Official Blog
Surveillance Station 9.0, ce este nou
Synology Team
20 December 2022

Surveillance Station 9.0, ce este nou

Surveillance Station 9.0: Ce este nou în actualizarea software-ului de supraveghere video Synology?

Surveillance Station 9.0 a ieșit recent din versiunea beta și a fost lansat oficial. Ce anume se schimbă odată cu actualizarea software-ului de supraveghere video și ce funcții noi oferă noua versiune? Această postare rezumă toate informațiile relevante – de la noile funcții de supraveghere video până la detalii despre compatibilitate și instalare. Se explică ce înseamnă fiecare schimbare pentru utilizatori, unde se găsește și se activează în Surveillance Station, ce dispozitive Synology vor primi actualizarea și cum pot utilizatorii să instaleze Surveillance Station 9.0 pe sistemul lor NAS sau NVR.

                 

  1. Ce este nou în actualizarea Surveillance Station 9.0?
  1. Cum pot obține actualizarea?
  1. Rezumat

1. Ce este nou în actualizarea Surveillance Station 9.0?

Răspuns clar: foarte mult! Pe lângă un design împrospătat, există multe modificări și funcții noi în procesul de integrare al camerelor de supraveghere, precum și în funcționarea vizualizării live și a cronologiei. Să începem cu prima.

1.1.  Noul design al modului întunecat (Dark Mode)

Probabil că cea mai evidentă schimbare este interfața de utilizator reproiectată a software-ului. Aplicațiile desktop și cele integrate au primit acum un design mai modern, în Dark Mode. Dialogurile, widgeturile și pictogramele care pot fi apelate au fost, de asemenea, adaptate la aspectul mai întunecat. Datorită noului design, comenzile sunt mai mult în fundal, iar accentul se pune mai mult pe fluxurile și înregistrările video recuperate.

Nou în Surveillance Station 9.0: Tema Dark Mode. O comparație alăturată a interfețelor desktop Surveillance Station 8.2 și 9.0

1.2. Wizard revizuit pentru adăugarea de camere de supraveghere

Din ce în ce mai des se integrează un număr mare de camere în același timp, deoarece în proiectele mari poate deveni obositor și consumator de timp să integrezi fiecare cameră în parte. Noul Asistent pentru adăugarea unei camere este conceput tocmai pentru a face acest lucru. Acesta simplifică și accelerează atât integrarea camerelor individuale, cât și instalarea a mai multor camere (denumită și “capacitate de lot”).

Deoarece, în majoritatea cazurilor, dispozitivele de supraveghere sunt adăugate prin intermediul căutării automate, o căutare în cadrul rețelei începe acum automat atunci când se deschide expertul. Aceasta poate fi oprită dacă este necesar. Pe lângă marca, modelul, adresa IP și MAC, noul asistent arată direct dacă a fost adăugată o nouă cameră de supraveghere. Acest lucru este întotdeauna deosebit de util atunci când urmează să fie integrate ulterior noi camere.

Nou în Surveillance Station 9.0: Funcție de căutare avansată pentru a căuta intervale IP specifice în rețea

Ca și până acum, utilizatorii pot adăuga în continuare dispozitive de supraveghere manual, introducând IP-ul acestora, ca alternativă la căutare. O caracteristică nouă este posibilitatea de a căuta intervale IP specifice. Pot fi căutate sistematic până la 500 de adrese IP. În acest fel, utilizatorii din rețelele gestionate mai mari pot selecta direct intervalul IP dorit.

Autentificarea, care acum poate fi efectuată pe loturi, și introducerea informațiilor de bază despre cameră au loc în noul asistent prin intermediul unei ferestre de dialog separate. Aici, utilizatorii pot seta numele camerelor și pot selecta un server și un spațiu de stocare adecvate. După autentificare, conexiunea la cameră este verificată cu ajutorul unui flux de testare și este afișată starea respectivă a camerei.

