Official Blog
Dedicate vs. bazate pe browser de parole: Care este cel mai potrivit pentru pentru dumneavoastră?
Synology Team
23 June 2023

Dedicate vs. bazate pe browser de parole: Care este cel mai potrivit pentru pentru dumneavoastră?

Managerii de parole dedicați sunt mai siguri și oferă multe mai multe caracteristici și beneficii decât alternativele lor bazate pe browser.

Practic, la prima vedere

În era progreselor cibernetice constante și a evoluției navigării obiceiurile de navigare, trebuie să vă asigurați că datele și acreditările dvs. sunt cât mai sigure cât mai sigure posibil, fără a sacrifica confortul. Managerii de parole vă pot ajuta în acest sens, astfel încât să nu vă uitați parolele și să nu vă blocate din conturile dvs., mai ales în contextul numărului tot mai mare de conturi cu parole unice pe care trebuie să le menținem în mod regulat.
Browserele web au introdus, de asemenea, propriile lor browsere bazate pe browser de parole pe browser. Acestea nu numai că sunt gratuite, dar pot fi și să vă ajute să creați parole unice și aleatorii, atenuând astfel riscul de stresul de a vă aminti informațiile pentru fiecare cont. Dar, sunt browserele-sunt cea mai bună soluție? Și sunt ele la fel de convenabile, sigure și securizate, așa cum pretind?

Image by Mohamed Hassan on Pixabay

Răspunsul este că, în timp ce managerii de parole bazate pe browserul web sunt o opțiune gratuită și convenabilă pentru utilizatori, acestea nu sunt cele mai accesibilă sau sigură de a stoca parolele dvs. parole. Parolă “autonomă” sau “dedicată” de parole, pe de altă parte, oferă comoditate fără a fi sacrificarea aplicabilității sau a securității, precum și o serie de funcții utile de funcții utile.

Blocat într-un singur browser

Luați în considerare browserul pe care îl utilizați în acest moment. Dacă aveți nevoie să să treceți la altul sau să utilizați un alt dispozitiv? Dacă utilizați managerul de parole din Chrome, de exemplu, puteți să vă conectați doar la conturile dvs. online folosind Chrome. Așadar, dacă vă conectați la un site web prin intermediul Firefox sau Safari, nu veți avea acces la acele parole; veți va trebui să utilizați Chrome pentru a le vedea. Toate acestea se fac cu un singur scop în minte: să vă țină dependent de un singur serviciu.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că dacă utilizați mai multe browsere pe mai multe dispozitive, va trebui să actualizați fiecare parolă separat ori de câte ori vă le schimbați. Vă conectați prin intermediul browserului de pe dispozitivul mobil?

Cu excepția cazului în care utilizați același browser și același cont asociat (de ex, Apple sau Google) pe computer și pe dispozitivul mobil, atunci veți nevoie de un manager de parole separat pentru fiecare.

Image by Gerd Altmann on Pixabay

Un manager de parole independent dedicat poate fi utilizat pe toate browserele și dispozitivele dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să instalați aplicația instrument de gestionare a parolelor pe fiecare dispozitiv și îl veți putea utiliza pe orice site web, software desktop, aplicație mobilă sau browser.

Este sigur să-mi păstrez parolele în browser?

În timp ce managerii de parole bazate pe browser au făcut semnificativ îmbunătățiri în ceea ce privește securitatea, acestea sunt încă mult mai riscante decât managerii de parole dedicați. Administratorii de parole pe bază de browser sunt vulnerabile la atacurile malware, iar parolele sunt în mod constant sunt testate de hackeri folosind o listă de parole utilizate frecvent.
Ca să nu mai vorbim de faptul că parolele pe care le folosesc managerii de parole pe bază de browser pe care le generează managerii de browsere nu sunt la fel de unice și personalizabile ca cele ale omologul dedicat.
Luați ca exemplu C2 password, un manager de parole dedicat: C2 Password oferă parole criptate, unice și personalizabile. generare de parole care vă permite să introduceți până la 30 de caractere de la alegere. Trebuie doar să introduceți o cheie principală într-o frază de trecere câmp atunci când vă conectați la un site web, păstrându-vă acreditările chiar și mai sigure în fața hackerilor.

