Official Blog
A csapatmunka még sosem volt ilyen egyszerű
Synology Team
június 8, 2023

A csapatmunka még sosem volt ilyen egyszerű

A Synology Drive segítségével a fájlmegosztás új korszakába léphet a Synology Drive segítségével

Az adatoknak bárhol elérhetőnek kell lenniük. Ezzel a megközelítéssel összhangban a Synology Cloud Station 6 évvel ezelőtti bevezetése óta privát felhőmegoldást kínál, amely lehetővé teszi a fájlok azonnali szinkronizálását több platformon keresztül, miközben a fontos fájlok korábbi verzióit is megőrzi a helyreállítás céljából. A Cloud Station eddig több mint 1,6 millió irodát és családot szolgált ki. Ez idő alatt számos fejlett funkciót fejlesztettek ki, hogy a megoldást a felhasználók különböző igényeihez igazítsák, lehetővé téve a fájlok zökkenőmentes elérését és szinkronizálását NAS-kiszolgálókon, PC-ken és mobileszközökön keresztül.

 

Annak érdekében, hogy a vállalkozások számára is ésszerűsített felhasználói élményt és fájlszerver-megoldást nyújtson, a Cloud Station Synology Drive-vá változik. Tartalmazza elődjének főbb funkcióit, további funkciókkal várva arra, hogy felfedezze.

 

Az együttműködés új korszaka kezdődik

Az eszközök közötti/külső szinkronizáció és a mobil adathozzáférés iránti igény folyamatosan növekszik. A hagyományos fájlszerverek hátrányai nyilvánvalóak. A Synology erre válaszul vezette be a Cloud Stationt. Most már nem csak az adatok megosztásáról van szó. Hanem az adatok közös szerkesztéséről. Manapság gyakran több kolléga dolgozik egyidejűleg ugyanazokon a dokumentumokon. A csapatmunka tehát magasabb szintű kommunikációt igényel.

 

Mindenki ugyanazon az oldalon áll – szó szerint

Egyre több csapatmunka zajlik online. A Synology Drive 2.0 2019-ben jelent meg, hogy ezzel foglalkozzon. Lehetővé teszi a fájlok elérését és szinkronizálását, valamint a dokumentumokon, táblázatokon és prezentációkon való együttműködést egyetlen portálon keresztül. Egyre több szervezet kezd helyi fájlkiszolgálót építeni, amely lehetővé teszi a fájlok bárhonnan történő elérését, sőt a központi NAS és több kliens közötti szinkronizálást is. A Dél-Afrikai Vízi Biodiverzitás Intézete (SAIAB) a munkafolyamatok racionalizálása érdekében bevezetett egy fájl-együttműködési megoldást. A világ több pontján szétszórt irodákkal rendelkező szervezetek a Synology Drive segítségével irodák közötti fájlszinkronizálást és -megosztást is megvalósíthatnak, hogy összekapcsolják a több irodai helyszínen lévő távoli alkalmazottakat.

 

A Synology Drive készen áll az átvételre

A Synology Drive 2.0 kiadásával a csomag kibővült, hogy a Cloud Station legfontosabb funkcióinak minden részét lefedje. Ezen kívül a kiadás több, nagyon keresett funkciót is bevezet, mint például az igény szerinti szinkronizálást és a Cloud Station felhasználók ütemezett biztonsági mentéseit. Ennek eredményeként a Synology Drive már nem csak fájlszinkronizálást kínál, hanem a fájlküldés minden aspektusát lefedi.

 

Emiatt a Synology Drive hivatalosan is átveszi az irányítást a következő nagy DSM frissítésben, a DSM 7.0-ban. A Cloud Stationhöz kapcsolódó csomagok, segédprogramok és mobilalkalmazások ekkor már nem lesznek támogatottak. Azon felhasználók számára, akik továbbra is a DSM 6.2-t (hosszú távú támogatási kiadást) használják, a Cloud Station 2020 végéig kap biztonsági frissítéseket, hogy a szervezeteknek elegendő idejük legyen a frissítés megszervezésére a belső ütemtervük alapján. Ezenkívül a felhasználók egy kis része számára, akik a Cloud Station ShareSync-et, a Cloud Station-hez kapcsolódó segédprogramokat vagy mobilalkalmazásokat használtak a Synology Drive Serverrel, az átjárhatóság a Drive Server következő nagy kiadásában (azaz a Drive Server 3.0-ban) már nem lesz támogatott.

Készüljön fel most a zökkenőmentes átmenetre!

A Cloud Station hamarosan a múlté lesz. A Synology Drive átveszi a helyét, és állandó társa lesz, amely végigvezeti Önt a hatékony szinkronizálás és együttműködés útján. Olvassa el, hogyan válthat át könnyedén a Synology Drive-ra, és hogyan biztosíthatja, hogy a frissítés minimális hatással legyen a Cloud Station jelenlegi használatára.

Tudjon meg többet a Synology Drive-ról!