Official Blog
Care NAS este cel mai bun pentru mine? Găsiți modelul potrivit
Synology Team
15 May 2022

Care NAS este cel mai bun pentru mine? Găsiți modelul potrivit

V-ați decis asupra unui dispozitiv de stocare în rețea (NAS) pentru casa sau afacerea dvs. și acum vă întrebați care model se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.? Cu atâtea opțiuni, acest lucru poate deveni rapid o provocare. Cu toate acestea, decizia este importantă pentru a obține cele mai bune performanțe din memorie pentru propriile scopuri.

În acest articol puteți afla ce modele/serie sunt potrivite pentru diversele cazuri de utilizare, unde puteți compara modele individuale și găsiți informațiile relevante pentru dvs. pentru a lua decizia corectă.

Pentru început, să aruncăm o privire asupra diferitelor serii de NAS de la Synology pentru a vă ajuta să vă decideți asupra modelului NAS potrivit.

O serie de 6 modele Synology NAS analizate rapid

Toate soluțiile NAS ale Synology rulează sistemul de operare proprietar DiskStation Manager (DSM), fie că este un mic NAS de acasă sau un server rack pentru companii mari. Cu toate acestea, funcțiile individuale și pachetele acceptate depind de modelele utilizate. În total, Synology oferă 6 serii NAS: j, Value, Plus, XS/XS+, SA și FS.

1. Seria j

Seria j este destinată utilizatorilor privați. Modelele din serie, cum ar fi DS220j și DS120j, sunt deosebit de potrivite ca prima soluție ieftină pentru începătorii NAS.

Domenii tipice de aplicare:

2. Seria Value

Seria Value face legătura între cost și performanță. Cu un echipament hardware ceva mai bun decât seria j, această serie oferă modele NAS corespunzătoare pentru utilizatorii privați și cei interesați de IT (de exemplu, DS418) cu design diferite.

Domenii tipice de aplicare:

 • Server de fișiere pentru echipe mici
 • Hub multimedia pentru casă
 • Server cloud mic pentru lucru în mai multe locații

3. Seria Plus

Seria Plus este foarte interesantă pentru pasionații de IT și IMM-uri. Acesta oferă NAS cu forme de carcasă pentru desktop (de exemplu, DS220+) sau rack (de exemplu, RS820+). Modelele din această serie sunt disponibile în multe dimensiuni diferite, de la două până la 16 sloturi.

Modelele cu două și patru compartimente vin de obicei în două variante:

 1. Versiune mai ieftină cu putere mai mică a procesorului și mai puține opțiuni de extindere
 2. Versiune mai scumpă cu un procesor mai puternic și o opțiune bună de extindere a memoriei cu unități de expansiune.

Domenii tipice de aplicare:

4. Seria XS+/XS

Cazurile de utilizare solicitante nu reprezintă o problemă pentru seria Synology XS/XS+. IMM-urile și companiile mari pot găsi aici:

 • NAS rack 1U mic, care economisește spațiu, cu patru sloturi (de exemplu, RS1619xs+) sau servere rack mari cu 12-16 sloturi (de exemplu, RS4021xs+) pentru stocare rapidă de virtualizare și
 • Desktop NAS cu 6 sau 12 sloturi (de exemplu DS3622xs+) pentru virtualizare direct pe NAS

Domenii tipice de aplicare:

5. Seria SA

Seria SA, de exemplu cu modelul SA3600, reprezintă clasa de top pentru aplicațiile care necesită multă memorie în mediul de clienți mari: fiabilitate maximă, scalabilitate și performanță. Datorită expansibilității, unele modele oferă suport pentru până la 96 de unități SAS/SATA de 3,5 inchi sau 180 de unități SAS/SATA de 2,5 inchi.

Domenii tipice de aplicare:

6. Seria FS

Seria Synology FS a fost dezvoltată special pentru aplicații din medii enterprise cu I/O intensive, cu cele mai mici cerințe de latență. Echipate cu o mulțime de nuclee CPU, interfețe rapide și posibilitatea de a găzdui SSD-uri SAS/SATA 24x 2.5″, aceste modele precum FS6400 reprezintă cel mai rapid sistem de stocare din întreaga gamă Synology.

