Official Blog
Hogyan teszi lehetővé a Synology Photos alkalmazás a felhasználók számára, hogy megóvják és kezeljék fényképeiket?
Synology Team
október 9, 2023

Hogyan teszi lehetővé a Synology Photos alkalmazás a felhasználók számára, hogy megóvják és kezeljék fényképeiket?

Az okostelefonok forradalmasították a fotózást, mivel elérhető és kényelmes lehetőséget kínálnak az élet pillanatainak megörökítésére. Az okostelefonos fényképezés egyszerűsége azonban folyamatos kihívást jelentett – az albumok és a tárolás hatékony kezelését. Ezért a felhasználók számára kiemelkedően fontos, hogy megbízható megoldást találjanak a fényképalbumok következetes szervezésére és karbantartására.

A Synology Photos egy olyan helyszíni fotókezelési megoldás, amelyet az okostelefon-felhasználók igényeinek megfelelően terveztek, megkönnyítve számukra emlékeik tárolását és rendszerezését, miközben személyes adataik teljesen privát maradnak.

A helyszíni fotókezelési megoldások azonban gyakran küzdenek olyan kihívásokkal, mint az áramkimaradások vagy a hálózati kapcsolat megszakadása, amelyek akadályozhatják az albumok elérését. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a Synology Photos csapata hogyan küzdötte le ezeket az akadályokat, hogy a felhasználók számára zökkenőmentes alkalmazásélményt nyújtson, amely zökkenőmentes fotóböngészést, edge computingot és hatékony biztonsági mentéseket tartalmaz:

 

Fedezze fel a Synology Photos-t

Zökkenőmentes fényképböngészés helyi sebességgel
A Synology Photos hálózati kapcsolatot igényel az albumok mobiltelefonról történő böngészéséhez, ami azt jelenti, hogy a hozzáférési időt instabil hálózati környezetek befolyásolhatják. A hálózati instabilitás hatásának mérséklése érdekében a Synology Photos három mechanizmust alkalmaz, hogy a mobil fotóböngészés ugyanolyan zökkenőmentes legyen, mint a helyi böngészés:

Korábban megtekintett fényképek gyorsítótárazása
A Synology Fotók alkalmazásban böngészett fotók a mobiltelefon gyorsítótárában tárolódnak, így nincs szükség újabb hálózati átvitelre, ha ugyanazokat a fotókat újra megnézzük, ami jelentősen felgyorsítja a fotók elérését. Ha a gyorsítótár meghaladja a felhasználási korlátot, a tárolás és a hozzáférési sebesség közötti egészséges egyensúly fenntartása érdekében először a legkevésbé megtekintett gyorsítótárazott fényképek kerülnek eltávolításra.

Nem megtekintett fényképek előretöltése azonnali megjelenítéshez
Az alkalmazásban a fényképek böngészésekor a többi fénykép előretöltődik, így a képek teljes egészében, betöltési idő nélkül böngészhetők a következő fényképre való lapozáskor, ami gyorsabb elérési átvitelt tesz lehetővé.

Helyi mobil fotóillesztés
A fényképek biztonsági mentése során a Synology Photos alkalmazás a biztonsági mentéseket a telefonon helyileg tárolt fényképekkel egyezteti, így a fényképek megjelenítése hálózati átvitel nélkül is elérhető.

Az edge computing kihasználása a teljesítmény növelése érdekében
A Synology Photos alkalmazás a mobil edge computingot használja a nagyobb feldolgozási igényű feladatok elvégzéséhez. A feldolgozott eredményeket visszaküldi a NAS-nak, így javítva a miniatűrök létrehozásának, a videókonvertálásnak és a tárgyfelismerésnek a teljesítményét a következő módokon:

A miniatűrök generálásának és a videó átkódolásának felgyorsítása
A miniatűrképek létrehozása és a videó átkódolása erőforrás-igényes folyamatok lehetnek, amelyek befolyásolják a NAS teljesítményét. Ezért a fényképek mentése során a Synology Photos egyszerre generál miniatűröket, transzkódolja a videókat, és az eredeti fájlokkal együtt feltölti őket a NAS-ra. A fájlfeltöltés befejezése után a NAS-nak már nem kell miniatűröket generálnia és videókat átkódolnia, így erőforrásokat takaríthat meg más feladatokra.

