Official Blog
Vállalkozásközpontú fejlesztések a Surveillance Station API és a Webhook integrációban a digitális átalakulás érdekében
Synology Team
május 30, 2024

Vállalkozásközpontú fejlesztések a Surveillance Station API és a Webhook integrációban a digitális átalakulás érdekében

A digitális átalakulás trendje által inspirálva az iparág vezetői aktívan mérlegelik, hogyan használhatják hatékonyan a technológiát a szervezeti produktivitás növelése érdekében. Különösen a megfigyelőrendszereket fogadták el széles körben a vállalkozások, hogy a hagyományos, passzív biztonsági rendszerekről a produktivitást aktívan növelő rendszerekre váltsanak. Ennek oka, hogy képesek a helyszíni események azonnali azonosítására és a munkafolyamatok átfogó rögzítésére.

Ahhoz, hogy a felügyeleti rendszereket az üzleti produktivitás és hatékonyság növelésére lehessen használni, a különböző rendszerek közötti integráció döntő fontosságú. Például a gyártás digitális átalakulásának valós alkalmazásában a felügyeleti rendszer és a gyártáskivitelező rendszerek integrálása előnyös lehet. Egy termék összeszerelése előtt a gyártósoron minden egyes operátor először beolvashatja a félkész terméken lévő vonalkódot. Ez a vonalkódinformáció ezután megjelenik a felügyeleti képernyőn, és naplózásra kerül a videoadatbázisban. Ha a termék elkészülte után bármilyen minőségi probléma merül fel, a vonalkód lekérdezésével gyorsan meg lehet találni a megfelelő videót, ami megkönnyíti a munkafolyamat felülvizsgálatát.

Az ilyen integráció azonban nem egyszerű. Mivel az egyes vállalatok különböző produktivitási rendszereket használnak, a felügyeleti rendszereket kínáló vállalatok megoldásai gyakran nem tudnak alkalmazkodni a különböző vállalati környezetekhez, ezért számos jelenlegi projekt a személyre szabott megközelítést választja, a nulláról indulva, hogy megfeleljen az egyes ügyfelek egyedi igényeinek.

Ez a személyre szabott megközelítés elkerülhetetlenül nagyobb idő- és munkaerőköltségekkel jár, ami visszatartja a vállalkozásokat a jelentős beruházásoktól, és következésképpen lassítja a digitális átalakulás ütemét.

Az új API és webhook 10 másodperc alatt kódot generál

A felügyeleti rendszerek különböző kulcsfontosságú produktivitási rendszerekkel való egyszerűbb integrációjának megkönnyítése érdekében a Synology idén augusztusban kiadta a Surveillance Station API és webhook új verzióját. Ez jelentősen felgyorsítja a harmadik féltől származó rendszerintegráció folyamatát, lehetővé téve mind az ügyfelek, mind a rendszerintegrátorok számára, hogy könnyedén összekapcsolják a Surveillance Stationt az alapvető produktivitást elősegítő rendszerekkel, gyorsan integrálják és implementálják a megoldásokat, ezáltal felgyorsítva a digitális átalakulást.

A felhasználók számára a legjelentősebb változás ebben a revízióban az egyszerűség, a kényelem és a gyorsaság. Jelentős erőfeszítéseket tettünk a folyamat egyszerűsítésére, intuitív API generáló dokumentációs rendszert biztosítva az ügyfelek számára. A felhasználóknak egyszerűen ki kell választaniuk a kívánt felhasználási forgatókönyvet, például a valós idejű videó más rendszerekbe való beágyazását, be kell adniuk az olyan paramétereket, mint az idő, a kamera azonosítója és a megjelenítési módszer, majd egyetlen kattintással, kevesebb mint 10 másodperc alatt generálniuk kell a teljes API-kódot, beleértve a kód közvetlen tesztelésének lehetőségét is.

ChatGPT bővítményt is kínálunk. A felhasználók megadhatják a szükséges API-típust vagy megadhatják a programozási nyelvet, és a rendszer generálja a megfelelő választ, beleértve az API-kódolást olyan nyelveken, mint a Python, a Golang és egyebek.

A webhook funkciót is jelentősen továbbfejlesztettük. Nemcsak olyan eseményeket tud továbbítani harmadik fél platformokra, mint a Synology kameraérzékelés és a DVA képelemzés eredményei, beleértve a részleteket és pillanatfelvételeket, hanem támogatja a külső rendszerekből érkező adatok fogadását is. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Surveillance Station segítségével könnyen létrehozzanak egy központosított biztonsági felügyeleti platformot, amely egyetlen belépési pontról kezeli a különböző rendszereket, detektor- és riasztási funkciókat.

A Surveillance Station mint sokoldalú integrációs platform

Az újabb, egyszerűbb, funkcionálisabb és kompatibilisebb API-val és webhookkal a Synology Surveillance Station mostantól robusztus felügyeleti integrációs platformként szolgálhat, jelentősen növelve a végfelhasználók elégedettségét.

