Official Blog
De ce Synology lansează HDD-uri pentru modelele mici de NAS-uri?
Synology Team
2 August 2023

De ce Synology lansează HDD-uri pentru modelele mici de NAS-uri?

Hard disk-urile nu sunt doar produse suplimentare pentru serverele NAS, ci o componentă esențială. Prin urmare, în 2020 au fost deja introduse unităti speciale Synology HDD și SSD pentru serverele corporative mari, pentru a maximiza și mai mult fiabilitatea întregului sistem și a minimiza timpii de nefuncționare. Pentru a pune beneficiile și performanța la dispoziția utilizatorilor privați, HDD-urile Synology din seria Plus sunt acum disponibile special pentru modelele NAS mai mici. Această postare pe blog răspunde la cele mai importante întrebări despre noile hard disk-uri Synology pentru modelele NAS mici.

1. De ce este atât de importantă alinierea hard disk-ului în sistemele NAS?

După cum am menționat mai devreme, hard disk-urile sunt o parte foarte importantă a sistemelor NAS, deoarece alegerea lor afectează performanța și viteza întregului sistem. Unitățile de hard disk mai rapide și memoria cache pot oferi viteze mai mari de citire și scriere, ceea ce este deosebit de important pentru sarcini precum streamingul de conținut multimedia sau accesarea datelor în timp real. În plus, hard disk-urile necesită, de asemenea, un software care trebuie actualizat periodic și care trebuie să fie compatibil cu software-ul sistemului NAS. În cazul în care apar probleme, trebuie mai întâi să se atribuie în mod clar sursa. Acest lucru înseamnă că utilizatorii trebuie să solicite asistență de la doi producători – hard disk-urile și sistemul NAS – și să comunice în același timp. În acest fel, se pot pierde timp și nervi valoroși.

Synology HDD ans NAS server

2. De ce ar trebui să cumpăr hard disk-uri Synology Plus pentru NAS-ul meu?

Cel mai mare și mai important avantaj este că utilizatorii primesc cele mai importante componente ale sistemului lor dintr-o singură sursă. Prin urmare, software-ul atât al serverului NAS, cât și al hard disk-urilor este coordonat în mod optim. De asemenea, modificările și actualizările pot fi efectuate rapid. Cu actualizările firmware-ului hard disk-urilor, utilizatorii nu mai trebuie să scoată fiecare hard disk și să îl conecteze la calculator. În cazul hard disk-urilor Synology, actualizările pot fi efectuate direct în DSM! Având în vedere că întregul sistem provine de la un singur producător, utilizatorii au o singură persoană de contact care să se ocupe de toate aspectele în cazul în care au o problemă. În plus, HDD-urile Plus vor fi oferite la prețuri similare cu cele ale unităților NAS ale altor producători. Un alt avantaj: cu HDD, va fi posibilă și deduplicarea pe volume individuale. Citiți aici ce modele acceptă acest lucru.

3. Pot folosi în continuare hard disk-uri existente de la alți producători?

Da , dorim să le oferim utilizatorilor noștri flexibilitatea de a continua să folosească hard disk-urile existente de la alți producători. Pentru o funcționare normală, acceptăm hard disk-uri de la terți din lista noastră de compatibilitate, pe care le-am testat și verificat. De asemenea, pot fi utilizate unități netestate sau nevalidate. Cu toate acestea, nu recomandăm acest lucru, deoarece nu putem oferi asistențătehnică în caz de probleme. Avertizările corespunzătoare din interfața DSM indică atunci când sunt utilizate unități neverificate. Mai ales dacă achiziționați un NAS Synology pentru prima dată sau dacă hard disk-urile dvs. existente se defectează și sunteți în curs de a cumpăra hard disk-uri noi, hard disk-urile Synology sunt o alegere rezonabilă.

4. Care sunt diferențele dintre hard disk-urile Synology Plus și Enterprise?

Există câteva diferențe cheie între hard disk-urile Plus și Enterprise. Prima diferență se referă la consumul de energie. Unitățile Plus utilizează cu aproximativ 29% mai puțină energie decât unitățile Enterprise. Acest lucru se datorează faptului că HDD-urile Enterprise oferă performanțe mai mari. Unitățile Plus sunt în mod corespunzător mai puțin costisitoare și sunt potrivite în special pentru sarcini de lucru medii. Unitățile Plus au o garanție de 3 ani, în timp ce HDD-urile Enterprise au o garanție de 5 ani.

5. HDD-urile Plus vor fi compatibile cu toate serverele?

Nu, HDD-urile Plus vor fi compatibile doar cu modelele Plus Series desktop și rackmount, precum și cu DiskStations și DVA-urile Value și J Series. Următoarele modele sunt compatibile cu HDD-uri Plus de 4 TB:

HDD models

O listă completă a modelelor compatibile pentru toate HDD-urile Plus poate fi găsită aici.

La fel ca noile HDD, aceste modele compatibile sunt concepute pentru utilizatorii privați și întreprinderile mici. Prin urmare, noile unități HDD nu sunt compatibile cu modelele DiskStation și RackStation din seria Enterprise. Pentru aceste modele, Synology oferă deja unități HDD și SSD Enterprise adecvate, care oferă performanța mai mare necesară în mediile de întreprindere.

Hard disk-uri noi de la Synology. Rezumat

Alegerea hard disk-ului potrivit pentru serverul NAS este o decizie importantă. Dorim să vă oferim o gamă largă de opțiuni și un sistem coordonat în mod optim, care îmbunătățește experiența utilizatorului și asigură o fiabilitate maximă. Vom continua să dezvoltăm noi soluții de stocare și gestionare a datelor (atât hardware, cât și software) pent u a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor noștri.

Mai multe detalii despre noile hard disk-uri Synology pentru modelele NAS mici pot fi găsite aici.