Official Blog
Hogyan védjük a biztonsági kamerák videóinak adatait és biztonságát?
Synology Team
május 31, 2024

Hogyan védjük a biztonsági kamerák videóinak adatait és biztonságát?

A közelmúltban a média figyelme a biztonsági kamerák adatvédelmi és biztonsági problémáira összpontosult. Az egyik nagy gyártóról kiderült, hogy jelentős biztonsági hiányosságokkal rendelkezik, és nem tartja be az adatvédelmi követelményeket. Ebben a cikkben kifejtjük, hogyan biztosítják felügyeleti megoldásaink az Ön adatainak védelmét és biztonságát.

Az Ön adatai 100%-ban az Ön tulajdonát képezik

A Synology Surveillance Station egy olyan videokezelő rendszer, amely több mint 140 gyártó több mint 8300 IP-kameráját támogatja, beleértve az összes ONVIF-kompatibilis IP-kamerát. A Synology NAS-ra vagy DVA-ra történő rögzítés azt jelenti, hogy a felvételek teljes mértékben az Ön tulajdonát képezik, és elegendő tárhellyel a videókat addig őrizheti meg, ameddig csak akarja. Semmilyen információ nem kerül feltöltésre egy szerverre, mivel a DS cam, a Surveillance Station mobiltelefonos alkalmazásunk nem továbbítja a felhőbe, és minden felügyeleti adatot közvetlenül és kizárólag a Synology készülékéről kap.

Biztonságos a felvételtől az archiválásig

synology camera to NAS to device

A felvételtől az archiválásig a felvételei biztonságban maradnak. A Surveillance Station Client, webes és mobilalkalmazásokhoz való minden kapcsolat HTTPS-en keresztül irányítható az adatvédelem biztosítása és a jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében, míg az IP-kamerákról a Surveillance Stationre történő hálózati átvitel SRTP vagy HTTPS használatával biztosítható.

Mappák titkosítása

Amíg a felvételek a Synology szerveren vannak, addig egy titkosítási kulcs mögött vannak biztosítva a Shared Folder Encryption használatával, amely AES-256 titkosítást használ. Miután egy megosztott mappa titkosításra került, a titkosítási kulcs nélkül a titkosított adatokhoz nem lehet hozzáférni vagy módosítani, még akkor sem, ha a merevlemezeket eltávolítják a Synology NAS-ról és egy másik eszközre szerelik.

encryption key

A felhasználók a Surveillance Station Recording alkalmazásán keresztül engedélyezhetik a felvételi tároló mappáik titkosítását

Videófelvételek titkosítása (kliensoldali)

A biztonság további szintjét nyújtja a felvételek titkosítása. A felvételek titkosítása megvédi az egyes videókat a biztonság megsértésétől és az adatszivárgástól. A felhasználóknak meg kell adniuk a titkosítási kulcsot ahhoz, hogy a Monitor Centerben és más lejátszókban megtekinthessék a felvételeket. És ismétlem, ha a felhasználók elfelejtik a kulcsot, még mi, a Synology-nál sem tudunk segíteni a felvételek visszaállításában.

recording encryption

A felvételek titkosítása a Surveillance Stationben a Rendszer alkalmazásban engedélyezhető

Minden mesterséges intelligencia feldolgozása helyben történik

A Deep Learning NVR sorozatunk által kínált fejlett analitika 100%-ban helyben kerül feldolgozásra. Soha semmilyen információ nem kerül elküldésre a felhőbe vagy bármilyen szerverre.

footage

A fejlett analitika magában foglalja az arcfelismerést, a behatolásérzékelést, a rendszámfelismerést, a személy- és járműriasztásokat, valamint az emberszámlálást

C2 Surveillance – a megfigyelési videókhoz tervezett biztonságos felhőnk.
Míg a Synology felügyeleti megoldásai elsősorban a helyi tároláson alapulnak, opcionális felhő-hozzáférést és tárolást kínálunk a C2 Surveillance révén, amely felhőszolgáltatásunk célja, hogy a felhőbe történő egyidejű rögzítéssel további biztonsági szintet nyújtson. A felhőalapú tárolás számos előnnyel jár, beleértve a könnyű hozzáférést és a megosztási lehetőségeket, de a felhasználóknak adatvédelmi aggályai lehetnek, ha a fájljaikat harmadik fél szerverein tárolják.

Ezeket az aggályokat az ügyféloldali videótitkosítással kezeljük. Az ügyféloldali titkosítás egy opcionális funkció, amely titkosítja a felvételeket, mielőtt azok elhagynák a Synology eszközt. A titkosítási kulcs nélkül a felvételek nem tekinthetők meg. Alapértelmezésben nincs engedélyezve, mert a zéró-tudás titkosításban rejlő kockázat miatt: ha elveszíti a privát kulcsot, a megfigyelési felvételek örökre elvesznek – még a Synology sem tudja visszaállítani őket.

decryption

A felvételek titkosítása a C2 Surveillance rendszerben elkülönül az eszközön belüli titkosítástól

Ezenkívül a C2 Surveillance nem futtat analitikát a felvételeken, ez egyszerűen egy biztonságos tárolási, hozzáférési és megosztási megoldás.

A BC500 és TC500 AI kamerák bemutatása

Annak érdekében, hogy teljes körű felügyeleti megoldást kínáljunk az ügyfeleink által ismert Synology-szabványoknak megfelelően, saját IP-kamerasorozatot vezetünk be beépített AI funkciókkal, amelyek közül az elsők a BC500 és TC500 kamerák.

A Synology kamerákat úgy terveztük, hogy a Surveillance Stationnel párosítva egyszerű használatot biztosítsanak a gyors beállítás, a kötegelt konfiguráció és a zökkenőmentes firmware-frissítések révén. Kameraalapú mesterséges intelligenciával rendelkeznek, amely intelligenciával egészíti ki a Surveillance Stationt – némelyikük AI analitikával, anélkül, hogy szükség lenne Deep Learning NVR egységre. A biztonság is az előtérben állt tervezésük során, SRTP-támogatással, valamint NDAA- és TAA-megfeleléssel.

Tekintse meg őket itt