Official Blog
Áttekintés: Synology Beedrive. Külső SSD intelligens szoftverrel, elfoglalt méheknek.
Synology Team
október 26, 2023

Áttekintés: Synology Beedrive. Külső SSD intelligens szoftverrel, elfoglalt méheknek.

Bevezetés

A Synology ismerős márka a Hardware Info látogatói számára. Mondhatni, hogy a márkanév de facto szabvány a nas eszközök területén. Az oldal sok látogatójának valahol a házban fut egy ilyen okos komornyik az otthoni hálózathoz, és hazánkban is sok szervezetnél. A Synology hardvereket forgalmaz, de talán elsősorban szoftvercégnek is nevezhetnénk. A jól ismert – többnyire fekete – dobozai mellett mára már egész szép felhőportfóliót épített ki, olyan szolgáltatásokkal, amelyekkel könnyen biztosíthatjuk adatainkat.

A múlt héten Tajvanon megrendezett Computexen mutatták be a Beedrive-ot. Ez a külső SSD a fájlok mentését és átvitelét könnyíti meg.

 A külső SSD-k egyre népszerűbbek. A csökkenő flashmemóriaárak nemcsak a belső, hanem a külső változatokat is egyre vonzóbbá teszik. Ha a tárolási vagy adattovábbítási igényei nem túl nagyok, sok esetben 1 vagy 2 TB is elegendő. Nagyjából azt lehet mondani, hogy egy külső SSD terabájtonként 100 euró körüli összegbe kerül a mi piacunkon. A Beedrive ajánlott fogyasztói ára az 1 TB-os változat esetében 142 euró, míg a dupla kapacitású változatnál 237 euró. Ezzel a Synology nem lóg ki túlságosan a sorból. Elvégre a listaárak általában valamivel magasabbak a végleges piaci áraknál.

Mint a legtöbb társa, a Beedrive szó szerint és átvitt értelemben is egy gyöngyszem. Sokkal kisebb, mint egy klasszikus külső HDD. Ha megmérjük, 65 x 65 x 15 milliméteres mérethez jutunk, és mindössze 43 grammot nyom. Ezáltal az eszköz egy kis négyzet alakú dobozkává válik. Nem elhanyagolható különbség egy külső HDD-hez képest, hogy a pendrive sokkal több ütést bír el. Ezáltal kiválóan alkalmas a hordozásra.