Nou în Surveillance Station 9.0: Dialog pentru introducerea informațiilor de bază despre cameră și autentificare

După configurarea acestor informații, utilizatorii pot alege între o configurare rapidă (setările de bază ale Surveillance Station), o configurare completă sau adoptarea setărilor existente ale unei camere deja adăugate. Această din urmă configurare este nouă și economisește click-uri și timp utilizatorilor cu camerele de supraveghere integrate ulterior. În urma configurării respective, utilizatorii primesc o imagine de ansamblu a tuturor modificărilor aduse la setările camerei. În general, noul asistent a fost conceput pentru a fi mult mai clar și mai eficient. Acest lucru facilitează în special instalarea simultană a mai multor camere de supraveghere.

1.3. Vizualizare live cu cronologie integrată

Una dintre cele mai importante modificări ale actualizării este noua aplicație “Monitoring Center” (sau Monitor Center) . Prin aceasta, Surveillance Station 9.0 îmbină vizualizarea în direct și cronologia într-o singură prezentare generală.

Ce înseamnă acest lucru pentru utilizatori acum? Până la Surveillance Station 8.2, vizualizarea în direct și răsfoirea înregistrărilor anterioare se făceau separat, utilizând două aplicații independente. Cu toate acestea, această comutare înainte și înapoi între aplicații afecta performanța și ușurința de utilizare.

Nou în Surveillance Station 9.0: Aplicația Surveillance Center cu cronologie integrată

Prin intermediul aplicației DS cam, a fost introdusă inițial o vizualizare live cu o axă de timp integrată pentru dispozitivele mobile. Comunitatea Synology a învățat rapid să le îndrăgească și și-a dorit ca acestea să poată fi utilizate și prin intermediul clienților desktop. Cu noul “centru de monitorizare”, această dorință este acum îndeplinită. Vizualizarea live și navigarea evenimentelor trecute se pot face acum simultan într-o singură aplicație.

În plus, layout-urile pot fi acum ajustate mult mai dinamic și, prin urmare, pot fi adaptate în mod specific la situația de supraveghere respectivă. Ajustarea se face prin “drag and drop”, adică prin glisarea ferestrelor individuale și a elementelor de control. Profilurile fluxurilor, adică setările de calitate ale fluxurilor video individuale, pot fi ajustate nu numai individual pentru fiecare flux, ci și pentru întregul layout. Un canal widget separat pentru modulele de intrare și ieșire este, de asemenea, nou. Acest lucru face mult mai ușoară integrarea și gestionarea dispozitivelor de monitorizare suplimentare, cum ar fi senzorii, controlerele de ușă sau difuzoarele IP.

Nou în Surveillance Station 9.0: Modulele I/O au propriul canal widget. Regulile de acțiune pot fi declanșate manual.

Regulile de acțiune care pot fi activate manual sunt deosebit de interesante pentru utilizatorii avansați . Acestea sunt acțiuni de sistem care, anterior, puteau fi efectuate în mod automat numai după un anumit eveniment predefinit. Acțiuni precum deblocarea ușilor și a porților sau trimiterea unei notificări pot fi acum, de asemenea, declanșate direct prin simpla apăsare a unui buton.

Sfat util pentru tranziție: În baza de cunoștințe Synology accesibilă gratuit, Synology Knowledge Center, există un articol detaliat despre unde pot fi găsite funcțiile individuale din Surveillance Station 9.0 în noua interfață de utilizator: “Vizualizarea în direct și cronologia au fost integrate în monitorul -Center fuzionat din Surveillance Station 9.0. Unde pot găsi funcțiile originale?”

Synology Knowledge Center Ghid convenabil pentru trecerea la noua aplicație Surveillance Center

1.4. Integrarea serviciilor de hărți

O aplicație de hărți exista deja în Surveillance Station 8. Aceasta a fost acum complet revizuită. Ceea ce este deosebit de interesant este faptul că serviciile de hărți pot fi acum integrate. Synology acceptă serviciile OpenStreetMap și Google Maps. De asemenea, dacă este necesar, poate fi utilizat un server personalizat de tile-uri.