A tárgyfelismerés sebességének és pontosságának javítása
A legtöbb okostelefon manapság neurális feldolgozó egységgel (NPU) van felszerelve a gépi tanulási feladatok felgyorsítására. A fényképek mentése során a Synology Photos alkalmazás a mobil NPU-t használja a tárgyfelismerési feladatokhoz, mielőtt az eredményeket visszaküldi a NAS-ra. Ez lehetővé teszi, hogy a NAS az objektumosztályozásra összpontosítson, miközben csökkenti a NAS memóriahasználatát. Minden fotó szabványosítási folyamaton megy keresztül, amely bilineáris interpolációt használ a képek méretének lekicsinyítése, valamint méretük és formátumuk normalizálása érdekében az optimális felismerési eredmények érdekében.
Az ikonok jelzik a Synology Photos objektumfelismerési teljesítményének javulását a Synology Momentshez képest.

Helyi folyamat és 100%-os adattulajdonlás
A Synology gépi tanulási csapata a felhasználói adatvédelmet helyezi előtérbe az AI objektumfelismerő modellek fejlesztése során. A felhasználói beleegyezéssel megszerzett adatokat szigorúan a modellek képzéséhez használják, és teljes mértékben a felhasználó készülékén belül maradnak. A Synology Photos megbízható adatvédelmi intézkedésekkel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy aktívan hozzájáruljanak az AI-modellek fejlesztéséhez, miközben teljes körű tulajdonjogot és ellenőrzést biztosítanak az adataik felett.

A biztonsági mentés hatékonyságának maximalizálása
Az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében a legtöbb mobil operációs rendszer arra kényszeríti az alkalmazásokat, hogy egy bizonyos idő után leállítsák a háttérben futó alkalmazásokat, beleértve a biztonsági mentési feladatokat is. A folyamatos és biztonságos fényképmentés biztosítása érdekében a Synology Photos három mechanizmust használ:

Háttérfeladatok
A Synology Photos a mobilrendszer háttérfeladat-mechanizmusát használja a fényképek biztonsági mentési feladatainak háttérben történő elvégzésére, amikor a telefon töltve van.

Háttérben lévő push-értesítések
A mobil operációs rendszerekben a háttérben zajló műveletek kiszámíthatatlanok és nem mindig stabilak. Ennek kezelésére a Synology Photos egy háttérben működő push-mechanizmust valósít meg. Időzített push-értesítéseket küld az alkalmazásnak, így biztosítva, hogy a háttérben akkor is rendszeresen elvégezhetők legyenek a biztonsági mentési feladatok, ha a felhasználó hosszabb ideig nem nyitotta meg az alkalmazást.

Fókuszált biztonsági mentés mód
Nagyszámú fénykép biztonsági mentése esetén a háttérben történő biztonsági mentés nem biztos, hogy elég hatékony. Ilyen esetekben ajánlott a Fókuszált biztonsági mentés mód engedélyezése, amikor a telefon üresjáratban van. Ez lehetővé teszi, hogy a Synology Photos kikapcsolja a képernyőt, és előtérben végezzen biztonsági mentéseket, így rövidebb idő alatt hatékonyan készíthet nagyszámú fotóról biztonsági másolatot.

A Synology Photos célja, hogy megbízható mobil fotóböngészési, számítási és biztonsági mentési szolgáltatásokkal ésszerűsített felhasználói élményt nyújtson. A Synology Photos csapata elkötelezett a hálózati csatlakoztathatósággal és a mobil operációs rendszerekkel kapcsolatos technikai kihívások leküzdése mellett. Az alkalmazással a Synology Photos lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kényelmesen tárolják, kezeljék, megosszák és újranézzék az emlékeiket egy ujjhegyről.