Official Blog
Hogyan optimalizálhatja a fájlmegosztást vállalatánál
Synology Team
augusztus 25, 2023

Hogyan optimalizálhatja a fájlmegosztást vállalatánál

Növelje a termelékenységet és csökkentse a költségeket – optimalizálja a helytől független munkavégzést.

A legtöbb vállalatnak külső irodákban, leányvállalatoknál, külföldön stb. vannak alkalmazottai (Upwork). Már a Corona-járvány előtt is egyre több alkalmazott dolgozott coworking terekből, kávézókból, repülőterekről vagy otthoni irodákból. A kutatások azt mutatják, hogy globálisan a vállalatok 2/3-a távolról, azaz mobilon alkalmazza alkalmazottait. A jelenlegi globális világjárvány idején csak Németországban a munkavállalók mintegy 25 %-a, mintegy 10 millió ember dolgozik otthonról. irodában dolgoznak (Bitkom, 2020).

A különböző helyszíneken dolgozó mobil csapatok számára az alacsony sávszélesség nehézkessé teheti a fájlmegosztást, és hatással lehet a termelékenységre. Központosított adatkezelési rendszer nélkül a tárolási használat a felesleges duplikációk miatt megnő. Központosított biztonsági mentés és helyreállítás nélkül a kritikus üzleti adatok elvesztését is kockáztatja. A megfelelő adatkezelési stratégiával azonban a szervezetek ezeket a kihívásokat olyan előnyökké alakíthatják át, amelyek előnyhöz juttatják őket a konkurenciával szemben. a konkurenciával szemben. a konkurenciával szemben.

Hogyan találjuk meg a megfelelő adatkezelési stratégiát

Sok vállalat még mindig hagyományosan szerveren vagy felhőben tárolja adatait, ami azt jelenti, hogy a mobil irodában lassabb sebességgel kell dolgozniuk.

lassabb sebesség a mobil irodában. A több telephelyen működő szervezetek azonban új struktúrát hozhatnak létre az adattárolásra és -kezelésre, ha a vállalati központban egy nagyobb hálózati tárolóeszközt (NAS), az egyes fiókirodákban pedig egy kisebb NAS-t telepítenek. Ezzel a beállítással könnyen szinkronizálhatja a fájlokat a NAS-ok között.

rendszerek és irodák között. A vállalatok például a központban felállíthatnak egy Synology XS / XS + sorozatú NAS-t, amely több mint egy petabájt tárolókapacitást biztosít. A fiókirodákhoz vagy más távoli helyszínekre a Synology Plus sorozat egyik modelljét használhatják, amely tárolókapacitást és teljesítményt kínál, és kisebb irodák számára is alkalmas. A központi NAS-szal való rugalmas és egyszerű skálázás és szinkronizálás – ugyanazon szoftver használatával – a Synology-megoldások egyik fő előnye.* Az egyes helyszíneken telepített NAS-eszközökkel az alkalmazottaknak nem kell foglalkozniuk a dolgozóknak nem kell közvetlenül a központi irodához csatlakozniuk. Ez gyorsabb olvasási/írási olvasási/írási hozzáférést eredményez, mivel az adatok gyorsabban kerülnek átvitelre. Ugyanakkor Ugyanakkor közvetlenül hozzáférhetnek egy hálózati meghajtóhoz, így időt takaríthatnak meg, mivel nem kell a nagyméretű fájlokat e-mailben ide-oda küldözgetniük. oda-vissza. e-mailben oda-vissza küldözgetniük.

Az új infrastruktúra másik előnye a csökkentett erőforrás-fogyasztás. A helyi NAS, ahol a fájlok szinkronizálása történik, kiküszöböli, hogy az alkalmazottaknak mindent a számítógépükön kelljen tárolniuk. Mivel a fájlok szinkronizálása a helyi NAS-on történik, nem pedig az alkalmazottak egyéni számítógépein, kevesebb a tárolóhelyet foglaló redundáns fájl.

Az adatok átvitele automatikusan történik. A redundancia elkerülhető, és tárhelyet takarít meg. Az adminisztráció és a hálózati meghajtó kialakítása egyszerűbbé tehető, és erőforrások takaríthatók meg.

További stratégiák az adatkezeléshez több helyszín esetén

A Synology NAS segítségével lehetőség van adatmentési és katasztrófa-helyreállítási terv létrehozására anélkül, hogy más szolgáltatótól kellene tárhelyet bérelni. Ez nem csak a vállalati adatokat védi vészhelyzet esetén, de megspórolja a több szállítóval való foglalatosságot is, amelyek licencdíjai összeadódhatnak. A központi irányítási rendszer (CMS) szintén fontos az informatikai környezet kezeléséhez. A CMS időt és energiát takarít meg az informatikai rendszergazdáknak, mivel lehetővé teszi, hogy több NAS-eszközt egy központi helyről lehessen kezelni anélkül, hogy fizikailag minden egyes irodát meg kellene látogatni. A Synology CMS segítségével a rendszergazdák egy műszerfal segítségével ellenőrizhetik az egyes szerverek állapotát, és naprakészen tarthatják a szoftvereket. Ezen kívül a rendszergazdai jogok delegálhatók bizonyos alkalmazottakra, hogy a kiválasztott szervereken meghatározott beállításokat kezelhessenek.

Összefoglalva:

A megfelelő adatkezelési stratégiával a kihívásokat olyan üzleti lehetőségekké alakíthatja, amelyek növelik a termelékenységet, csökkentik a költségeket, és ami a legfontosabb, biztonságban tartják az adatokat.

Olvassa el most a Synology ügyfeleinek beszámolóit, és nézze meg, hogyan segíti a Synology a vállalkozásokat az adatkezelési folyamatban.

*A fenti beállítás egy példa, amely testre szabható az egyéni vállalati struktúrákhoz és követelményekhez.