Image by Mohamed Hassan on pixabay

O altă problemă este că majoritatea browserelor nu au fost proiectate cu de gestionare a parolelor, iar managerii lor de parole sunt
caracteristici suplimentare care au fost introduse ulterior. Țineți cont de faptul că de asemenea, că societățile care gestionează aceste servicii sunt adesea în de afaceri de a utiliza datele dvs. pentru a vinde reclame. Chiar dacă aceste companii nu doresc să vă acceseze acreditările, s-ar putea să nu fie în interesul dvs. interes să vă păstrați toate acreditările într-un singur loc sau într-un singur browser.
Managerii de parole dedicați, cu toate acestea, sunt construiți de la zero cu gândul la siguranța datelor dumneavoastră. Prin utilizarea Advanced Encryption Standard (AES) pe 256 de biți și o criptare pe zero, arhitectură de cunoaștere, criptare de la un capăt la altul și criptare securizată centre de date, managerii de parole dedicați oferă o securitate mai sigură și mai mai sigur și mai convenabil pentru a contribui la reducerea riscului ca datele dvs. să fie furate.

Nu există opțiuni de partajare securizată

Ce se întâmplă dacă trebuie să împărtășiți informațiile despre contul dvs. cu alte persoane? Managerii de parole bazate pe browser nu vă permit de fapt să faceți acest lucru, acest lucru. Deci, ce alte opțiuni există? Puteți partaja contul dvs. parolele prin e-mail sau mesaj text, dar veți pierde informațiile de securitatea prin criptare. În plus, va trebui să vă ocupați de problemele legate de trimiterea unei parole noi tuturor de fiecare dată când o actualizați.
Managerii de parole moderni sunt meniți nu doar să vă păstreze datele în siguranță, ci și pentru a oferi o stocare unică cu partajare utilă
opțiuni utile de partajare pentru nevoile dvs. personale și organizaționale.
Printre cele mai utile caracteristici ale unui manager de parole dedicat se numără este partajarea securizată a parolelor. Vă puteți partaja parola de la Netflix sau Disney+ cu familia și prietenii dvs sau să acordați acces la dosare partajate colegilor dvs, fără să vă faceți griji cu privire la problemele de securitate.

JUST stocarea parolelor?

Managerii de parole dedicați vă permit să salvați mai mult decât doar parole. Acestea includ stocare în cloud pentru a stoca informații esențiale informații esențiale, cum ar fi ID-ul personal, informațiile de plată și chiar și datele de detaliile contului bancar. Acestea oferă, de asemenea, stocare în cloud unde datele dvs. sunt criptate înainte de a fi stocate pentru a asigura securitatea datelor.

C2 Password provides a number of storable data options

Managerii de parole bazate pe browser, pe de altă parte, lipsesc mult dintre aceste caracteristici. Unele gestionari de parole bazate pe browser, cum ar fi Edge, Opera, Opera, Firefox și Chrome, oferă metode de plată și servicii de stocare a adreselor, dar aceste funcții sunt și mai vulnerabile la atacuri malware și pot ajunge să vă cauzeze mai mult rău decât bine.

Puterea unui manager de parole dedicat

Password managers can be used across different devices

Per total, managerii de parole pe bază de browser pur și simplu nu fac tăiat. Nu vă permit să schimbați browserele, să folosiți aceleași servicii
pe aplicații, să vă partajați în siguranță acreditările cu alte persoane, să personalizați parolele generate, sau să stocați alte informații în afară de parole.
Pe lângă asta, dacă vă limitați doar la parolele bazate pe browser manageri de parole, veți pierde toate avantajele securității avansate
avansate pe care le oferă managerii de parole dedicați, cum ar fi zero-arhitectură de cunoaștere, criptare avansată și centre de date dedicate stocării datelor dumneavoastră.

Începeți gratuit cu C2 Password

Tehnologia avansată și funcțiile avansate care însoțesc un manager de parole dedicat au, de obicei, un preț, dar puteți începeți gratuit cu C2 Password. Versiunea gratuită a lui C2 Password oferă stocare criptată a parolelor, cu generare de parole, detectarea puterii parolelor, sincronizare între dispozitive și Time-Based One-Time Passwords (TOTP).
Planul Plus al C2 Password oferă chiar și un Shared Vault, unde puteți partaja în siguranță acreditările dvs. cu alte persoane. Tot ce vă trebuie este cheia dvs. de criptare C2 (cheia principală) și sunteți gata de plecare!

C2 Password allows you to share credentials with others

Acesta este un confort real, fără a compromite datele dvs. securitatea datelor. De ce să vă mulțumiți cu mai puțin decât meritați, când puteți avea o protecție mai fiabilă și mai sigură cu o parolă dedicată dedicat, precum C2 Password?

Scris în colaborare cu
Arden Lim