Official Blog
BeeDrive: Az Ön kompakt, helyi adattárolója
Synology Team
július 13, 2023

BeeDrive: Az Ön kompakt, helyi adattárolója

Manapság hatalmas mennyiségű adatot generálunk különböző eszközökön. A jobb kamerák és a fejlődő fotó- és videóformátumok miatt a telefonon és a felhőben lévő tárhely egyre korlátozottabbá válik. Mindezen fájlok felhőben való tárolása egyre költségesebb és időigényesebb, különösen akkor, ha biztonsági másolatot szeretnénk készíteni vagy fájlokat szeretnénk átvinni személyes eszközeink között, vagy régi fájlokat szeretnénk máshová archiválni.

Júniusban egy olyan új termék jelent meg, amelyhez hasonlót a Synology korábban még nem kínált. A BeeDrive azok számára készült, akik fontos adatokat tárolnak számítógépükön vagy mobil eszközeiken, és tisztában vannak a biztonsági mentés fontosságával, de nem akarnak bonyolult beállítási folyamatokba belevágni, vagy előfizetni egy felhőtárhelyre.

A BeeDrive azoknak nyújt megoldást, akik egyszerű, de robusztus megoldást keresnek minimális beállítási és karbantartási igényre.

A BeeDrive segítségével a felhasználók számos gyakori műveletet végezhetnek anélkül, hogy teljes körű NAS-szerverre vagy kereskedelmi felhőplatformra lenne szükségük:

  1. Számítógépes biztonsági mentés – lehetővé teszi a számítógépen lévő kiválasztott mappák automatikus mentését.

  2. Mobiltelefonos biztonsági mentés – vezeték nélküli biztonsági mentés a fényképekről egy kompatibilis iOS vagy Android eszközről.

  3. Fájlszinkronizálás – szinkronizálja a fájlokat a számítógépek között.

  4. BeeDrop – fájlok átvitele a telefonról a számítógépre Wi-Fi-n keresztül.

A BeeDrive támogatott Windows és hamarosan macOS, valamint iOS és Android mobil operációs rendszereken. A Synology NAS termékcsaláddal ellentétben a BeeDrive nem korlátozza a mentési fájlformátumokat, és a felhasználók egyszerre készíthetnek biztonsági mentést a számítógépükről és a mobil eszközükről.

Ami a mobiltelefonos tartalmak biztonsági mentését illeti, ha a készülék és a mobiltelefon ugyanazon a hálózaton van, a fényképek és videók a BeeDrive-ra lesznek elmentve. Ezek automatikusan szinkronizálódnak a fájlok aktuális állapotától és magának a telefonon lévő galéria tartalmától függően. A készülék képes egyszerre akár öt készülék fényképeit is menteni, lehetővé téve az eredeti JPEG fájlok vagy más formátum minőségének megtartását.

A BeeDrive nem igényel előfizetést, és a NAS-hoz hasonlóan az adatok helyben maradnak az eszközön.

A készülék egyik kimelt funkciója a BeeDrop. Az Apple AirDropjához hasonlóan ez a módszer lehetővé teszi, hogy Wi-Fi segítségével fájlokat, fényképeket és videókat továbbítson a telefonjáról a BeeDrive-ra. A BeeDrop olyan szempontból kínál többet,  hogy a támogatott operációs rendszerek bármely kombinációjával működik.

A BeeDrive 1TB és 2TB kapacitásban kapható Windows, iOS és Android rendszerekre.

Ha felkeltette érdeklődését a BeeDrive, itt vásárolhatja meg azt!

 

Ha többet szeretne megtudni a BeeDrive-ról, látogasson el YouTube-csatornánkra és weboldalunkra.