Official Blog
Alegerea soluției potrivite de backup pentru afaceri
Synology Team
24 October 2022

Alegerea soluției potrivite de backup pentru afaceri

Când vine vorba de protejarea datelor dvs. de afaceri, salvarea lor periodică este calea de urmat. Dar cu atât de multe opțiuni de backup, de unde știți care soluție este potrivită pentru dumneavoastră?

 

Image by Fauxels on Pexels

Volum mare de date, riscuri pe măsură

Indiferent de industria în care activați, fie că este vorba de comerț electronic, servicii financiare sau o agenție de marketing, datele dvs. sunt esențiale pentru afacerea dvs. și ar trebui protejate permanent. Odată cu creșterea constantă a resurselor IT, efectuarea copiilor de rezervă din când în când nu mai este suficientă pentru a ține pasul cu datele acumulate în mod constant.

Pierderea de date poate fi devastatoare, ducând la întreruperi ale serviciilor prestate, pierderi de venituri și deteriorarea reputației. În cazul unui astfel de dezastru, ați putea chiar să fiți forțat să suspendați operațiunile în timp ce vă recuperați datele, generându-vă în cele din urmă o pierdere mai mare.

Datorită șansei crescute de a se confrunta cu un dezastru natural, o defecțiune fizică a hardware-ului și alte tipuri de pierderi de date, este esențial pentru companii să-și evalueze și să-și actualizeze măsurile de securitate cibernetică și tacticile de prevenire a programelor malware. Dar, având o cantitate limitată de resurse IT și personal, s-ar putea dovedi dificil să definiți clar nivelul actual al afacerii dvs. și gradul necesar de protecție a datelor potrivit nevoilor dvs.

O alegere inteligentă pentru afacerea dvs.

Indiferent de dimensiunea afacerii dvs., este esențial să faceți copii de rezervă pentru datele dvs. Totuși, pentru companiile mici și mijlocii cel mai bine este să optați pentru o soluție care va simplifica și automatiza procesul de backup și recuperare.

 

Image by Pixabay on Pexels

Backup-ul în cloud este soluția simplă și ușoară pentru a asigura protecția datelor dvs. de afaceri și continuitatea serviciilor critice. Odată ce ați ales soluția potrivită pentru dvs. și afacerea dvs., trebuie doar să o instalați pe dispozitivele cărora doriți să le faceți backup, să vă configurați preferințele și sunteți gata!

Alegerea unei soluții de backup în cloud

Deci, care sunt lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți o soluție de backup în cloud pentru compania dvs. de dimensiune mică sau mijlocie? Având la dispoziție sute de furnizori și opțiuni din care să alegi, poate fi greu să iei o decizie. Pentru a ușura lucrurile, am compilat câteva dintre principalele puncte de luat în considerare atunci când alegeți o soluție de backup.

Viteza rețelei

Copierea de rezervă a datelor va necesita adesea mai multă lățime de bandă decât de obicei. Acesta este în special cazul în care munca de la distanță este în creștere în ultimii ani, deoarece lățimea de bandă a conexiunii de la rețelele de acasă la cele de birou sau la cloud este remarcabil mai mică decât cea din birourile companiei.

Pentru a menține o viteză de rețea ideală pentru copiile de rezervă, rețineți următoarele:

  • Alegeți o soluție de backup care utilizează backup-uri incrementale:
    Copiile de rezervă incrementale necesită doar o singură copie de rezervă completă. După aceea, modificările vor fi urmărite și numai fișierele/folderele care au fost modificate sau schimbate vor fi replicate în copia de rezervă. Procedând astfel, se reduce cantitatea de date transferate per backup, economisind în cele din urmă timp și lățime de bandă la sursă.

  • Programați-vă backup-urile în afara orelor de vârf:
    Executarea operațiunilor de backup în afara orelor de vârf poate ajuta la evitarea ocupării lățimii de bandă în timpul orelor cu trafic intens. Asigurați-vă că alegeți o soluție de backup care vă permite să vă programați executarea operațiunilor de salvare.

Criptarea datelor

Criptarea face ca datele stocate, primite și trimise să nu poată fi citite de cei care nu au cheia principală. Fără criptare, copierea de rezervă a datelor în cloud este, practic, aceeași lucru cu expunerea datelor pe întregul internet. Cu criptare, datele dvs. sunt întotdeauna în siguranță, deoarece doar dvs. le veți putea accesa.

 

Servicii precum C2 Backup folosesc o cheie de criptare pentru a vă păstra datele în siguranță

 

Copierea de rezervă a datelor este cel mai puternic instrument de apărare împotriva riscurilor de securitate cibernetică, dar alegerea unui furnizor de servicii care acordă prioritate securității prin utilizarea criptării avansate este și mai importantă.

Management centralizat

Când o afacere se extinde, crește și volumul de date și numărul de dispozitive care trebuie gestionate și reglementate central. Având multe tipuri de backup de implementat, cum ar fi aplicațiile Windows, macOS și cloud, este important să păstrați gestionarea backup-ului companiei dvs. cât mai simplă posibil, folosind un singur serviciu care se adresează tuturor.

Pentru a menține lucrurile și mai simple, asigurați-vă că urmăriți un serviciu care oferă o interfață de management sub forma unui singur tablou de bord sau portal, permițându-vă să monitorizați în mod convenabil toate backup-urile afacerii dvs. dintr-un singur loc.

Obțineți totul cu C2 Backup

Nu toate companiile au destui experți IT dedicați pentru a supraveghea securitatea datelor 24/7. Găsirea soluției perfecte de backup în cloud care este suficient de adaptabilă pentru a satisface nevoile dvs. de backup ale afacerii este locul în care viteza, securitatea și confortul intră în joc.

Portalul web al C2 Backup facilitează gestionarea backup-urilor

 

Cu C2 Backup for Businesses, obțineți tot ce este mai bun. C2 Backup vă protejează nu doar sarcinile de lucru în cloud, ci și cerințele dvs. locale prin intermediul unei platforme cloud centralizate și securizate.

C2 Backup vă permite:

Acum, vă puteți securiza datele și dispozitivele, păstrând în același timp gestionarea backup-ului cât mai convenabilă posibil. Vizitați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum să testați serviciul în mod gratuit pentru 30 de zile.

 

Descoperiți mai multe informații

Abonați-vă la buletinul informativ C2 pentru a primi cele mai recente actualizări despre serviciile, produsele, informațiile tehnice, activitățile și evenimentele C2.

Articol redactat în colaborare cu Leigh Parker