Nouă în Surveillance Station 9.0, aplicația Maps reproiectată suportă alerte cross-site

Cu ajutorul unui serviciu de hărți, evenimentele și alarmele declanșate pot fi, de asemenea, afișate direct pe hartă în toate locațiile. Aplicația face apoi zoom la zona corespunzătoare de pe hartă și oferă o previzualizare inițială a evenimentului. În acest fel, utilizatorii pot cântări deja cât de relevante sunt informațiile.

În plus, mai multe carduri pot fi grupate astfel încât, de exemplu, evenimentele din clădirile cu mai multe etaje să poată fi mai bine alocate. În acest fel, utilizatorii nu pierd niciodată imaginea de ansamblu.

1.5. Caracteristici de securitate și confidențialitate

Surveillance Station 9.0 suportă acum și protocoale securizate pentru comunicarea și transferul de date între NAS ca server video și dispozitivele de supraveghere conectate la acesta local. Acestea există deja pentru conexiunea dintre dispozitivele client și NAS. HTTPS permite operarea și gestionarea securizată. Cu SRTP, conținutul transmis în flux poate fi criptat.

Protocoalele HTTPS și SRTP, împreună cu înregistrările criptate, asigură un sistem de supraveghere video sigur.

Sfat pentru o conexiune sigură: Atunci când cumpără noi camere de supraveghere, utilizatorii trebuie să se asigure că acestea acceptă și protocoale sigure, cum ar fi HTTPS și SRTP.

În cazul înregistrărilor stocate pe NAS sau pe NVR, actualizarea oferă, de asemenea, opțiunea de criptare a acestora. Cheia de criptare utilizată în acest scop este independentă de acreditările administrative, astfel încât utilizatorii neautorizați care au reușit să obțină acces prin orice mijloace nu pot în continuare să acceseze înregistrările relevante.

De asemenea, au fost adăugate două funcții importante în domeniul protecției datelor. Pe de o parte, începând cu versiunea 9.0, este posibilă blocarea zonelor sensibile cu ajutorul unei măști de protecție a datelor. În “centrul de supraveghere” și la vizualizarea înregistrărilor, aceste zone de imagine sunt apoi înnegrite corespunzător. Pe de altă parte, utilizatorii marcaţi pot face mai dificilă utilizarea neautorizată a materialului video. Atât masca de protecție a datelor, cât și marcajul pot fi personalizate de către utilizatori.

Noi caracteristici de confidențialitate în Surveillance Station 9.0: mască de confidențialitate (stânga) și marcaj personalizabil (dreapta)

1.6. Capacități avansate de supraveghere video

Noile caracteristici de supraveghere video ale Surveillance Station 9.0 includ înregistrarea dublă, inovații în sistemul de management central (CMS) și recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare pentru dispozitivele DVA, recent introduse.

1.6.1. Înregistrări duble

Înregistrarea este o caracteristică mult așteptată de comunitatea Synology. Funcția face posibilă salvarea a două înregistrări separate de la o cameră de supraveghere pe obiective de stocare diferite. Salvarea este posibilă atât local, cât și extern și cu setări de înregistrare diferite. În acest fel, utilizatorii se pot asigura că, în cazul unui incident local sau al unei probleme cu serverul de înregistrare, cele mai recente înregistrări sunt încă disponibile.

Nou în Surveillance Station 9.0: Înregistrările duble pot fi efectuate fie pe un alt server, fie pe Synology C2 Cloud.

Pe lângă suportul pentru înregistrări duble, Synology oferă un serviciu opțional suplimentar pentru stocarea înregistrărilor secundare prin intermediul propriului său C2 Cloud. În cazul în care există probleme cu serverul local, utilizatorii pot continua să acceseze, să redea și să partajeze înregistrările de pe site prin intermediul portalului web C2 Surveillance, dacă dispun de o conexiune la internet. Înregistrarea se întoarce până la 5 secunde înainte de apariția problemei serverului sau a rețelei.