Domenii tipice de aplicare:

 • Stocare pentru virtualizare
 • Server de fișiere în zona de editare video 4K multi-utilizator sau
 • Server central pentru companii sau școli pentru lucrul colaborativ pe documente

Dacă aveți nevoie de performanță ridicată cu multe IOPS, un model din seria Synology FS este potrivit pentru dvs.

Citiți și înțelegeți corect numele modelelor Synology

Care model Synology este potrivit pentru mine? Citiți și înțelegeți corect numele modelelor Synology!

 1. Tipul de model
 • DS – NAS cu factor de formă desktop (DiskStation)
 • RS/SA/FS/UC – Server sub formă de rack (de exemplu, RS pentru RackStation)
 • DX/RX – Unitate de expansiune sub formă de desktop sau rack
 1. Număr maxim de sloturi

Acest număr indică câte hard disk-uri pot fi instalate în total cu o unitate de expansiune.

În acest exemplu, sunt disponibile un total de 18 sloturi, care rezultă din cele 8 sloturi ale unității principale și 5 sloturi fiecare din 2 unități de expansiune suplimentare.

 1. Seria și 4. Anul de lansare

În exemplul de mai sus avem un model din seria Plus, care a fost lansat în 2019.

5 sfaturi pentru a găsi cel mai bun model NAS pentru nevoile dvs.

1. Începeți cu NAS Selector

Consultantul online Synology NAS Selector este ideal ca prim pas pentru început și pentru orientare. Pe baza unor întrebări simple, aceasta determină o selecție inițială a modelelor NAS adecvate.

2. Comparați modelele NAS individuale

Apoi puteți compara modele individuale Synology NAS direct pe site. Pur și simplu selectați modelele pe care doriți să le comparați bifând căsuțele din colțul din dreapta sus. De asemenea, puteți seta filtre și puteți găsi modele potrivite.

3. Determinați spațiul pe disc și tipul de sistem RAID

Stabiliți de câtă spațiu de stocare aveți nevoie pe termen scurt și mediu. Ar trebui să luați în considerare următoarele puncte:

 • cerințe de viteză și latență,
 • redundanța dorită a pool-urilor de stocare RAID
 • alte funcții, cum ar fi de rezervă și cache SSD

Odată ce v-ați hotărât acest lucru, puteți alege dimensiunea adecvată a hard diskului și, în sfârșit, puteți determina de câte locații are nevoie NAS-ul dvs.

Cu Synology RAID Calculator, puteți afla rapid cât spațiu de stocare este disponibil cu hard disk-urile selectate pentru diferitele tipuri de RAID. De asemenea, puteți vedea imediat cât spațiu de stocare nu este utilizat sau este utilizat pentru protecție.

4. Citiți experiențele altor utilizatori

În plus, merită, mai ales pentru utilizatorii comerciali, să arunce o privire asupra declarațiilor altor clienți Synology. Pe baza scenariilor de aplicare ale clientului, este posibil să se descopere modele adecvate și alte opțiuni pentru a obține rezultatul maxim din investiție.

5. Verificați ratele de transfer și performanța

De asemenea, utilizatorii comerciali ar trebui să verifice în prealabil ce încărcare I/O și ce rate de transfer trebuie să gestioneze sistemul. Pe această pagină veți găsi valorile de performanță ale modelelor Synology în cele mai bune condiții posibile cu echipamente maxime (plăci de rețea Synology și suporturi de date). Acest lucru limitează de obicei selecția în mod semnificativ.

Nu uita!

Nevoile dvs. actuale se vor schimba cel mai probabil în timp. Cu puțină analiză prealabilă, nu va trebui să înlocuiți direct modelul NAS existent. La unele modele, spațiul de stocare poate fi mărit ulterior cu unități de expansiune sau memoria principală și CPU. Așadar, dacă știi că există o probabilitate mare ca cerințele să crească în următorii 2-3 ani, ar trebui să iei în considerare opțiunile de extindere atunci când iei decizia.

Întrebări rezumative

Puteți reduce selecția mare de modele NAS răspunzând la aceste 4 întrebări:

 1. Pentru ce doriți să utilizați NAS-ul în principal – privat sau în companie?
 2. Ce aplicații doriți în principal să rulați – cum ar fi server de fișiere, backup, media multimedia, colaborare în echipă, stocare pentru VM-uri?
 3. De ce factor de formă aveți nevoie – desktop sau rack?
 4. Există funcții suplimentare care sunt importante pentru dvs., cum ar fi cache Wake-on-LAN sau SSD?