Tekintettel a leggyakoribb felügyeleti rendszerintegrációs igényekre, legyen szó a felügyeleti rendszer által gyűjtött kameraképek beágyazásáról más kulcsfontosságú termelékenységi rendszerfelületekbe, a rögzített felvételek elemzés céljából történő továbbításáról más rendszerekbe, vagy az adatok és elemzési eredmények más rendszerekből történő továbbításáról vissza a Surveillance Station kijelzőjére, a Surveillance Station új API és webhook integrációs eszközeivel mindezek teljesíthetők.

A felhasználási lehetőségek közé tartoznak:

  • A Surveillance Station videóinak weboldalakba való beágyazása WebSocket segítségével.
  • Rendszámfelismerési eredmények küldése a beléptető rendszereknek, lehetővé téve az automatikus ajtóműködtetést.
  • Arcfelismerési eredmények továbbítása a jelenléti rendszereknek az automatikus óraátállításhoz.
  • Harmadik fél által készített mesterséges intelligenciaelemzés eredményeinek megjelenítése a Surveillance Station valós idejű videójában.

Például az építőiparral kapcsolatos felügyeleti követelményeket kaptunk különböző kontinensekről, amelyeknek azt kellett érzékelniük, hogy az összes építőmunkás az előírásoknak megfelelően visel-e védősisakot. Bár a Synology felügyeleti rendszere mindig is támogatta az AI-elemzést, a különböző országokban, régiókban, sőt még a különböző építkezéseken is eltérő biztonsági sisakmodellek miatt nem hoztunk létre egy univerzális sisakfelismerő modellt, figyelembe véve a pontossági kérdéseket. Korábban kihívást jelentett volna a telephelyi követelmények teljes körű betartása. Az új API-val azonban a Surveillance Station most már csatlakozni tud az építőipar számára helyileg testreszabott AI-modell-adatbázisokhoz, így gyorsabban és hatékonyabban érhetjük el a különböző helyszínekhez igazított egyedi követelményeket.

További információ | A Surveillance Station WebAPI felfedezése

A Synology egyablakos megoldása: A felügyeleti rendszerektől a hibrid felhőig

Ez az API-frissítés fontos mérföldkövet jelent a Synology fejlődésében a felügyeleti piacon. A globális felügyeleti és biztonsági piacot figyelve, az nagyrészt két táborra oszlik: a hagyományos kameragyártókra és a VMS (videókezelő szoftver) szolgáltatókra. A kameragyártók, bár a legtöbb projekt költségvetésének több mint felét fedezik, gyakran korlátozott NVR/VMS funkciókat biztosítanak, nem megfelelő rendszer- és tárolási skálázhatósággal, ami megnehezíti a nagyobb projektek kezelését.

Másrészt a VMS-szolgáltatók teljes körű szoftverfunkciókat kínálnak, és igyekeznek integrálni az olyan rendszereket, mint a hozzáférés-ellenőrzés, de általában hiányzik az alapvető infrastrukturális támogatás és kompatibilitás, különösen a helyhez kötött architektúrákkal. Emellett előfizetésen alapuló üzleti modelljük nem kifejezetten költségvetésbarát a nagyszabású, hosszú távú vállalati telepítésekhez.

A Synology fejlesztési stratégiája a felügyeleti piacon az, hogy kiegészítse más gyártók előnyeit, miközben kihasználja egyedi erősségeit a saját NAS és a nyilvános felhő területén. A versenyben az átfogó, nagyméretű CMS funkciókkal, a harmadik féltől származó eszközökkel való kompatibilitással, valamint a nagymértékben skálázható rendszerarchitektúrával és tárolással áll helyt. Ugyanakkor a Synology célja, hogy egyszerű, egyablakos költségstruktúrával növelje felügyeleti piaci részesedését.

A termék ütemterv tekintetében az olyan funkciókat, mint a kamerák, felügyeleti rendszerek, szerverek, tárolóeszközök, AI analitika és hozzáférés-ellenőrzés, amelyekre az esetek több mint 80%-ában van igény, “alapvető standard termékekként” pozícionálja. A Synology azt tervezi, hogy 2025-re teljesen elsajátítja ezeket az alaptechnológiákat. A többi, nem alapvető szabványos termék esetében a partnerek könnyen integrálhatják az olyan eszközökkel, mint az API-k, folyamatosan bővítve a Surveillance Station által támogatott alkalmazások kínálatát. Továbbá a Synology a saját NAS és a nyilvános felhő C2 erősségeit fogja felhasználni, így a vállalkozások rugalmasan választhatják ki a legmegfelelőbb hibrid felhőarchitektúrát a felügyeleti szolgáltatások futtatásához. Ennek a stratégiának a célja, hogy a piacon a legátfogóbb egyablakos felügyeleti rendszermegoldást hozza létre.