Portalul web al C2 Surveillance: Aici utilizatorii pot apela înregistrările, le pot descărca sau le pot partaja direct printr-un link.

În prezent, există două tipuri diferite de planuri de abonament disponibile pentru C2 Surveillance. Cele două planuri de bază (“Basic”) se adresează în primul rând utilizatorilor casnici. Aici sunt încărcate doar înregistrările care au fost declanșate de un eveniment. Înregistrările evenimentelor sunt apoi arhivate în cloud timp de 7 sau 30 de zile, cu o rezoluție de 720p sau 1080p, în funcție de planul de bază. “Planul avansat”, pe de altă parte, se adresează utilizatorilor avansați și companiilor. Pe lângă înregistrările evenimentelor, această opțiune permite, de asemenea, înregistrări continue 24/7 time-lapse, care ar trebui să acopere perioadele dintre evenimente fără a utiliza prea multă lățime de bandă.

1.6.2. Surveillance Station CMS: Actualizarea centralizată a serverelor de supraveghere

Sistemul de gestionare centrală Surveillance Station CMS este un instrument puternic care permite utilizatorilor să conecteze un număr mare de servere NAS individuale la nivel local și între locații pentru a forma un sistem de supraveghere coerent. Un server formează gazda. Serverele rămase pot fi utilizate fie ca servere de înregistrare, fie ca servere de rezervă pentru protecție. Acest lucru permite utilizatorilor să gestioneze întregul sistem prin intermediul unei interfețe centrale de utilizator.

Odată cu actualizarea la Surveillance Station 9.0, utilizatorii pot lansa actualizări pentru orice server conectat prin intermediul interfeței centrale CMS. Actualizarea se poate face fie online, fie local. Actualizarea online este, probabil, opțiunea mai rapidă și mai convenabilă. Actualizările sunt descărcate direct de pe serverele oficiale de descărcare Synology.

player video

00:01

00:03

Actualizare centralizată în stația de supraveghere CMS

Cu toate acestea, unele servere și sisteme se află într-o rețea închisă. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, cum ar fi B. Security, protecția datelor, reglementări predefinite sau pentru că nu este disponibilă nicio conexiune la internet la fața locului. În acest caz, nu există nicio alternativă la actualizarea locală. În Surveillance Station 9.0 este posibilă încărcarea actualizării de pe un PC client conectat la serverul gazdă și distribuirea actualizării către celelalte servere locale de pe acest server.

Utilizatorii pot, de asemenea, să actualizeze serverele locale manual de la gazdă în Surveillance Station CMS.

Operatorii sistemelor complementare VisualStation pot acum să le actualizeze online și manual prin intermediul unui server conectat. Acest lucru reduce și mai mult efortul de întreținere.

1.6.3. Analiză nouă în Deep Video Analytics: Recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare

Dispozitivele de reţea de timp Deep learning, precum DVA3221 de la Synology, sunt utilizate în domeniul analizei video. Până în prezent, aceste analize au inclus recunoașterea facială, recunoașterea persoanelor și a vehiculelor, numărarea persoanelor și detectarea intruziunilor. Cu ajutorul acestor analize, utilizatorii pot cartografia și monitoriza probleme mai complexe. Analizele sunt efectuate direct pe DVA. Utilizatorii nu au nevoie de camere de supraveghere cu funcții de analiză și nici de conexiune la cloud.

Dispozitivele DVA acceptă patru tipuri diferite de analiză cu Deep Video Analytics.

Cu Surveillance Station 9.0 se adaugă acum recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare. Utilizatorii vor găsi analiza ca un sub-item suplimentar în recunoașterea persoanelor și a vehiculelor. În funcție de regiune, sunt disponibile două tipuri de opțiuni de detecție. Opțiunea Generică suportă recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare din toate regiunile globale care constau din caractere alfanumerice. O versiune optimizată prin instruire AI este disponibilă pentru plăcuțele de înmatriculare din regiunile Elveția, Germania, Franța, Statele Unite (SUA) și Taiwan.

