Official Blog
NAS gamereknek
Synology Team
június 8, 2023

NAS gamereknek

A terjedelmes adatok többé nem veszélyeztetik a győzelmed!

Fókusz: NAS gamereknek

Soha nincs elég hely a kedvenc filmjeid, játékfelvételeid vagy az archívált streamek tárolására?

A nagyobb felbontás és a grafikai részletesség megterhelhetik a gépet. Ha asztali számítógéped van, egy új meghajtó vásárlása egyszerű megoldás, de a laptopok esetében például nem mindig ilyen egyszerű a helyzet.
Azoknak a játékosoknak, akiknek mobilitásra és ugyanakkor megbízható tárolóra van szükségük az értékes adataik tárolására, a Synology NAS a tajvani gyártól, megfelelő választás lehet.
A NAS  (Network Attached Storage) rövidítése. Segítségével privát felhőt hozhatsz létre a fájlok ingyenes és biztonságos tárolására, elérésére, biztonsági mentésére és megosztására.

De miért pont a NAS?

Hogyan segíti tehát a Synology NAS, például a szupererős DS220+ modell a gamereket? Nagyon egyszerűen. Ha az otthoni hálózatot teljes mértékben kihasználod, és olyan hardverrel rendelkezel, amely legalább 1 Gbps átviteli sebességgel dolgozik, a hálózat elég gyors kapcsolatot biztosíthat az előtelepített játékokkal teli gazdag tárhelye és a PC között.

Persze, ez a megoldás kompromisszumos megoldás, amely bizonyos esetekben nem működik tökéletesen, és összehasonlítva a gyors SSD-khez képest lassabb játékbetöltési sebességgel kell számolni, de ezt személyesen is teszteltük.
Például a népszerű kalandjáték, a Hellblade: Senua’s sacrifice remekül működik ebben a tekintetben. A betöltési idő körülbelül húsz másodperccel volt hosszabb, de a játékélmény azonos volt. A Rocket League-et is gond nélkül játszottuk, illetve megpróbáltuk játszani a Life Is Strange 2.v legújabb epizódját is.

Ha szeretnéd felépíteni saját otthoni könyvtárad, tele egy csomó előre telepített játékkal, amelyekkel nem játszol túl gyakran, egy Synology NAS nagyszerű választás lehet. Csak csatlakoztasd a routeredhez, és máris indulhatsz a virtuális világba!

Nagy teljesítményű tároló a biztonságra és a szórakozásra egyaránt összpontosítva

A NAS egy kompakt, mégis sokoldalú tárolási megoldás. Természetesen a RAID tömb lehet konfigurálható a kívánt sebesség és adatbiztonság közötti kívánt egyensúly érdekében. Az állomás zökkenőmentesen kezeli a nagyfelbontású videók átkódolását, így könnyedén átfordíthatod a  NAS-t az egész otthonodban elérhető intelligens multimédiás központtá. A tartalmakat közvetlenül a DLNA videostreaming szolgáltatáson keresztül is streamelheted.
Így a privát videók gyűjteménye mindig kéznél van.

Első a biztonság

A legfontosabb, hogy kifinomult adatvédelmet kínál AES-NI hardveres titkosítással, kétfaktoros hitelesítéssel és a rosszindulatú programok rendszerfájlokhoz való hozzáférésének megakadályozásával. Minden felhasználó beállíthatja saját lemezkvótáját, könnyedén kezelheti a mappák megosztását, és a tárhely különböző részeihez való hozzáférést tetszés szerint beállíthatja.

A fejlett Btrfs fájlrendszer maximális adatintegritást és rugalmas eszközöket ígér a fájlok helyreállításához vagy önjavításához.

A NAS-hoz bárhonnan, akár az otthoni hálózaton kívülről is könnyedén csatlakozhat. A QuickConnect segítségével nem kell bonyolult portbeállítással vagy egyéb bonyodalmakkal foglalkoznod.

Hozz létre saját távolról is elérhető felhőt valós idejű, megosztott szinkronizálással az összes eszközödön. Az összes fotód, zenéd és kedvenc videód egy pillanat alatt elérhetők – egyszerűen és biztonságosan, még akkor is, ha nem tartózkodsz otthon.

Összefoglaló

A Synology NAS hálózati tároló mindenekelőtt egy nagyszerű eszköz a tárolásra, szinkronizálásra és az adatokhoz való hozzáféréshez az otthonodon kívül.

De a játékosok számára az értéke túlmutathat a játékfelvételek, videók vagy kedvenc streameken is. Lehet, hogy pontosan ez a megoldás az, amit keresel a játékkönyvtárad számára.

Mit kaphatsz egy NAS-sal?

1. Hálózati tároló a játékkönyvtárad számára

Akár közvetlen játéktelepítéshez, akár fájltároláshoz, értékelni fogja a könnyű elérhetőséget. Még több helyet takaríthat meg a számítógépe belső tárhelyén.

2. Hatalmas tárhely az összes tartalom számára

Tárold kedvenc fényképeid, lan-partikról készült videóid vagy akár teljes játékfelvételeket. Bőven lesz kapacitásod – vagy egyszerűen csak adj hozzá egy másik meghajtót.

3. Egyedülálló privát felhő

Bárhonnan elérhető, de fizikailag mégis otthonodban található. Többé nem kell támaszkodnod harmadik féltől származó szolgáltatásokra. A biztonság és a könnyű elérhetőség prioritást élvez.

4. Multimédiaközpont

Rengeteg szórakozási lehetőség egy helyen koncentrálva. Az integrált Video Station és Audio Station szolgáltatások gondoskodnak a multimédiás tartalmak kezeléséről, így lejátszhatod kedvenc tartalmaid számítógépeken, telefonokon, médialejátszókon és más eszközökön.