Official Blog
Faceți o copie de rezervă! Nu vă sincronizați DOAR datele
Synology Team
15 August 2022

Faceți o copie de rezervă! Nu vă sincronizați DOAR datele

Doar pentru că datele dvs. sunt sincronizate nu înseamnă că au fost făcute copii de rezervă și, de asemenea, nu înseamnă că veți avea capacitatea de a vă restaura datele în cazul unui dezastru brusc.

Photo by rawpixel on Freepik

Backup vs. Sincronizare


Menținerea datelor dvs. sincronizate în mod continuu poate fi esențială pentru mediul dvs. de lucru. Indiferent dacă sunteți o companie sau o persoană fizică, este important să vă asigurați că toate documentele, conturile și fișierele dvs. sunt întotdeauna actualizate în cloud. Dar cum se compară sincronizările cu backup-urile în ceea ce privește protecția datelor dvs.?

Copiile de rezervă și sincronizările au, de fapt, scopuri diferite pentru datele dumneavoastră.

 

Un serviciu de sincronizare actualizează în mod constant datele dvs. în cloud, astfel încât dispozitivul dvs. și cloud-ul să aibă întotdeauna același set de date. În plus, sincronizările vă oferă acces la datele dvs. pe diferite dispozitive, ceea ce înseamnă că puteți avea acces la datele dvs. oriunde și oricând. Cu toate acestea, dacă ștergeți ceva de pe dispozitivul dvs., va fi șters și în cloud și nu veți putea să îl restaurați. Unele servicii, cum ar fi OneDrive, vă pot permite să recuperați un fișier din coșul de reciclare, dar acest lucru este departe de a fi ideal în cazul unui dezastru real.

Photo by rawpixel on Freepik

Pe de altă parte, serviciile de backup fac copii ale datelor dintr-o locație în alta, fără a înlocui datele vechi. De exemplu, copierea informațiilor de pe computerul dvs. pe un hard disk extern, în cloud sau NAS. Deoarece acestea păstrează, în general, mai multe versiuni ale datelor dvs. înseamnă că veți putea să vă întoarceți și să le recuperați în anumite momente, dacă este necesar. Unele servicii de backup oferă chiar și politici de păstrare flexibile și sarcini de backup programate sau declanșate de evenimente, ceea ce vă permite o personalizare și mai mare a nevoilor dvs. de backup.

De ce nu îmi pot sincroniza datele?

Sincronizarea datelor este procesul de integrare a acelorași și a celor mai actualizate date disponibile de pe un dispozitiv cu două sau mai multe dispozitive. Cel mai comun exemplu de servicii de sincronizare este Google Drive, Dropbox și OneDrive.

 


Cu majoritatea serviciilor de sincronizare, datele sunt stocate într-un depozit de date autorizat pe care îl puteți accesa de la distanță prin intermediul dispozitivelor disponibile, cum ar fi computere, smartphone-uri și tablete.

 

Sincronizarea cu cloud este, de asemenea, foarte utilă în ceea ce privește colaborarea. Acest lucru s-a întâmplat în special recent, cu necesitatea de a lucra de acasă și ca toate datele să fie actualizate în mod constant ori de câte ori se fac modificări. Dar toți cei care au acces la același fișier înseamnă, de asemenea, că au capacitatea de a-l edita sau șterge, punând în cele din urmă fișierul în pericol.

 

Deoarece sincronizarea automată nu va sincroniza întregul fișier original și va sincroniza doar pe cele care au fost modificate sau fișierele noi, înseamnă că, odată ce fișierul dvs. este șters, este probabil să dispară pentru totdeauna. De asemenea, sincronizarea datelor nu vă protejează neapărat conținutul de atacurile ransomware, făcând fișierele și mai vulnerabile la pierderea datelor.

 

Faceți backup pentru datele dvs

 

Soluțiile de backup și sincronizare, deși pot funcționa bine împreună, nu sunt același lucru și nu servesc acelorași scopuri. În timp ce sincronizarea este convenabilă pentru colaborare și disponibilitate pe toate dispozitivele dvs., trebuie, de asemenea, să utilizați un serviciu de rezervă și să faceți copii de siguranță ale datelor în mod regulat, astfel încât să le puteți recupera în cazul unei pierderi.

 

Serviciile de backup vin cu următoarele beneficii:

● Întreaga configurație a dispozitivului și fișierele de sistem, precum și fișierele și folderele individuale, pot fi copiate și restaurate.

● Protecție împotriva ransomware.

● Versiunea vă permite să aveți acces și să restaurați mai multe versiuni ale datelor dvs.

● Politicile de păstrare pot fi configurate pentru a elimina datele, astfel încât să maximizați utilizarea spațiului de stocare disponibil.

● Cu serviciile de backup în cloud, nu aveți nevoie de dispozitive locale și puteți verifica starea copiei de rezervă oricând doriți.

● Copiile de rezervă se pot face automat, astfel încât să nu vă faceți griji dacă ați făcut sau nu copii de rezervă ale datelor.

 

Protejați-vă datele cu C2 Backup


Până acum, probabil că sunteți gata să începeți să faceți copii de rezervă pentru datele dvs., dar de unde începeți? Vă recomandăm să începeți cu un serviciu de backup în cloud precum C2 Backup

C2 Backup este o soluție de backup bazată pe cloud Synology

 

Cu C2 Backup, beneficiați de toate beneficiile menționate anterior, cum ar fi politicile de backup/restaurare a întregului dispozitiv, de versiune și de păstrare care păstrează cel puțin 60 de versiuni. Cu backup incremental, doar blocurile de date modificate sunt salvate, astfel încât întregul dispozitiv nu trebuie să fie copiat de fiecare dată, sporind eficiența stocării și păstrând timpii de backup ulterioare cât mai scurti posibil.

 

C2 Backup vă permite, de asemenea, să vă personalizați programul de backup sau să configurați ca acestea să fie declanșate de anumite evenimente, cum ar fi pornirea PC-ului, blocarea ecranului sau deconectarea.

 

Dar de unde știu că datele mele sunt în siguranță în cloud?

Cu C2 Backup, copiile de rezervă sunt securizate folosind o cheie de criptare C2 creată în timpul configurării, iar toate datele încărcate sunt criptate pe partea clientului în timpul stocării. Prin utilizarea criptării AES-256 de biți de calitate militară și a criptării pe partea clientului, datele dvs. sunt păstrate cât mai în siguranță față de oricine dorește să obțină acces. Pentru backup-ul dispozitivului Windows, se folosește criptarea end-to-end, iar criptarea pe server este utilizată pentru conturile Microsoft 365.

 

În plus, poți fi sigur că datele tale vor fi întotdeauna disponibile cu C2 Backup, deoarece datele tale sunt protejate pe servere cu o durabilitate a datelor de 99,999999999%.

 

Încă nu sunteți complet convins? Nu vă faceți griji! Puteți începe să folosiți C2 Backup astăzi cu o probă gratuită de 30 de zile pentru a încerca toate funcțiile sale utile de backup

 


Scrisă în colaborare cu Leigh Parker

.