Official Blog
Biztonságos produktivitás a C2 Password segítségével
Synology Team
augusztus 24, 2023

Biztonságos produktivitás a C2 Password segítségével

A nem optimális jelszómegosztási gyakorlatok katasztrofálisak lehetnek mind biztonság, és hatékonyság szempontjából.

Photo by Sigmund on Unsplash

Ha az Ön csapata is csatlakozott az otthonról történő munkavégzés klubjához, mint a világ vállalatainak 16%-a, akkor tudja, hogy a váltás némi alkalmazkodást igényel. Különösen igaz ez azokra az iparágakra, amelyekben a világjárvány miatt nagy a kereslet, például a szállítmányozás, az e-kereskedelem és a videojátékok, mivel a dolgozók versenyben vannak, hogy növeljék a termelékenységet az ügyfelek igényeinek kielégítésében.

A megosztás létfontosságú szerepe a vállalati sikerben
Tegyük fel, hogy Ön egy e-kereskedelmi kisvállalkozás tulajdonosa. Amellett, hogy termékei t e-kereskedelmi oldalakon árulja, mint az Amazon és a Shopify, manapság szinte mindig szüksége van arra, hogy a közösségi média csatornákon is jelen legyen. Ez önmagában azt jelentené, hogy meg kell osztania az online áruháza és a közösségi média fiókjainak hitelesítő adatait az értékesítésen és a reklámozáson dolgozó csapattagok között.

Érdemes lehet azt is mérni, hogyan teljesít a tartalma a SEO-elemző szoftverek segítségével, amelyek gyakran fizetős licencet igényelnek, és ezért fiókmegosztással járnak. Emellett ne feledkezzen meg a képzési anyagokról, a bérlistákról, a bankszámlakivonatokról és mindenféle érzékeny vállalati adatról sem, amelyekkel megosztja a bejelentkezési hozzáférést.

A kényelem csapdája
Gyakran előfordul, hogy a látszólag egyszerűbb utat választjuk, és ezeket a hitelesítő adatokat egyszerű szövegben osztjuk meg e-mailben, a Slacken vagy akár egy olyan Google-dokumentumon keresztül, amely tartalmazza az összes olyan fiókinformációt, amelyre szükségünk lehet a munkánk során. Vagy néha egyszerűen csak végigsétálunk a folyosón, és gyorsan választ kapunk egy kollégától. Persze most, hogy sokan közülünk pizsamában fekszenek a kanapén, a munkatársak asztalához való beugrás már nem opció. De ennél sokkal többről van szó.

[Jelszavak megosztására használt módszerek] Image by <Beyond Identity> on <source website>

Az érzékeny bejelentkezési adatok megosztása csevegőalkalmazásokon, e-mailben, online dokumentumokban vagy szájról szájra történő közlése rendkívül gazdaságtalan – képzelje csak el, mennyi időt pazarolna arra, hogy minden alkalommal, amikor szüksége van ilyen információra, megkeresse vagy megkérdezze azt. Ha pedig valaki megváltoztatja a jelszót, azt manuálisan kell frissíteni és újra elküldeni. Üzlettulajdonosként azt szeretné, ha alkalmazottai értékteremtő feladatokra összpontosítanának, nem pedig ilyen időigényes jelszókönyvelésre.

A megosztás törődés?
Emellett hihetetlenül bizonytalan a jelszavakat titkosítatlan csatornákon megosztani a csapaton belül a lehetséges lehallgatás és adatlopás miatt. Eközben az informatikai csapat nem képes testreszabott biztonsági irányelvek bevezetésére vagy folyamatos felügyelet megvalósítására. A Beyond Identity tanulmánya  még azt is kimutatta, hogy minden negyedik alkalmazott arról számol be, hogy még mindig hozzáfér a korábbi munkahelyeiről származó fiókokhoz”, ami rávilágít a megfelelő hozzáférés-ellenőrzés hiányának veszélyére.

Az emberi ösztönökből fakadóan – ahogyan azt egyik korábbi cikkünkben is tárgyaltuk – a jelszavakat több webhelyen és platformon is újra felhasználják. Ha valaki egy univerzális jelszót használ személyes és munkahelyi fiókjaihoz, akkor a vállalati adatok nagy veszélynek vannak kitéve. Ugyanez a tanulmány sajnos azt mutatja, hogy 5-ből több mint 1 alkalmazott még mindig ezt teszi.

[Azonos munkahelyi és személyes fiókjelszavakkal rendelkező személyek százalékos aránya] Image by <Beyond Identity> on <source website>

Az otthoni munkavégzés forradalmának korában, amikor az informatikai szakemberek 54%-a úgy véli, hogy a távmunkások nagyobb kockázatot jelentenek, mint a helyben dolgozók, az adatbiztonság és a csoportos együttműködés megközelítése többé nem elhanyagolható. A C2 Password Plus legfeljebb 6 felhasználónak biztosít hozzáférést egy személyes és egy megosztott Vault-hoz, amely ideális a személyes és a munkahelyi hitelesítő adatok elkülönítéséhez. A tagok más intuitív funkciókat is használhatnak, mint például az eszközök közötti szinkronizálás, az automatikus kitöltés és a jelszógenerálás, hogy élvezhessék az egyszerűsített kezelési megoldást.

Kevesebb felhajtás, nagyobb összpontosítás
Csapatszinten a C2 Password Plus lehetővé teszi a jelszavak biztonságos és kényelmes megosztását, miközben a fejlett beállításokkal alapos ellenőrzést végez. Egyszerűen konfigurálja az egyes tagok jogosultsági szintjét, és máris létrehozhatja a vállalati hitelesítő adatokat a megosztott széfben. Ezután a Vault minden tagja hozzáférhet az Ön által hozzáadott információkhoz a jogosultsága alapján, ami tökéletes az egész csapattal való megosztáshoz.

Ha a számlaadatokon kívül alkalmanként más elemek megosztására is szüksége van, a Fájlátvitel lapon talál egy vállalati szintű megoldást. Itt fájlokat és mappákat tölthet fel, amelyeket a C2 segítségével védett módon továbbíthat a kiválasztott címzetteknek.

Az elemmegosztás és a megosztott Vault használatának különböző forgatókönyvei

Kockázatcsökkentés az üzletmenet lassítása nélkül
Az iparág vezető jelszókezelő eszközeként a C2 Password természetesen vízhatlan biztonságot nyújt az érzékeny adatok védelme érdekében. A katonai szintű végponttól végpontig tartó titkosítással és a nulla ismeretre vonatkozó kialakítással a szolgáltatás biztosítja, hogy minden adat titkosítva legyen, és mindig az Ön felügyelete alatt álljon. Lépjen tehát egy lépéssel tovább, és próbálja ki a C2 Password-t még ma – ne aggódjon többé a biztonság miatt, miközben maximalizálja a termelékenységet.