Official Blog
Minimizați efortul IT cu backup centralizat de date
anastasiaanil
14 May 2022

Minimizați efortul IT cu backup centralizat de date

Pentru mulți, încă nu există un răspuns rapid la întrebarea „Cum faceți copii de rezervă ale datelor?”

În cele mai multe cazuri, datele pot fi găsite distribuite pe mai multe platforme și dispozitive, de la servere la mașini virtuale, PC-uri și aplicații cloud, cum ar fi Google Workspace sau Microsoft 365.

Acest lucru ridică provocări multiple pentru departamentul IT și managerii de date. Pentru a vă asigura că toate datele corporative sunt protejate în mod fiabil, fiecare dispozitiv și platformă trebuie să fie securizate. Sisteme diferite necesită soluții de rezervă diferite. Din cauza compatibilității, companiile sunt adesea nevoite să integreze mai multe produse de la diverși furnizori în același timp. Acest lucru duce la o complexitate crescută. Companiile trebuie să cunoască limitele fiecărui furnizor. Trebuie să înțelegeți cum să utilizați fiecare produs în mod eficient și fiabil. De asemenea, trebuie să contacteze diferite echipe de asistență tehnică în caz de urgență.

Pentru a complica și mai mult lucrurile, multe soluții de backup necesită în continuare companiilor să achiziționeze software de la un furnizor și spațiu de stocare de la altul. Acest lucru creează costuri simultane pentru licențele hardware și software sau abonamentele care se pot adăuga rapid.

Backup-uri centralizate cu NAS

Dar cum pot companiile să gestioneze diferitele provocări și să implementeze backup-ul datelor lor de afaceri – fără ca aceasta să devină costisitoare, complicată, lungă și, prin urmare, riscantă?

Cu soluțiile centralizate de backup, companiile își pot face copii de siguranță ale datelor într-un singur loc. Acest lucru nu numai că ușurează munca departamentelor IT, ci și viața de zi cu zi într-o companie.

Cu software-ul de backup Active Backup Suite pentru Synology NAS, companiile pot crea cu ușurință, ieftin și rapid o bază pentru backup optimizat al datelor, fără bătăi de cap.

Pe lângă liniștea de a face copii de rezervă ale datelor de afaceri într-o singură locație centrală, soluția Synology Active Backup oferă alte 4 beneficii:

1. Control centralizat

Cu Active Backup Suite, companiile pot face copii de rezervă pentru sute de computere, servere sau mașini virtuale de pe un singur server. Acest lucru nu numai că eliberează timp și resurse, dar economisește și companiilor efortul de a configura sau de a face copii de rezervă individual pentru dispozitive. Aceasta este șansa colegilor ce lucrează individual și a întregilor echipe de a se putea concentra pe sarcini mai importante. În plus, o consolă simplă oferă acces la toate datele de pe sute de dispozitive.

2. Deduplicarea globală

Nu este neobișnuit ca fișierele identice să fie plasate pe mai multe dispozitive și platforme. Cu toate acestea, atunci când faceți copii de rezervă pentru zeci de dispozitive, aceste date redundante consumă în mod inutil o capacitate de stocare prețioasă. Cu tehnologia de deduplicare globală încorporată a Synology Active Backup, se face o copie de rezervă a unei singure versiuni a datelor repetate, ceea ce nu numai că economisește spațiu de stocare, ci și minimizează consumul de lățime de bandă.

Client al Synology, Shiseido și-a redus consumul de stocare cu peste 50%, de la 58TB la 28TB, datorită tehnologiei de deduplicare a Synology Active Backup.

3. Opțiuni flexibile de recuperare

Dacă sunt implicate date critice pentru afaceri, companiile ar trebui să fie pregătite pentru toate eventualitățile. Cu o soluție de rezervă, companiile se asigură că datele nu se pierd dacă se întâmplă mai rău.

Dar ce se întâmplă în timpul necesar recuperării datelor după un dezastru? Pentru a asigura continuitatea afacerii, Synology Active Backup restaurează mașinile virtuale cu viteza fulgerului. Dispozitivele afectate pot fi repornite imediat dacă este necesar. Nu trebuie să așteptați ca datele să fie copiate înapoi pe o gazdă.

Dacă există o problemă cu un singur computer sau cu un serviciu cloud cum ar fi Microsoft 365, angajații individuali pot recupera, de asemenea, e-mailurile personale și alte fișiere fără a-i deranja pe administratorii IT.

4. Profitați mai mult de copii de rezervă

Cu Synology, companiile nu numai că pot preveni ceea ce este mai rău, ci și pot realiza mai mult și pot lucra și mai inteligent. Astfel, puteți face copii de rezervă pentru dispozitive întregi sau mașini virtuale și le puteți porni cu propriul Virtual Machine Manager al Synology. Acest lucru vă permite să rulați teste sandbox sau să evaluați noi actualizări de software înainte de a le implementa în propriul mediu de producție critic.

Datele tale – proprietatea ta! 

Poate cel mai mare beneficiu al backupului centralizat este ca proprietarii de afaceri să dețină propriile copii de rezervă. În acest fel, companiile asigură acces maxim și control deplin asupra datelor lor. A fi proprietarul propriilor date nu numai că oferă companiilor mai multă securitate, ci și posibilitatea de a acționa mai flexibil și de a utiliza datele.

De ce să așteptați? Fiți proactiv și asigurați-vă că datele sunt ale voastre aflând astăzi mai multe despre Active Backup Suite de la Synology.