Official Blog
Rendszerezze okosan fényképeit a Synology Photos alkalmazással
Synology Team
július 13, 2023

Rendszerezze okosan fényképeit a Synology Photos alkalmazással

A Synology NAS-hoz készült Synology Photos alkalmazással biztonságosan tárolhatja személyes és akár professzionális fényképeit és videóit, okosan rendszerezheti őket, és bármikor megtekintheti őket útközben. Emlékeit és fényképeit könnyedén megoszthatja a családdal és barátokkal, vagy profi fotósként az ügyfelekkel is.

Minden pillanat értékes lehet. Ezért sokak számára nagyon fontos, hogy a fényképeket és videókat hosszú távon, biztonságosan tárolják. A Synology NAS és a beépített ingyenes Synology Photos alkalmazással a privát és a professzionális fotókat is megőrizheti:

 1. Rendszerezze okosan a fényképeket

 2. Fényképek egyszerű megosztása

 3. Automatikus biztonsági mentés a telefon és a kamera memóriakártyáján lévő fotókról

 

1. Rendszerezze okosan a fényképeket

 

A Synology Photos segítségével könnyedén létrehozhat egyéni albumokat, és a következő kritériumok alapján rendezheti a fényképeket:

 • Arcfelismerés

 • Metaadatok

 • A fénykép készítéséhez használt objektív

 • A fénykép készítésének helye

 • Részletek, például rekesznyílás és zársebesség

A fényképek alapértelmezés szerint időrendi sorrendben vannak elrendezve. Ha a fényképeket inkább különböző mappaszerkezeteken keresztül szeretné kezelni és hagyományos nézetben megjeleníteni, akkor az idővonalas megjelenítésről egyszerűen át lehet váltani a mappanézetre.

 

Az egyéni albumok létrehozásának lehetősége – például arcfelismerés alapján – lehetővé teszi, hogy a felismert családtagok fotóit a családi albumba helyezze. Ha a későbbiekben a galériához képeket adunk hozzá az érintett személyekről, ezek a fotók is automatikusan bekerülnek az albumba. A visszatekintéssel létrehozott automatikus albumok révén emlékei mindig életre kelnek.

 

2. Fényképek egyszerű megosztása

A Synology Photossal nagyon egyszerűen oszthatja meg fényképeit. A Synology Photos lehetővé teszi a családtagok vagy akár kollégák számára, hogy könnyedén megosszák és rendszerezzék az olyan tartalmakat, mint a fényképek és videók. A létrehozott családi album például néhány másodperc alatt megosztható egy vagy több rokonnal. Ha nincs fiókjuk a Synology NAS-on, az sem probléma. Gyorsan létrehozhatja és elküldheti a megfelelő megosztási linket.

 

A családi és baráti használat mellett a professzionális használat sem elhanyagolható. A fotósok vagy videósok könnyedén dolgozhatnak egy-egy projekten kollégáikkal együtt. Ezekre az esetekre a Shared Space a tökéletes megoldás: még professzionálisabb környezetet tesz lehetővé a megosztott mappák számára.

 

Rendszergazdaként aktiválhatja a Megosztott tárhelyet más felhasználók számára, és megoszthatja a különböző projektmappákat. A Shared Space átfogó lehetőségeket kínál a jogosultságok beállítására.

Érzékeny projektek esetében például egy adott mappát megoszthat egy ügyféllel. A linket “nyilvánosra” állítja be a képek megtekintésére vonatkozó jogosultsággal. Ezenkívül beállíthat egy jelszót is. Így biztosíthatja, hogy a tartalom védett legyen, függetlenül attól, hogy belső vagy külső megosztásra kerül.

Szintén praktikus: A Synology keresőszűrővel pontosan a keresett fényképeket találhatja meg. Szűrhet például a következő szerint:

 • Arcfelismerés

 • Helyszín

 • Készítés éve, hónapja vagy napja

Természetesen ezen kritériumokra egyszerre is szűrhet.

Ez a funkció professzionális felhasználási esetekben is remekül használható: a galériát és a mappákat olyan metaadatok alapján szűrheti, mint a zár, az objektívek és a rekeszérték. Így például összehasonlíthatja a különböző kamerabeállítások hatását, és gyorsan megtalálhatja a legjobb felvételt.

 

3. Automatikus biztonsági mentés a telefon és a kamera memóriakártyáján lévő fotókról

A Synology Photos segítségével automatikusan biztonsági másolatot készíthet a telefonjáról készült fényképekről. A mobilalkalmazással a fényképek egyenkénti biztonsági mentéséhez csak egy lépés szükséges: válassza ki a megfelelő fényképeket okostelefonja galériájában, és kattintson a “feltöltés” gombra. Az automatikus biztonsági mentéssel biztosíthatja, hogy egyetlen fénykép sem veszhet el. Néhány lépésben beállíthatja a teljes okostelefon-galéria automatikus biztonsági mentését.

A testreszabható beállításokkal rugalmasan kezelheti a fényképek biztonsági mentését. Beállíthatja például, hogy a biztonsági mentés csak a W-LAN-on történjen, vagy hogy mely fotókról készüljön biztonsági mentés. Ezenkívül lehetősége van a duplikált fájlok hatékony kezelésére.

Közvetlenül a biztonsági mentés után ugyanezen a képernyőn újra felszabadíthatja a tárhelyet azáltal, hogy az okostelefonról törli a NAS-ra már lementett fényképeket. Ezzel újabb tárhelyet is felszabadít a mobiltelefonon.

Maga a feltöltés gyorsabb, mint valaha. Feltöltéskor aktiválhatja, hogy a miniatűrök közvetlenül az okostelefonon generálódjanak. Ez akár 100-szor gyorsabbá teszi a biztonsági mentést. Ez nem csak az okostelefonokra vonatkozik, hanem bármilyen más kliensről, táblagépről stb. történő feltöltésre is.

A memóriakártyán lévő médiafájlok importálásának legegyszerűbb módja a Synology NAS USB másolás funkciójának használata. A memóriakártya így azonnal rendelkezésre áll a következő használatra, ha szükséges.

 

Tudjon meg többet a Synology Photos-ról