Official Blog
Soluție gratuită, simplă, dar cuprinzătoare de backup a datelor
Synology Team
15 May 2022

Soluție gratuită, simplă, dar cuprinzătoare de backup a datelor

Nu este nevoie să convingi pe nimeni despre importanța copiei de rezervă a datelor.

Departamentul de Apărare al SUA a publicat joi, 4 noiembrie 2021, un mesaj în care a anunțat o recompensă mare pentru ajutorul identificării infractorilor cibernetici. O persoană care contribuie la recunoașterea persoanei care gestionează grupul DarkSide poate conta pe 10 milioane de dolari.

Privind mai aproape de casă, în iulie anul trecut, compania poloneză Totolotek S.A. a căzut victima unui atac cibernetic, potrivit popularului portal niebezpiecznik.pl.

Acest lucru arată cât de serios ar trebui luate amenințările de atac cibernetic. Protecția datelor ajută la prevenirea activităților frauduloase, cum ar fi furtul de identitate, phishingul și piratarea. Compania dvs. poate stoca date precum nume, adrese de e-mail, adrese, informații despre sănătate, numere de telefon și detalii ale cardului bancar. Pierderea acestui tip de date sau permiterea accesului terților la aceste date ar putea avea un efect catastrofal asupra afacerii dvs. Pregătirea unei bune protecții online este esențială.

Desigur, pot exista și defecțiuni hardware și software, sau simpla ștergere accidentală a fișierelor – toate acestea pot cauza deteriorarea sau pierderea unor cantități mari de date. Deci, să omitem întrebarea de ce ar trebui să creați copii de rezervă și să trecem direct la întrebarea cum să creați copii de siguranță în siguranță și eficient. În zilele noastre, cu datele comerciale partajate pe mai multe platforme și dispozitive, poate părea o sarcină ușoară – nimic mai adevărat.

Datele comerciale de astăzi sunt stocate într-o varietate de locații, de la servere la mașini virtuale, computere personale și aplicații cloud, cum ar fi Google Workspace și Microsoft 365. Într-un astfel de mediu, singura soluție eficientă este backupul centralizat al datelor, care poate acoperi mai multe sursele de date și oferă instrumentele și funcțiile necesare pentru a automatiza procesul de backup și a restaura cu ușurință datele.

Pentru utilizatorii Synology NAS, o astfel de soluție este surprinzător de ușor disponibilă.

Synology Active Backup Suite oferă tot ce aveți nevoie pentru a face copii de rezervă pentru datele dvs. de afaceri.

Avantajele cheie ale Active Backup Suite includ:

  • Administrare centralizată – Active Backup Suite transformă Synology NAS într-o soluție centralizată de backup și recuperare. Implementați, gestionați și monitorizați toate sarcinile de backup dintr-o singură consolă pentru a simplifica planificarea protecției datelor și a reduce cerințele de întreținere. Configurarea și monitorizarea tuturor sarcinilor de backup se realizează dintr-un tablou de bord centralizat și puteți configura trimiterea automată a rapoartelor de stare de backup direct la e-mail.
  • Backup eficient – Backup-ul incremental și deduplicarea datelor minimizează timpul de backup și consumul de stocare.
  • Recuperare flexibilă – Synology vă oferă posibilitatea de a alege între diverse metode de recuperare, cum ar fi restaurarea completă a sistemului, restaurarea la nivel de fișier și restaurarea instantanee a VM.
  • Securitatea copiei de rezervă – Când creați o nouă sarcină de rezervă, puteți configura compresia și criptarea copiei de rezervă. Utilizați criptarea AES-256 pentru a vă păstra datele de rezervă în siguranță împotriva scurgerilor nedorite sau a furtului fizic.

„Active Backup for Business simplifică radical backup-ul centrelor noastre de date complicate. Mașinile virtuale, serverele fizice și serverele de fișiere sunt salvate mai eficient și mai rapid restaurate dacă este necesar, astfel încât să putem oferi utilizatorilor un mediu extrem de stabil.”

Cliff Lin, director tehnic Cité

„Se pare că implementarea unui sistem de rezervă într-o companie cu câteva zeci de Synology este o joacă de copii.”

Michał Białek – Membru al Consiliului de Administrație al Wykop sp.z o.o.

Fără costuri suplimentare de licență

Aplicațiile Synology Active Backup Suite nu necesită taxe de licență și vă permit să creați copii de rezervă nelimitate, indiferent de numărul de computere, servere și mașini virtuale implementate în compania dvs. Synology Active Backup Suite este un supliment gratuit pentru Synology NAS care vă permite să faceți copii de rezervă pentru orice număr de computere, servere, date și conturi Microsoft 365 sau Google Workspace. Numărul maxim de dispozitive care pot fi securizate depinde de performanța serverului.

