Official Blog
Kezelje hatékonyan az összes szolgáltatást alkalmazottaival a SAML SSO segítségével
Synology Team
november 14, 2022

Kezelje hatékonyan az összes szolgáltatást alkalmazottaival a SAML SSO segítségével

Központosítsa vállalata szolgáltatásait a C2 Identity segítségével

Fotó: Brooke Cagle, Unsplash

A több platform közötti együttműködés kora

A modern munkahelyeken a különböző szolgáltatások és funkciók miatt a többféle webes alkalmazás használata lett az új norma. Lehet, hogy a Trello-t használja projektmenedzsmentre, a Slack-et a részlegek közötti kommunikációra, a Figma-t és a Google Workspace-t pedig a különböző feladatokban való együttműködésre.

Mindezek az alkalmazások minden bizonnyal megkönnyítik az Ön és csapata közös munkáját, és javíthatják színvonalát. A sok szolgáltatás azonban sok felhasználónevet és jelszót igényel. Az, hogy minden egyes szolgáltatáshoz saját, speciális és egyedi jelszavakat kell használnunk, azt jelentheti, hogy a biztonságot a kényelemért cseréljük el (könnyen megjegyezhető jelszavak létrehozása, amelyek nem biztonságosak), vagy fordítva (biztonságos jelszavak létrehozása, amelyeket nehéz megjegyezni).

A legnagyobb IT-menedzsment okozta fejfájás

Ennyi fiókot kell kezelni, extra nyomást gyakorol az IT részleg adminisztrátoraira. Egyrészt a jelszószabályok vagy a kétfaktoros hitelesítés nagyszámú alkalmazása nehézkes lehet. Ráadásul az egyes felhasználók jogosultságait és hozzáféréseit minden egyes webes platformon külön-külön kell irányítani, ami könnyen vezethet a fiókok helytelen kezeléséhez. Arról nem is beszélve, hogy a fiókokat még akkor is kezelni és nyomon követni kell,

 ha egy alkalmazott otthagyja a vállalatot..

Fotó: Christina @ wocintechchat.com, Unsplash

Ráadásul a rossz belépési adatok kezelése gyakran borzalmas élményt nyújt az alkalmazottaknak. Az, hogy minden egyes webhelyen emlékezniük kell a bejelentkezési adataikra, ahhoz vezet, hogy nem biztonságos módszereket használnak azok megőrzésére , például egy cetlire vagy egy Word-fájlba írják fel azokat. Az ilyen módszerek nem biztonságosak, és csak probkémákat eredményeznek.

Összességében nemcsak az informatikai személyzet, hanem a felhasználók számára is hatalmas feladatot jelent a fiókok karbantartása. Mindezen alkalmazások mellett, amelyeket a munkánkhoz használnunk kell, van-e megoldás a bejelentkezési problémáinkra?

Itt jön képbe a C2 Identity!

Egy azonosító mindenkinek

A C2 Identity egy felhőalapú azonosítási megoldás, amelynek segítségével alkalmazottai vagy felhasználói könnyedén csatlakozhatnak a szükséges eszközökhöz, miközben védi a vállalati erőforrásokhoz való hozzáférést. A C2 Identity egyszerűsíti a bejelentkezési élményt az egyszeri bejelentkezés (SSO) és a Security Assertion Markup Language (SAML) segítségével, lehetővé téve alkalmazottai számára, hogy egyetlen ” azonosító” segítségével bejelentkezzenek különböző webes alkalmazásokba a felhőben vagy akár helyileg.

Mindössze annyit kell tennie, hogy hozzáad egy alkalmazást a C2 Identity-hez és máris használhatja ezeket a nagyszerű funkciókat.

Előre integrált webes alkalmazások hozzáadása

A C2 Identity lehetővé teszi az IT számára, hogy az alkalmazásokat könnyedén és hatékonyan integrálja. Majd meglátja, milyen egyszerű ez.

Tegyük fel, hogy az irodájában mindenki a Google Workspace-t használja az együttműködésre. Csak annyit kell tennie, hogy belép a C2 Identity portálra, és hozzáadja az alkalmazást.

For pre-integrated apps, select from the options

Az előre integrált alkalmazások esetében válasszon a lehetőségek közül.

Ezután már csak néhány beállítást kell konfigurálnia. A Google Workspace és a Microsoft 365 esetében engedélyezheti a felhasználók létrehozását, ami biztosítja, hogy a felhasználók automatikusan jöjjenek létre, megfelelő jogosultságokat kapjanak, szerkeszthetők legyenek vagy törlődjenek az adott alkalmazásban. Például az új alkalmazottak felvétele, az előléptetések, a részlegen közötti áthelyezések és a távozások hatására a C2 Identity automatikusan hozzáadja az új felhasználókat a különböző alkalmazásokhoz.

Alkalmazásainak kezelése a C2 Identity egyszerű felületével

Egyéni webes alkalmazások hozzáadása

Az integrált alkalmazások lehetősége természetesen kényelmes, de nem minden vállalat használja ugyanazokat a szolgáltatásokat. Valójában a legtöbb vállalkozás olyan egyedi programokat választ, amelyek a legjobban megfelelnek a saját igényeiknek és munkafolyamataiknak. Épp ezért a C2 Identity lehetőséget biztosít egyéni SAML-alkalmazások hozzáadására is. Így továbbra is élvezheti az SSO minden előnyét, függetlenül attól, hogy milyen alkalmazást használ.

Az Egyéni SAML-alkalmazás opciót más alkalmazásokhoz is használják.

Miután konfigurált néhány beállítást, hmár kezdheti is használni a C2 Identity SSO funkciók legjavát!

Könnyítse meg a munkát a C2 Identityvel

Néhány kattintással könnyíthet az IT-adminisztrátorok terhein, miközben biztonságos hitelesítést nyújthat, és kényelmes ökoszisztémát hozhat létre alkalmazottai számára. 

C2 Identity segítségével egyetlen felületen keresztül kezelheti az összes platformját és szolgáltatását, ésszerűsítve a felhasználói élményt, miközben a teljes körű biztonságot fenntartja.

Hozzáférés minden szolgáltatásához egyetlen azonosítóval!  Látogasson el hozzánk még ma az ingyenes csomagért, vagy tudjon meg többet arról, hogyan igényelheti az üzleti csomagot 30 napig ingyenesen.

További hírek hamarosan…

További hírek hamarosan…

Iratkozzon fel a C2 hírlevélre, hogy értesüljön a legfrissebb hírekről a C2 szolgáltatásairól, termékeiről, technikai tudnivalókról, tevékenységekről és eseményekről.

Együttműködött

Leigh Parker