Official Blog
Surveillance Station: Cum îmbunătățim supravegherea video în 2023
Synology Team
19 December 2022

Surveillance Station: Cum îmbunătățim supravegherea video în 2023

Simpla enumerare a noilor funcții din Surveillance Station 9.0 nu reflectă amploarea îmbunătățirilor aduse instrumentului nostru de supraveghere video. Lansăm cea de-a noua versiune a unuia dintre produsele noastre emblematice și suntem mândri să spunem că utilizatorii vor găsi securitatea locațiilor lor mai plăcută și mai integrată. Cu Surveillance Station 9.0, totul este mai mult la îndemână.

 

O experiență cu totul nouă

Când veți accesa pentru prima dată noua versiune a Surveillance Station veți observa imediat interfața elegantă, pe un fundal închis la culoare. Adoptarea aspectului pe care mulți utilizatori îl preferă este o modalitate mică de a face ca monitorizarea să fie o experiență mai bună, dar când vă uitați la vizualizarea live, veți observa altceva: nu mai există o separare între fluxul live și vizualizarea cronologică anterioară.

În loc de aplicații separate, există acum una – Monitor Center – care vă permite să defilați eficient prin materialul înregistrat fără a pierde concentrarea în evoluția situației, pe lângă oferirea imaginii live, a hărților cu localizarea camerelor video, a modulelor de intrare și ieșire, cum ar fi sistemele de control al accesului pentru uși și difuzoarele, elementele de control pan/tilt/zoom al camerelor și multe altele. Și asta nu este tot, deoarece am adus îmbunătățiri extinse și imediat vizibile pentru fiecare dintre aceste funcții.

 

Afișarea evenimentelor pe hărți multistrat

Caracteristica Maps din Surveillance Station a fost complet reproiectată și permite acum administratorilor să creeze seturi de hărți cu mai multe straturi, suprapuse ierarhic, care pot fi folosite ca punct de plecare pentru toate operațiunile de supraveghere – de la monitorizarea de rutină până la primirea alarmelor și investigarea incidentelor.

Imaginați-vă o configurație cu Surveillance Station instalată într-un campus cu trei clădiri și un parc în jurul lor. Datorită integrării cu Google Maps și OpenMaps, acum puteți plasa rapid orice cameră în apropiere, în interiorul sau în afara clădirii.

Camera a detectat mișcare suspectă sau alt eveniment?

Pe hartă va apărea o notificare pentru a vă direcționa către locația potrivită, iar fluxurile live vor apărea direct pe hartă.

A avut loc un incident în clădire?

Pur și simplu măriți clădirea și găsiți locația exactă a evenimentului la etajul corect cu noul suport pentru mai multe planuri de etaj.

 

Pe lângă căutarea și investigarea mai rapidă a incidentelor, noua caracteristică Maps permite un răspuns mai precis la diversele necesități de supraveghere. Difuzoarele, alarmele, dispozitivele de control acces și alte module I/O pot fi plasate pe hartă pentru un control manual ușor, iar utilizatorii pot localiza și controla cu ușurință camerele PTZ (pan, tilt și zoom) din aceeași interfață.

Cel mai important, toate aceste funcții fac parte din tabloul de bord dinamic al Monitor Center, care este, de asemenea, folosit pentru a vizualiza imagini. Atunci când este detectat orice eveniment pe care îl definiți, pe lângă notificare, un marcaj este plasat automat pe cronologie, astfel încât să îl puteți vizualiza cu ușurință ori de câte ori timpul vă permite. De asemenea, puteți lăsa marcaje pentru a vă facilita găsirea și revizuirea postării pentru dvs. sau pentru alți utilizatori.

Toate aceste caracteristici accelerează procesul de derulare și revizuire a înregistrărilor atunci când este detectat un comportament neobișnuit, crescând volumul de investigații care poate fi efectuat de către o singură persoană, dar în același timp facilitând transferul procesului de supraveghere între angajați sau orientarea și răspunsul adecvat către o persoană nefamiliarizată cu implementarea.

 

Mai mult cu mai puține resurse

Important este că îmbunătățirile din această actualizare fac mai simplă securizarea spațiilor mai mari cu mai puține persoane. În același timp, am redus semnificativ timpul necesar pentru configurarea sau migrarea implementărilor de amploare a camerelor de supraveghere, am adăugat suport pentru funcții avansate de securitate care ajută la protejarea unor astfel de instalări de anvergură și am permis integrarea analizei inteligente în implementări mari, gestionate de la distanță.

Noile camere IP pot fi acum configurate prin importul în ansamblu a setărilor din implementările vechi printr-un fișier format de foaie de calcul, eliminând nevoia de a înregistra manual setările camerei sau de a reintroduce aceleași informații – o caracteristică care poate economisi ore de muncă. Cu toate acestea, chiar și pentru noile implementări, noul wizard reduce semnificativ timpul necesar pentru a adăuga un număr mare de (noi) camere cu setări similare sau implicite.

