPlus poate fi utilizat de până la 2.200 de angajați în același timp. Soluția este potrivită pentru companiile de dimensiuni medii, dar și pentru companiile mici, aflate în creștere, deoarece acestea încep cu un model NAS mic și un buget mic, după care se pot extinde cu ușurință dacă spațiul nu mai este suficient.

MailPlus permite, de asemenea, integrarea mai multor domenii în sistemul său de e-mail. Acest lucru este adesea de mare importanță, în special pentru companiile mari. În acest fel, companiile care sunt formate din mai multe unități organizaționale își pot atribui fiecare propriile adrese de e-mail.

MailPlus Server nu este disponibil pe fiecare NAS Synology. O listă de compatibilitate este disponibilă aici.

Soluția de e-mail MailPlus pe scurt

În plus față de MailPlus Server, clientul web intuitiv și aplicația mobilă pentru iOS și Android fac parte din soluția de e-mail Synology. Toate componentele sunt gratuite. Licențele trebuie achiziționate o singură dată pentru fiecare utilizator activ. Acestea sunt valabile pe termen nelimitat și sunt transferabile. Cu costuri hardware și de licență unice pentru utilizatori și fără costuri de funcționare, companiile pot calcula cu ușurință costurile totale pentru soluția lor de e-mail în comparație cu concurența și pot planifica pe termen lung.

Serverul MailPlus se potrivește perfect cu tehnologia NAS de la Synology. De exemplu, administratorul are opțiunea de a instala serverul pe un cluster de înaltă disponibilitate format din două sisteme NAS. Un astfel de cluster este format dintr-un server primar și unul secundar. În cazul în care unul dintre cele două se defectează, de exemplu din cauza unui incendiu în clădire, cel de-al doilea server îl preia imediat, fără a se produce nicio defecțiune funcțională sau pierdere de date.

Pentru administrarea sistemului de poștă electronică, funcțiile de definire a ghidurilor de utilizare adaptate individual și de delegare a drepturilor și sarcinilor administratorului către adjuncți sunt deosebit de importante. Jurnalele de e-mail permit o analiză aprofundată a defecțiunilor, iar utilizarea hardware-ului poate fi controlată în mod specific cu ajutorul cotelor de utilizatori.

Securitatea datelor are cea mai mare prioritate

Synology a acordat cea mai mare prioritate securității datelor atunci când a proiectat MailPlus. Un monitor al amenințărilor oferă statistici actualizate privind amenințările din mesajele primite și trimise. Printre altele, administratorul poate vedea din ce surse provin cele mai multe dintre e-mailurile blocate și căror destinatari din cadrul companiei le-au fost adresate. El poate integra în sistem scanerul de viruși de la ClamAV sau McAfee (contra cost), astfel încât o protecție modernă și actualizată în permanență împotriva malware-ului să detecteze e-mailurile infectate. Mesajele sunt apoi fie șterse, fie mutate într-un depozit de carantină securizat, iar destinatarul primește, de asemenea, o notificare corespunzătoare. Definițiile de viruși sunt actualizate automat după un program configurabil.

Sunt disponibile în continuare opțiuni complete pentru protecția împotriva mesajelor spam. MailPlus este capabil să învețe, rata de detectare a mesajelor nedorite devine din ce în ce mai bună în timp. Serverul funcționează cu o sistem greylisting care respinge inițial un e-mail suspect și solicită o a doua transmitere repetată de la expeditor – pe care expeditorii de spam o ignoră de obicei. De asemenea, acesta accesează DNSBL (DNS-based Blackhole List) publicată de sistemul DNS al internetului, care rezumă adresele IP ale expeditorilor de spam identificați. Pentru a se asigura că mesajele de ieșire nu ajung în dosarele de spam ale destinatarilor, MailPlus acceptă mecanisme de autentificare standardizate, cum ar fi SPF (Sender Policy Framework), DKIM (Domain Keys Identified Mail) și DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance).

Instrucțiuni detaliate pentru MailPlus disponibile

Synology oferă instrucțiuni detaliate pentru instalarea, configurarea și operarea serverului MailPlus prin intermediul site-ului său web. Un instrument ajută administratorii să migreze căsuțele poștale de la servicii bazate pe IMAP, cum ar fi Gmail, Google Workspace, Microsoft Exchange sau Yahoo. Configurația de bază a serverului este explicată într-un tutorial care este ușor de înțeles și pentru utilizatorii fără pregătire IT. În plus, există numeroase instrucțiuni privind aspecte individuale, cum ar fi migrarea , transmiterea de e-mailuri sau formarea unui cluster de înaltă disponibilitate .