Active Backup Suite conține următoarele aplicații:

  • Active Backup for Business – oferă protecție a datelor pe computere ce rulează pe platforme Windows sau Linux, servere de fișiere, servere fizice și mașini virtuale (pe ambele platforme VMware și Hyper-V).
  • Active Backup for Microsoft 365 – protejează datele stocate în Exchange Online, OneDrive for Business, SharePoint Online și Teams.
  • Active Backup for Google Workspace – oferă copii de rezervă ale datelor stocate în serviciile Drive, Gmail, Contacte și Calendar.

Toate aplicațiile Synology Active Backup Suite pot fi instalate cu ușurință pe dispozitivele Synology NAS din Package Center. În plus, setările lor sunt foarte transparente, ceea ce va facilita foarte mult implementarea lor. La urma urmei, o interfață de utilizator foarte curată și o configurație intuitivă sunt, în general, unul dintre principalele avantaje ale dispozitivelor Synology, ale sistemului lor de operare DSM și ale aplicațiilor proprietare Synology.

Datorită Synology Active Backup for Microsoft 365, a fost posibilă eficientizarea activităților operaționale din bancă. Eficiența administratorilor responsabili cu backup-ul tuturor operațiunilor, inclusiv a datelor de e-mail și a datelor SharePoint, a crescut dramatic în comparație cu soluțiile utilizate anterior, ceea ce îmbunătățește semnificativ eficiența angajaților. Soluția nu are nevoie de licență, așa că nu trebuie să ne facem griji cu privire la reînnoirea abonamentului sau la cumpărarea de asistență suplimentară pentru următorii ani.”

Przemysław Grzegorczyk – Administrator de sisteme Microsoft, echipă de sisteme și baze de date

Deduplicare globală pentru o mai mare eficiență

Destul de des, aceleași date sunt stocate pe mai multe dispozitive și platforme. Când faceți copii de rezervă pentru zeci de dispozitive, aceste date redundante consumă capacitate de stocare suplimentară. Cu suport pentru tehnologia globală de deduplicare, este salvată o singură versiune a tuturor datelor recurente, economisind spațiu de stocare și reducând consumul de resurse. Cât costă? Rezultatele variază, dar nu este neobișnuit să se reducă consumul de stocare cu mai mult de 50 la sută.

După testare, am descoperit că Active Backup for Business oferă o viteză de backup fantastică și rezultate excelente în eliminarea datelor duplicate – o copie de rezervă a serverului de 58 TB avea o dimensiune de doar 28 TB. Suntem foarte mulțumiți de performanța generală.

Zhang Jiao-Hao, Director de Sisteme Informaționale, SHISEIDO Taiwan

Opțiuni flexibile de recuperare a datelor

Deținerea unui sistem de rezervă elimină posibilitatea de pierdere a datelor pentru totdeauna în cazul unei defecțiuni. Dar cum rămâne cu timpul necesar pentru a vă restaura datele? Pentru a asigura continuitatea afacerii, Synology Active Backup vă permite să faceți copii de rezervă pentru întregi dispozitive sau mașini virtuale și să le rulați prin propriul manager de mașini virtuale fără a aștepta ca datele să fie copiate înapoi pe gazdă. Astfel, Synology Active Backup oferă protecție și recuperare a mediilor complete Windows și Linux, inclusiv aplicații și setări. În același timp, recuperarea este disponibilă și la nivelul folderelor sau fișierelor individuale, permițându-vă să recuperați dintr-o copie de rezervă doar ceea ce este necesar, de exemplu, în cazul ștergerii accidentale a unui fișier. În plus, în cazul unor probleme cu un computer personal sau cu un serviciu cloud precum Google Workspace sau Microsoft 365, angajații individuali pot restaura cu ușurință e-mailurile personale și alte fișiere fără a deranja administratorul IT.

„Obiectivul nostru principal cu soluțiile de backup este recuperarea rapidă a datelor. Active Backup for Business a respectat politicile noastre stricte privind timpul de nefuncționare și recuperarea datelor folosind o varietate de metode. Pe lângă recuperarea imediată a datelor de pe serverele virtuale, utilizatorii pot restaura în mod proactiv fișierele individuale pe cont propriu, în funcție de propriile nevoi, ceea ce reduce sarcina asupra departamentului IT.”

Alex Liao, departamentul IT al J-Shine