Sute de camere în 30 de minute

De exemplu, luați în considerare implementarea a 300 de camere IP de diferite modele, care sunt distribuite pe 5 servere de înregistrare video. Anterior, trebuia să adăugați dispozitive la fiecare server separat, cu o limită de 6 camere o dată. Adăugarea a exact 60 de camere la fiecare server ar necesita repetarea aceluiași proces de 50 de ori. La 10 minute pe iterație, ar dura până la 8,3 ore și chiar dacă vom lua în calcul doar 5 minute, ar însemna peste 4 ore de timp prețios.

Din fericire, există o modalitate mai bună în Surveillance Station 9.0, unde camerele pot fi acum implementate în loturi direct de la serverul de management central. Având același exemplu cu aproximativ 10 seturi diferite de setări implicite ale camerei, estimăm că întregul proces ar putea fi finalizat în 30 de minute. Folosind Central Management System (CMS) din Surveillance Station înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să vă conectați de mai multe ori la diferite servere și, cel mai important, puteți adăuga simultan toate dispozitivele unui anumit model.

Securizarea implementărilor mari

Implementările pe mai multe servere de înregistrare video, ca în exemplul anterior, pot fi acum actualizate mai ușor. Administratorii se pot asigura că toate dispozitivele NAS din sistemul lor funcționează cu cele mai recente îmbunătățiri și patch-uri de securitate, permițând Surveillance Station CMS să descarce și să instaleze în mod autonom actualizări pe toate serverele de înregistrare din rețea.

 

Chiar dacă serverele lor de management centralizat nu au acces la Internet, administratorii trebuie doar să încarce manual fișierele de actualizare o singură dată în sistemul de hosting CMS, care le poate încărca și instala automat pe toate serverele de înregistrare video. Alertele pot fi activate atunci când pe server rulează versiuni mai vechi de software.

 

Creșterea confidențialității și protecției datelor

Cu cât este mai mare (și mai distribuit) sistemul de supraveghere instalat, cu atât mai important este ca datele video de la camerele IP să nu poată fi interceptate și vizualizate de persoane din exterior. Pe lângă comunicarea securizată prin HTTPS, fluxurile video pot fi acum criptate și trimise de la camerele IP la NAS prin conexiuni securizate HTTPS și SRTP (și de la NAS către clienți prin HTTPS), îndeplinind cerințele cheie ale utilizatorilor corporativi care doresc să-și consolideze rețelele de supraveghere.

Pe lângă faptul că împiedică persoanele rău intenționate să vizualizeze imaginile înregistrate de camere, este posibil ca organizațiile să fie, de asemenea, nevoite să protejeze toate înregistrările cu excepția filmărilor în direct cu angajații lor, pe măsură ce legile privind confidențialitatea se schimbă. În acest scop, materialul înregistrat în sine poate fi protejat acum printr-o implementare separată de criptare peste criptarea folderelor partajate și face materialul de necitit nu numai în cazul în care NAS-ul sau unitățile sunt sparte sau furate, ci și de către personalul de securitate neautorizat. Solicitând chei de criptare diferite atunci când accesează arhive, companiile pot păstra datele sensibile sub control strict.

Pentru a ajuta organizațiile să respecte politicile de confidențialitate cu privire la ceea ce poate fi transmis prin CCTV, au fost adăugate și funcții de îmbunătățire a confidențialității imaginilor de supraveghere live. Măștile de confidențialitate sunt disponibile pentru a acoperi zonele de teren care trebuie să nu fie vizibile camerei (de exemplu, locul de muncă al unui angajat surprins de o cameră cu unghi larg). Watermark-uri automate pot fi aplicate fișierelor video pentru a preveni distribuirea neautorizată și pentru a facilita urmărirea originii acestora în cazul apariției vreunei scurgeri de informații.

 

Salvarea mai multor fluxuri

CCTV este o modalitate de a proteja locațiile de apariția furturilor sau a altor dezastre, dar ce se întâmplă dacă serverele de înregistrare video sunt compromise, deteriorate sau furate? Surveillance Station le-a permis de multă vreme utilizatorilor să facă copii de rezervă pentru segmente de filmări pe un alt dispozitiv Synology NAS. Dar ce se întâmplă dacă serverul de înregistrare video se defectează sau se defectează înainte ca replicarea segmentului de filmare să fie finalizată? Situația evoluează rapid și minute video importante pot fi pierdute pentru totdeauna.

Una dintre noile modalități de a depăși acest risc este înregistrarea dublă. Când adaugă o cameră IP, administratorii pot alege dacă să permită o a doua înregistrare simultană pe același dispozitiv NAS sau pe un dispozitiv NAS suplimentar. Înregistrarea dublă pe același server poate fi utilă, de exemplu, pentru a stoca filmări cu rezoluție mai mare pentru diferite perioade de timp – întotdeauna sau numai pentru evenimente. Înregistrarea pe un server secundar permite backup-uri continue cu latență minimă, cu obiective de timp ultra-rapid până la punctul de recuperare și recuperarea rapidă a ultimelor minute dinaintea apariției unei defecțiuni pe un server secundar, care sunt adesea dovezi critice.