Nou în Surveillance Station 9.0, puteți eticheta, filtra și căuta rezultatele recunoașterii plăcuțelor de înmatriculare.

Utilizatorii pot filtra și căuta rezultatele recunoașterii plăcuțelor de înmatriculare în funcție de diverse criterii. Instrumentul de analiză oferă liste de autorizare și de blocare (lista neagră și albă), precum și opțiuni de filtrare și organizare a rezultatelor detecției. În plus față de recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare, au fost integrate noi teste de configurare pentru recunoașterea fețelor și a persoanelor. Testele de configurare servesc drept ajutor pentru a crește precizia analizelor și, în consecință, pentru a optimiza rezultatele recunoașterii.

2. 2. Cum pot obține actualizarea?

2.1. Verificați compatibilitatea

Sistemele Synology NAS și NVR din seria 11 cu DSM 6.2.4 sau o versiune ulterioară vor primi actualizarea. Astfel, sunt suportate sisteme, dintre care unele au deja o vechime mai mare de 10 ani. Utilizatorii pot găsi o listă a modelelor utilizate aici . În același timp, aplicația Surveillance Station pentru Windows și mac OS va fi actualizată. O actualizare corespunzătoare a firmware-ului este, de asemenea, disponibilă pentru dispozitivele de afișare locală VisualStation VS360HD și VS960HD. Iar aplicația DS cam va primi, de asemenea, o actualizare. Acest lucru înseamnă că diferitele opțiuni de afișare și gestionare rămân compatibile.

2.2. Instalarea Surveillance Station 9.0

Există două opțiuni aici: Pe de o parte, actualizarea va fi lansată pas cu pas după faza beta. În cazul în care există acces la internet, noua versiune va apărea în Centrul de pachete al DSM. Aici, Surveillance Station 9.0 va fi listată ca actualizare disponibilă în fila “Instalat”.

Actualizarea poate fi efectuată manual pentru dispozitivele din rețele separate și fără acces la internet. Pentru a face acest lucru, utilizatorii descarcă Surveillance Station 9.0 ca prim pas folosind un client PC. Utilizatorii pot găsi fișierul pentru instalare în Centrul de Descărcări, la rubrica “Monitorizare”, în fila “Pachete”. În al doilea pas, clientul este apoi conectat la rețeaua relevantă. Acum, utilizatorii pot face clic pe “Manual Installation” (Instalare manuală) în Package Center și pot selecta fișierul de instalare de pe NAS.

Important : Clientul trebuie actualizat în același timp. După ce Surveillance Station 9.0 este instalat, data viitoare când încercați să vă conectați de pe clientul desktop, se va afișa faptul că versiunea curentă a clientului nu este compatibilă cu Surveillance Station 9.0. Utilizatorii vor fi apoi întrebați dacă doresc să actualizeze clientul. Odată cu confirmarea, clientul va fi adaptat automat la Surveillance Station 9.0. În schimb, în rețele separate fără acces la internet și atunci când se utilizează dispozitive VisualStation, actualizarea clientului și a firmware-ului se poate face din nou manual.

3. Rezumat

Un nou design pentru modul întunecat, un nou asistent pentru integrarea camerelor, o vizualizare live cu o cronologie integrată și multe funcții noi: Surveillance Station 9.0 nu numai că arată diferit, ci și se simte diferit la utilizare. Au fost adăugate multe funcții care se aflau de mult timp pe lista de dorințe a comunității Surveillance Station, cum ar fi înregistrarea dublă, funcția de mascare, integrarea serviciilor de hărți sau un tablou de bord comun pentru vizualizarea în direct și cronologie. Surveillance Station a făcut un mare salt în ceea ce privește utilizarea, securitatea, confidențialitatea și scalabilitatea odată cu actualizarea la versiunea 9.0. Urmează și alte evoluții.

Urmăriți video despre configurarea analizei video AI pe dispozitivele din seria DVA. 

Aflați mai multe despre software-ul de supraveghere video Synology Surveillance Station 9.0 Actualizați acum