Transfer securizat de date în cloud

Mergând un pas mai departe, Surveillance Station 9.0 permite utilizatorilor să transmită în flux și să stocheze pe Synology C2 imagini de la camerele situate la o distanță mai mare. Cu Synology C2 dual-write, fluxurile video sunt trimise simultan către serverele de stocare NAS și centrul de date al Synology C2, iar potențiala pierdere de date este redusă la mai puțin de cinci secunde. Cu toate acestea, înregistrările nu sunt doar protejate, ci și ușor accesibile atunci când este necesar. Încărcarea datelor în C2 vă permite să vizualizați înregistrări de oriunde în lume fără a fi nevoie să restaurați fișierele de pe un server de rezervă. Partajarea ușoară a clipurilor permite transferul eficient al înregistrărilor relevante către angajați și autorități atunci când este necesar.

 

Serverul de supraveghere Synology C2 oferă protecție și securitate a datelor egală sau mai bună decât serverele de înregistrare video locale, iar criptarea end-to-end asigură că numai utilizatorul (cu cheia de criptare corespunzătoare) poate accesa și vizualiza videoclipuri. Planurile lunare încep de la 1 USD pe canal.

 

Analize inteligente accesibile tuturor

Continuă munca la analiza inteligentă oferită integrat în dispozitivele noastre DVA. Noua actualizare adaugă recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare capabilităților de analiză video AI a Surveillance Station, permițând utilizatorilor domestici și companiilor să urmărească mașinile care intră și ies din proprietatea lor. O opțiune deosebit de utilă în timpul pandemiei sunt noile alerte de blocaj de trafic care detectează automat aglomerația în locurile selectate.

 

Modulele existente de people counting (numărare a persoanelor) și de recunoaștere facială au fost, de asemenea, actualizate, iar acuratețea lor a fost îmbunătățită cu un nou asistent care permite utilizatorilor să ajusteze unghiul camerei utilizând un wizard intuitiv susținut de achiziția de date în timp real. Combinate cu regulile aplicate în modulele I/O, aceste module de detectare noi și vechi pot fi conectate direct la o serie de acțiuni automate.

 

Echipamente noi pentru linia DVA

În cele din urmă, analiza video inteligentă, care de ceva timp s-a limitat la dispozitivele puternice DVA3221, va fi în curând disponibilă pentru companiile și locuințele mai mici. Noul DVA1622 va suporta până la 16 camere și va oferi recunoaștere facială plus o activitate suplimentară de analiză continuă selectată de utilizator.

DVA1622 va suporta noile caracteristici ale Surveillance Station 9.0 și va veni cu ieșire HDMI 4K, făcându-l accesibil și imediat gata de utilizare în medii în care este necesar un afișaj local. Integrarea în CMS a DVA începând cu Surveillance Station 8.2 face ca DVA1622 să fie excelent și pentru adăugarea de noi funcții, după cum este necesar, în implementările cu mai multe servere.

 

În concluzie…

Surveillance Station 9.0 promite să eficientizeze foarte mult fluxurile de lucru și procedurile și să ofere beneficii clare de securitate și protecție. În cazul în care considerați Synology ca fiind viitoarea dumneavoastră soluție de supraveghere video, nu a existat niciodată un moment mai bun să faceți trecerea. Dacă sunteți un utilizator existent, aveți oportunitatea excelentă de a crea o configurație de testare și de a vedea cum să profitați la maximum de noua Surveillance Station.

Înainte de a testa sau a face upgrade, citiți noile caracteristici pentru a afla ce se întâmplă cu funcțiile existente și consultați pagina Surveillance Station 9.0 pentru un rezumat al punctelor cheie și demonstrații suplimentare de funcții.

Doriți să vedeți un videoclip de prezentare generală a ceea ce a venit la Surveillance Station și alte soluții? Vă rugăm să urmăriți sesiunea Synology 2022 AND BEYOND pentru mai multe detalii și demonstrații.

Cu Surveillance Station 9.0 și alte actualizări lansate în 2022, ne demonstrăm angajamentul atât pentru îmbunătățirea capacităților implementărilor Synology existente, cât și pentru pregătirea produselor noastre pentru implementări din ce în ce mai complexe, pe măsură ce clienții noștri și încrederea lor în soluțiile noastre cresc, iar supravegherea video va crește în calitate.

De asemenea, vă invităm pe canalul nostru de YouTube, unde veți avea ocazia să vizionați videoclipuri și ghiduri cu instrucțiuni de utilizare pentru produsele Synology.